3/8: Svalbard - Spøkelsesbyen Pyramiden i midnattssol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  03-08-2018
 • Gyldig til
  06-08-2018
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.995,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. RIB-safari til Nordenskiöldbreen og til spøkelsesbyen Pyramiden blir et av høydepunktene på denne reisen.

Velkommen til sommeren på 78° nord - Svalbard. På denne tiden av året finnes det mange spennende aktiviteter å velge mellom. Den mest populære aktiviteten er RIB-turen til spøkelsesbyen Pyramiden, som inngår i reisens pris.

3. august: Flyreise til Arktis
Fredag kveld (22:30) flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Opplevelsene forsterkes ytterligere da vi lander etter midnatt, men med solen høyt på himmelen. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på The Vault / Svalbard Hotell.

4. august: RIB-safari til Pyramiden (inkludert)
Denne dagen venter en spennende båtreise til Pyramiden. Tidlig morgen kler vi oss opp med varmedresser og sikkerhetsutstyr. Med stødige RIB-båter kjører vi innover Isfjorden, videre til Billefjorden og til den russiske gruvebyen Pyramiden. En gang bodde det mange russere her, men byen er nå nærmest forlatt. Det minner om en spøkelsesby, og fotomotivene er mange. I løpet av turen blir det ekspedisjonslunsj. Vi skal også helt inntil den mektige Nordenskiöldbreen. På sommerstid er det best mulighet for å se isbjørn i dette området. En spennende dag som vil huskes lenge.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen. Ta kontakt med oss dersom dette gjelder for deg.

5. og 6. august: Søndagen og mandagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over muligheter som kan bestilles hjemmefra finnes lenger ned på denne siden. Flyet til Oslo Lufthavn den 6. august har avreise om kvelden, så du har også hele denne dagen til disposisjon i Arktis.
En heldagstur til den russiske bosetningen i Barentsburg og Esmarkbreen er en av flere godbiter.

............................................................................................. 
Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hvalross-safari (mot tillegg 5. august, kr. 2100,-)
For et halvt århundre siden ble hvalrossen fredet. Da dette skjedde var bestanden nede i bare ett par hundre dyr, etter 350 år med hard fangst. I de siste årene har hvalrossen igjen begynt å ta i bruk gamle liggeplasser som Svalbard er så heldig å ha en av utenfor Isfjorden. På denne utflukten har du mulighet til å oppleve disse fantastiske dyrene på turen til Prins Karls Forland, en øy som ligger langstrakt vest for Spitsbergen.
Med ny og spesialbygd ekspedisjonsbåt (RIB med overbygg) reiser vi fra Longyearbyen om morgenen. Reisen går ut Isfjorden og opp vestkysten av Spitsbergen. I dette området finnes det kolonier av hvalross. De store sjøpattedyrene kan veie fra 800 - 1200 kg, og har inntil en meter lange støttenner. Tennene brukes til å bryte is og til forsvar. Vel fremme blir det servert lunsj som er medbrakt fra Longyearbyen. Er været bra og det er litt tid til overs, tar vi og en liten ekstra tur innom en av isbreene vi passerer på veien tilbake til Longyearbyen. Kanskje får vi også se selve kongen av Arktis - isbjørnen. Båten har panoramautsikt, toalett, samt varme og komfortable seter å sitte i. Dette er en 7 timers tur. NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 5. eller 6. august morgen/ettermiddag, kr. 995,-)
Du møter guiden for dagen, som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen går ut av Longyearbyen, til hundegården, hvor du får møte glade Alaska Huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos, går ferden tilbake til Longyearbyen.

ATV-safari (mot tillegg 5. august morgen/ettermiddag, fra kr 950,-)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 1150,-. 

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 5. august, fra kr 790,-)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruta litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall, og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevanns kanaler ned fra breen, før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter eller lignende).

Båttur til Barentsburg (mot tillegg 5. august, fra kr 1950,-)
Denne dagen går turen til Esmarkbreen og Barentsburg. Kryssingen til Oscar den II land fører oss midtfjords og på alle kanter har vi utsyn til den særegne naturen og fjellene som er blitt presset opp av havet for flere titalls millioner år siden. På vei inn i Ymerbukta ser vi breen slynge seg oppover dalen som en gigantisk frossen elv. Snart får vi en følelse av dimensjonene og når vi sakte smyger oss langs brefronten ser vi opp på de høye blå veggene av flere tusen år gammel is. Etter lunsj i dette panoramaet setter vi kurs mot Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor det ca 400 innbyggere her. En lokal guide tar dere med på fottur rundt i bosetningen og forteller om Barentsburg i dag og hvordan livet var i eldre dager. Barentsburg kan enda gi deg en følelse av svunnen tid, selv om bosetningen nå er under full restaurering.
Sightseeingen avsluttes på det ærverdige hotellet, og her får du alt fra russiske suvenirer til iskald vodka. På vei ut av Grønfjorden mot Grumant og Fuglefjellet seiler vi tett opp til den myteomspunne helikopterbasen på Kapp Heer og videre langs kysten hvor landskapet skifter karakter. De mektige fuglefjellene kommer nærmere og vi sniker oss nært opp til Grumant mens guiden forteller om imponerende russisk innsatsvilje. Så hører vi fuglene…, tusenvis av fugler, og vi ser de fly ut og inn av fjellene som svermer av flaggermus.

Inkludert:
Transport til/fra båten, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende, russisk guide. Grillmat serveres ombord i båten. Vann fra kran på båten serveres til maten uten ekstra kostnad. Kaffe, te, mineralvann, øl, vin, vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes i kiosken ombord i båten.

Praktisk informasjon:
Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera! Kikkert kan også leies fra kiosken på båten.
Minimumsantall for at turen gjennomføres er 8 personer.
Varighet: ca. 10 timer

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg 5. eller 6. august, kr. 640,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.

Villmarksaften - inkludert middag og drikke, (mot tillegg 5. august kr. 1095,-).
Denne kvelden reiser vi ut i Adventdalen, for å oppleve en eksotisk villmarksaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med foredrag, middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann). 

Alle turene ovenfor er væravhengige, har begrenset antall plasser og må ha et minimum antall deltagere for gjennomføring.
------------------------------------------------------------------------ 

Svalbard Hotell The Vault
Svalbard Hotell The Vault åpnet i februar 2018. Dette er søsterhotell til Svalbard Hotel. Beliggenheten er svært sentral, med kun 50 meter fra gågata. Det nye hotellet er inkludert i reisens pris.

Svalbard Hotel
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er ett av stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte pluss-rom og superiorrom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.
 

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•    Tre netter på Svalbard Hotell The Vault inkludert frokost, del i standard dobbeltrom
•    Heldagsutflukt til Pyramiden med RIB-båt inkludert ekspedisjonslunsj (lørdag)


Tillegg for standard enkeltrom fra kr. 2295,-  per person.
Tillegg for "plus"-rom på Svalbard Hotell: fra kr. 300,- per person i dobbeltrom (på forespørsel).
Enkeltrom "plus" på forespørsel.

Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg:
•         Hvalross-safari, fra kr. 2100,- per person
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 790,- per person
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 995,- per person
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 950,- per person
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 640,- per person
•         Båttur til Barentsburg, fra kr. 1950,- per person

Ved bestilling forespør vi om plasser på de ulike aktivitetene.
Det er begrenset antall plasser på aktivitetene, så sørg for å bestille ønskede aktiviteter så tidlig som mulig. Enkelte av aktivitetene krever også et minimum antall påmeldte for gjennomføring.

Pyramiden Havn. Foto: Ole Holmestrand
RIB-safari, Pyramiden. Foto: Ole Holmestrand
Nordenskiöldbreen. Foto Ole Holmestrand
Pyramiden. Foto: Ole Holmestrand
Reinsdyr / Ole Holmestrand
Skansebukta
Sittende rev
Svalbard Hotel, standard rom
Svalbard Hotel plusrom