Svalbard - RIB-safari til Isfjord Radio og Barentsburg

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  08-09-2017
 • Gyldig til
  11-09-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.795,-
Høsten på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter i et majestetisk landskap. RIB-safari til Isfjord Radio, Kapp Linnè og Barentsburg blir høydepunktet på denne reisen.
Så tidlig i september er det fortsatt  sensommer på 78° nord - Svalbard. Vandreturer og båtturer er blant de mest populære aktivitetene i september.

8. september
Fredag morgen flyr Norwegian nordover mot Arktis. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vel fremme på Svalbard Hotell serveres en velkomstlunsj, før det blir innsjekking. På ettermiddagen og kvelden kan du besøke Longyearbyens butikker og restauranter. Hotellet ligger midt i byen og det er kort vei til det meste. Svalbard museum og verdens nordligste kirke er også populære steder.

9. september - Isfjord Radio, Kapp Linnè og Barentsburg
I dag venter en spennende og fartsfylt fjordsafari med åpen båt forbi den russiske byen Barentsburg, og til vakre Kapp Linnè og Isfjord Radio.
Barentsburg er den nest største bosetningen på Svalbard, med ca. 400 innbyggere. Russerne kjøpte Barentsburg fra Nederland på 30-tallet. Tidligere utgjorde den samlede befolkningen i Barentsburg, Grumant og Pyramiden hovedtyngden av folketallet på Svalbard. I dag er Barentsburg den eneste russiske bosetningen som er igjen. Her bor og arbeider mennesker fra Russland og Ukraina. Barentsburg er en ”Company city”, og driver i hovedsak med gruvedrift og noe turisme. Bosetningen ble jevnet med jorden under 2. verdenskrig. Likevel hviler det et historisk sus over stedet, med Lenin på toppen av bakken, skuende over sitt folk. Barentsburg har eget kullkraftverk, sykehus, museum, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. I tillegg har de grisefjøs og drivhus. Vi går i land i Barentsburg og får en liten omvisning der, med mulighet for å kjøpe suvenirer, før vi setter kursen mot Isfjord Radio.

Ytterst i Isfjorden, på Kapp Linnè, ca. 90 km fra Longyearbyen og uten veiforbindelse, ligger stasjonen Isfjord Radio. Tidligere var dette knutepunktet for all telekommunikasjon til fastlandet, men denne funksjonen er i dag erstattet av bredbåndstilknytning. Isfjord Radio ble første gang oppført i 1933, men ble ødelagt under evakueringen av Svalbard i 1941. Først etter krigen ble stasjonen gjenoppbygget.

Vi får servert en deilig, varm 2-retters lunsj inne på stasjonen før vi drar tilbake til Longyearbyen. Vel hjemme samles vi for en pizza-aften og mimrer om dagens opplevelser.

10. september
Denne dagen står klar for dine egne turvalg. Frister det med en båtreise til Pyramiden (RIB), eller vil du gjøre aktiviteter i Longyearbyen?
Det finnes en flott fjelltur til Sarkofagen som kan anbefales. Det finnes en ATV-safari i Adventdalen, hundekjøring på hjul i Bolterdalen og mulighet for å besøke en av kullgruvene. Aktivitetene er beskrevet lenger nede på siden.

11. september
Etter frokost kan de siste innkjøpene gjøres på det populære "Norpolet". Ca. klokken elleve går bussen til flyplassen. 
Flyet  har avgang kl. 12:40, med ankomst Oslo Lufthavn 15:40.


Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 10. september, kr. 995,-)
I resepsjonen på Fangstmannshotellet Basecamp Spitsbergen midt i Longyearbyen, møter du guiden som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen ut til Fangststasjonen i Bolterdalen, hvor hundene holder til, tar ca. 10 minutter. Basecamp Fangststasjonen ligger ved foten av fjellet Breinosa. Her får du møte våre 90 glade Alaska Huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos, tar vi en runde på Basecamp Fangststasjonen før vi avslutter turen med varm drikke og kjeks. Denne turen koster kr. 995,-

ATV-safari (mot tillegg 10. september, fra kr 895,-)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 995,-. 

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 10. september, fra kr 695,-)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruta litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall, og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevanns kanaler ned fra breen, før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter e.l.).

Fjordsafari til Pyramiden (mot tillegg 10. september, fra kr 1550,-)
Den nedlagte gruvebyen Pyramiden ligger i Billefjorden, og den har fått navnet sitt etter toppen av fjellet som ligger i nærheten. Vi kjører RIB til Pyramiden og får en guidet omvisning. På retur kjører vi frem til den majestetiske Nordenskiöldbreen. Brefronten her er en av de mest spektakulære på Svalbard. 

Inkludert:
Transport til/fra båten, flytedress, redningsvest, sko, votter, briller og balaklava, guide med båt, drivstoff, nød- og sikkerhetsutstyr, lunsj.

Praktisk informasjon:
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera!

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg 10. september, kr. 595,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.  Denne utflukten koster kr. 595,-.

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte plus-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

For avreise fra Bergen (via Oslo), trykk her >>>

Følgende er inkludert i reisens pris:
•         Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Longyearbyen Lufthavn
•         Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•         Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost, del i standard dobbeltrom
•         En lunsj på Svalbard Hotel (dag 1)
•         Heldagsutflukt til Isfjord radio og Barentsburg med RIB inkludert 2-retters lunsj
•         Pizza-buffet på Svalbar Pub (dag 2)


Tillegg for enkeltrom kr. 2295,-
Tillegg for dobbeltrom "plus", kr. 200,- per person.
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg:
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 695,-
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 995,-
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 895,-
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 595,-
•         RIB-safari til Pyramiden, fra kr. 1550,-
 

Isfjord Radio rib
Isfjord Radio stasjon
Isfjord Radio stasjon, Photo by Basecamp Explorer
Photo by Basecamp Explorer
Isfjord Radio rib
Barentsburg
Barentsburg
Sarkofagen
Sittende rev
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel, standard rom