3/11: Musikalsk langhelg på Svalbard

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  03-11-2017
 • Gyldig til
  06-11-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.995,-
Opplev verdens nordligste korfestival, det blå lyset og inngangen til polarnatten.

På reisen til 78° nord og Svalbard opplever vi det magiske blå lyset og den spesielle stemningen i verdens nordligste bosetning. 
 
Fredag 3. november flyr vi så langt nord som det er mulig å komme med ordinære rutefly, Longyearbyen. Gruvebyen ligger på Svalbards største øy, Spitsbergen. Ingen årstid er lik på Svalbard. Det skifter fra mørketid og polarnatt, til sommerdager i midnattssol. Hver årstid har sitt særpreg, og på vinterhalvåret har du store muligheter for å oppleve det magiske nordlyset. De snødekte fjelltoppene og det blå lyset skaper en helt spesiell stemning i november.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag formiddag reiser vi nordover, passerer polarsirkelen og lander på 78°N – Longyearbyen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. På flyplassen venter vår litt annerledes transport, på folkemunne kalt "tapasbussen". Med vår buss kjører vi rundt i Longyearbyen og får et godt innblikk i hva som finnes i området. Om bord i bussen blir det lett servering inkludert drikke. En liten time senere er vi fremme ved hotellet. En lokal Svalbard-entusiast venter oss og vil ta oss med på en liten lokal byvandring. Med sin store kunnskap om byens historie og hendelser, får vi en unik introduksjon av Longyearbyen. Vi sjekker deretter inn på Svalbard Hotel.   

På kvelden reiser vi ut på den arktiske tundraen og får høre spennende historier om oppdagelsen av Svalbard og om dyrelivet i Arktis. Vertskapet serverer varm "bidos" (reinsdyrsodd), bålkaffe og dessert mens de byr på isbjørnforedrag og gode Svalbardhistorier. Arktisk villmarksaften er en spennende og hyggelig innendørsaktivitet, men vi anbefaler varme sko og friluftsklær.

Dag 2: Longyearbyen - En «gruvebus'» hverdag og korfestival
Om formiddagen reiser vi ut til Gruve 3 og får høre de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag. 
Med kunnskaper om Svalbards gruvehistorie reiser vi tilbake til Longyearbyen for lunsj.
Det blir noen timer på egen hånd i sentrum, hvor blant annet Lompensenteret har åpent. Lokale butikker og restauranter kan nok friste noen og enhver. På kvelden reiser vi innover i dalen, til det sagnomsuste "Huset". Det er korfestival denne helgen. Vi får oppleve vakker sang fra både lokale kor og kor fra fastlandet. Det blir en stemningsfull kveld på Huset, som avsluttes med en fortreffelig middag.

Dag 3: Longyearbyen - Svalbard kirke
Siden det er korfestival denne helgen, er det stor musikalsk aktivitet. Vi spaserer opp til Svalbard kirke og hører vakker korsang. Flere kor skal opptre i verdens nordligste kirke denne dagen.
Deretter besøker vi Svalbard Museum, hvor det finnes mye informasjon om Arktis. Museet ligger i gangavstand fra kirken.
Kvelden står til egen rådighet i Longyearbyen.

Dag 4: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur på Nordpolet (taxfree butikk) om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk og andre spørsmål.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte plus-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

Inkludert i prisen:
• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Longyearbyen
• Busstransfer og byrundtur inkludert lett servering
• Byvandring med lokal kulturformidler
• Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost, del i standard dobbeltrom
• Arktisk villmarksaften i Adventdalen med middag og foredrag (fredag)
• Besøk og omvisning i Gruve 3
• Lunsj på Restaurant Kroa
• Transport til Huset (en vei) og billetter til korkonsert
• Tre-retters middag på Huset
• Inngang Svalbard Museum
• Besøk i Svalbard kirke med musikalske innslag fra flere kor
• Busstransport til flyplassen for hjemreise
• Representant fra Enjoy Travel på stedet
 
Tillegg for enkeltrom kr. 1695,-
Så fremt annet ikke er spesifisert, inngår ikke drikke til måltidene.

 

Longyearbyen, mørketid - Svalbard booking
Longyearbyen. Foto: Vemund Solli
Huset med Longyearbyen i bakgrunnen
Hanne Feyling_Spitsbergen Travel
Werner Anderson
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel, standard rom. Foto: Terje Bjornsen