9/2 - «Det blå lyset» på 78° grader nord, Svalbard

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  09-02-2018
 • Gyldig til
  12-02-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.895,-
Februar er en populær måned på Svalbard, da dette er perioden for det trolske og stemningsfulle «blå lyset». De spesielle lysforholdene, med en vakker blåtone, må rett og slett oppleves. Lysfenomenene på himmelen gir de majestetiske fjellene og landskapet en magisk kontur, noe som gjør denne perioden til en favoritt for mang en fotograf. I tillegg er det gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset, som også tiltrekker reisende fra nær og fjern.

Isgrottetur med snøscootertransport er inkludert i reisen, i tillegg til hundesledetur, hvor løpeglade Huskyer ivrer etter å vise deg hjemmet deres.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis.
Fra flyplassen kjører vi den korte etappen til Longyearbyen, hvor vi sjekker inn på Svalbard Hotel og spiser lunsj på hotellet.

Isgrottetur med snøscootertransport (inkludert)
Denne ettermiddagen kan du prøve å kjøre snøscooter, samt oppleve en isgrottes krystallverden, i en og samme tur.
I arrangørens lokaler får vi informasjon og gjennomgang av turen, samt utdelt utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten og i løpet av ca. en time, utforsker vi denne magiske verdenen.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike is-formasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke, før scooterturen tar iss ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen.

Praktisk informasjon om turen:
•    Oppmøte utenfor hotellet.
•    Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning til låns – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
•    Transport til og fra hotellet. Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

Denne utflukten passer også for barnefamilier og ønsker du ikke selv å kjøre snøscooter kan du sitte i en slede bak en av snøscooterene.
NB: Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten.

Kvelden er på egen hånd i Longyearbyen.

Dag 2: Longyearbyen – Hundesledetur med ivrige Huskyer (inkludert)
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for et populært eventyr i Arktis.
Å lære seg å kontrollere et helt lag med huskyer, glidende gjennom Svalbards landskap, vil få deg til å føle deg som en ekte polfarer. Ingen erfaring er dog nødvendig. Når du ankommer fangststasjonen, kommer du til å høre de over 100 trekkhundene allerede før du går ut av bilen. De er sannsynligvis enda mer gira på å komme seg ut på sledetur enn du er. Og elsker jobben sin som naturens guider på Svalbard. I hundegården får du møte trekkhundene hver for seg, leke med dem, klappe dem og du får garantert masse kjærlighet og turhengivenhet i retur. Det er på tide å sele opp ditt eget lag som blir ditt hundespann for turen!
Du hekter på seler, halsbånd og trekksnor med god veiledning fra turlederen som følger deg. Om hundene hører til på høyre eller venstre side er ikke nøye, de hopper uansett oppspilte fra den ene til den andre siden over hverandre i vill glede. Rekkefølgen til hundene er likevel viktig; alle hundene har sin spesifikke jobb å gjøre. De største hundene er nærmest sleden og gir styrke til laget, de forreste hundene er lederne, som passer på at ditt lag følger guidespannet. Guiden slenger rifla over skulderen, slipper opp bremsen, – huhei, og så er vi i gang!
Bjeffingen stopper umiddelbart i det trekkhundene setter seg i bevegelse. Dette er den arktiske stillheten. Det eneste man hører er glade huskypoter som knaser i snøen. Slapp av, smil og nyt hundespannets krefter som drar deg gjennom Svalbardnaturen. Her gjør hundene jobben for deg.
Tilbake i hundegården takker vi firbeinte for turen, seler av eget spann og ser oss rundt i Fangststasjonen, før vi kjører tilbake til byen. Fangststasjonen er autentisk, med gamle og nye fangstmetoder, bygninger og historie rundt.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann og bytter på å kjøre)
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Transport til og fra hundegården
•    Deltagere bør ha normal, god helse.
•    Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Ettermiddag og kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Om ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Longyearbyens sentrumsområde. Hotellet ligger midt i byen og det er kort gangavstand til butikker, Lompen-senteret og Nordpolet. Et besøk på Svalbard Museum kan også anbefales. Museet er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis. Mer enn 1700 gjenstander finnes utstilt i det spennende museet som åpnet i 1979.
Longyearbyen Blandakor har konsert på Huset denne kvelden, hvor de fremfører Mozart Requiem. Ønsker du å bestille billett til arrangementet, vennligst ta kontakt med oss så sjekker vi om det er ledige billetter for deg.

Dag 3: Longyearbyen – mulighet for ekstra aktiviteter
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Longyearbyen.
Ønsker du ekstra aktiviteter, vennligst se lenger ned på siden for alternativ.

Dag 4: Longyearbyen - fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Du rekker en siste tur innom butikkene, om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


Mulighet for ekstra aktivitet søndag 11/2: Snøscootertur til Tempelfjorden (mot tillegg)
8 timer - ca 150 km, pris egen scooter: 2895,- / pris ved to per scooter: 2195,- per person

Bli med på tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Vi kjører gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.
Vi kjører østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar vi oss gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Herfra kjører vi nordover til Fredheim, som var fangsthytten og hjemmet til en av Svalbards mest kjente fangstmenn, Hilmar Nøis (1891-1975). Deretter bærer det ut på sjøisen og mot blåisen Tunabreen har eksponert i dagen for oss.

Om været tillater det tar vi lunsj på isen foran breen eller på ett av fjellene som omringer Tempelfjorden. Dersom det ikke er mulig kjører vi til en lavvo som ligger i Brattlidalen, en bortgjemt dal formet av vannet som har rent her gjennom flere tusen år.
Vi anbefaler alle å kjøre egen snøscooter, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

Inkludert:
Transport til og fra hotellet, scooter og bensin, scooterbekledning: Dress, sko, votter, hjelm, snøbriller og ansiktsmaske, varm lunsj, varm drikke og kjeks.
Erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Anbefalt & viktig:
Varm bekledning til å ha under snøscooterdressen, et par tynne votter/vanter til å ha under store votter, en liten ryggsekk for kamera, ekstra klær o.l.
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter må medbringes.


Huset Restaurant
“Huset” er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen.
På grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på ”nøytral grunn”. Huset ligger derfor plassert for seg selv utenfor bykjernen. I årene som har gått har Huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20,000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. "Glassene" til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.


Svalbard Hotell
Svalbard Hotell ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte pluss-rom og superiorrom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.
Alle rom har: Baderom (badekar/dusj), hårføner, vannkoker, te og kaffe, wifi, TV

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise direkte Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (08:45 - 11:45)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransfer tur-retur flyplass-hotell
•    Tre netter på Svalbard Hotell, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
•    Lunsj på hotellet (dag 1)
•    Isgrottetur med snøscootertransport (dag 1)
•    Hundesledetur (dag 2)
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (13:35 - 16:35)


Flyreisene mellom Oslo og Longyearbyen gjennomføres med Norwegian og går direkte begge veier.

Tillegg for enkeltrom: fra kr. 1695,-.


Begrenset antall plasser og enkeltrom.
Så fremt annet ikke er spesifisert, inngår ikke drikke til måltidene.


Påmeldingsaktiviteter/Utflukter
Alle påmeldingsaktiviteter/utflukter må bestilles så tidlig som mulig. Vi kan ikke garantere plass ved sen påmelding eller etter ankomst til Svalbard. Begrenset antall plasser per aktivitet.
Alle aktiviteter på Svalbard er væravhengige.
 
Longyearbyen_foto Vemund Solli
Nordlys Svalbard. Photo: Vemund Solli
Nordlys Svalbard. Photo: Noel Bauza
Hundesledekjøring_Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Dog Sledding. Photos by Basecamp Explorer
Trapper's station. Photos by Basecamp Explorer
Scooter og Longyearbyen, foto_ Svalbard Booking
Snøscooter_Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Isgrotte, Svalbard Booking
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel Lobby
Svalbard Hotel, standard rom. Foto: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel plusrom
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen