29/9: Svalbard - Oktoberfest

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  29-09-2017
 • Gyldig til
  02-10-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.495,-
Velkommen til oktoberfest på Svalbard
Du trenger ikke reise til Tyskland for å smake godt øl til momsfri pris. Dra til Svalbard og smak deg gjennom et omfattende utvalg av skummende varianter, naturligvis akkompagnert av ompa-musikk i arktiske omgivelser. Siden den første Oktoberfesten i 2009 har festivalen økt i omfang med større telt og et bredere utvalg av øl og mat. Fantastiske band står for underholdningen, og det blir kåring av Mr. og Mrs. Oktoberfest! Oktoberfesten er en livlig festival i Longyearbyen, med god underholdning, og fokus på god mat og drikke.

29.  september
Fredag morgen flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vel fremme sjekker vi inn på valgt hotell.

På kvelden møtes vi for "Ølmakermiddag" i Restaurant Nansen:
God mat gjør ofte god drikke bedre og visa versa. Under årets oktoberfest arrangeres ølmakermiddager med forskjellige ølbryggerier. Det bys på tre-retters middag med skreddersydd øl, bygget opp og tilpasset de forskjellige ølbryggerienes produksjon, foredrag om øl, det enkelte bryggeri og deres ølproduksjon. Bli med på en kulinarisk reise, hvor du både får lære om og prøve forskjellige smakskombinasjoner.
Middagen inkluderer tre-retters middag med skreddersydd øl til og serveres i Restaurant Nansen på Radisson BLU Polar.

30. september og 1. oktober
Frokost er inkludert på hotellet hver dag.

Dagene er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over aktiviteter som kan bestilles hjemmefra finnes lenger ned på denne siden. En heldagstur til den russiske bosetningen i Barentsburg og Esmarkbreen, hundesledetur på hjul og ATV-safari er noen av godbitene du kan velge mellom.   

2. oktober
På mandag formiddag er det siste sjanse for å gjøre gode innkjøp fra "Norpolet". Taxfree prisene er gode og frister noen og enhver.
Deretter reiser vi ut til flyplassen for hjemreise. Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 12:40, med ankomst ca. 15:40.


Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 30/9 eller 1/10, kr. 995,-)
Dette er en fantastisk mulighet til å få kjøre hundespann selv om det ikke er vinter. Du hentes på hotellet for reise til Green Dog, 10 km utenfor byen. Her får du låne dress, støvler og votter til turen. Før dere sammen seler på hundene, gir guiden en grundig innføring i hvordan hunder og vogner betjenes. Guiden kjører først. På turen brukes små vogner for 2-3 personer. Denne turen koster kr. 995,-.

ATV-safari (mot tillegg 30/9 eller 1/10, fra kr 995,-)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet.
På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 1190,-. 

Fottur til Trollsteinen over Larsbreen (mot tillegg 30/9, kr. 795,-)
Denne kombinerte fot- og breturen starter i Nybyen øverst i Longyeardalen, fortsetter over Larsbreen, og ender ved det karakteristiske fjellet Trollsteinen 849 moh. De delene av isbreene vi skal krysse er ”snille”, så det er derfor ikke nødvendig å gå i taulag. Siste del av turen mot toppen går langs en herlig rygg hvor utsikten er formidabel. Landskapet er berusende majestetisk, og perspektivet fra toppen er garantert verdt alt slitet på veien opp. Etter lunsj returnerer vi til Nybyen via Longyearbreen.
Turen går til dels i bratt og ulendt terreng, og er relativt krevende.
Man bør være i alminnelig god form for å delta, og det er en fordel om man er vant til turer i fjellet. Fjellsko er nødvendig, og gamasjer kan være en fordel ettersom det ofte kan være både snø og sørpe på breen. Vi bruker truger om det er nødvendig.

Fjord-cruise til Esmarkbreen, med besøk i Barentsburg (mot tillegg 30/9, kr. 1950,-)
Vi krysser Isfjorden med kurs for Ymerbukta og Esmarkbreen. Mulighetene er mange til å oppleve det rikholdige arktiske dyre- og fuglelivet. Hold øynene åpne for både hval, sel, kobbe og et yrende fugleliv. Og er vi riktig heldige, lusker en isbjørn rundt inne ved breen. Guiden ombord vil fortelle om Longyearbyens historie, isbreer, dyre- og fugleliv og har også en “polarskrøne” eller to på lager… I Barentsburg vil den norsk- og engelsktalende russiske guiden ta oss med på en rundtur i byen. Det kan også bli tid til å utforske litt på egenhånd, før båten returnerer til Longyearbyen. I Barentsburg finnes både postkontor, souvenirbutikk og et lokalt bryggeri. På veien tilbake til Longyearbyen passerer vi de nedlagte russiske kullanleggene i Colesbay, Grumant og fuglefjellet. NB! Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.

COAL MINERS' CABINS
Coal Miners' Cabins er et populært, avslappet og rimelig overnattingssted i Longyearbyen. Coal Miners’ Cabins er stedet for deg som vil få den ekte opplevelsen av gruvelivet på Svalbard. Coal Miners' Cabins ligger i Nybyen, Longyearbyens lille ”drabantby” er i gåavstand fra sentrum. Overnattingsstedet har 73 dobbeltrom med 146 sengeplasser. Felles for alle rommene på Coal Miners' Cabins er at det er åtte private bad på gangen, fellesrom og –kjøkken. Bygget åpnet i 1948 og kalles Stormessa på folkemunne. Det var her gruvearbeiderne ble servert mat etter harde økter i gruva. På 60-tallet ble det etablert meieri i kjelleren på Stormessa og her hadde gruvearbeiderne sitt dusjanlegg og mottok post og lønn. De senere årene har Stormessa fungert som resepsjon og frokostlokale. Etter en omfattende oppussing ble bygget gjenåpnet og døpt til Coal Miners' Cabins i 2015. Her finner du også Coal Miners’ Bar & Grill. På Stormessa finner du frokostsal og resepsjon med suvenirbutikk og kiosk, TV og tilgang til Internett. Hver bygning har tilgang til internett, kjøkken med muligheter for selvhushold, oppholdsrom, vaskerom og korridorbad med dusj og toalett. Stor frokostbuffé, sengetøy og håndklær er inkludert.

Ønsker du å bo enda bedre i Longyearbyen, velger du Radisson BLU Polar Hotel:

Radisson BLU Polar Hotel
Med sin flotte beliggenhet i sentrum av Longyearbyen ønsker Radisson Blu Polar Hotel deg hjertelig velkommen. Fullservice-hotellet har nylig gjennomført en betydelig renovering og har blant annet fått utendørs boblebad på terrassen. I restaurant Nansen serveres arktiske spesialiteter og internasjonale retter. I hotellet finner du også Barentz Pub & Spiseri, et populært og uformelt møtested. Her serveres det enklere retter som pizza, burgere og biff. Hotellet har totalt 95 rom med bad, tv, kaffemaskin og minibar. I lobbyen finnes også en salong med peis.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•         Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•         Lovpålagt flyseteavgift, skatter og avgifter
•         Innsjekket- og håndbagasje på flyreisene (20 + 10 kg)
•         Tre netter på Coal Miners' Cabins inkludert frokost, del i dobbeltrom
•         Ølmakermiddag i Restaurant Nansen, 3 retter med skreddersydd øl
•         Festivalpass til Longyearbyens oktoberfest


Tillegg for enkeltrom fra kr. 1 095,- (Coal Miners' Cabins).
Begrenset antall plasser!

Pris for Radisson BLU Polar Hotel: kr. 9495,- per person i dobbeltrom.
Pris for enkeltrom på Radisson BLU Polar Hotel: kr. 11.190,- per person.

Aktiviteter mot tillegg:
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 995,-
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 995,-
•         Fottur til Trollsteinen, fra kr. 795,-
•         Båttur til Barentsburg, fra kr. 1950,-

Oktoberfest, © Hurtigruten Svalbard
Isbjørnskilt. Foto: Tori Hogan
Oktoberfest, © Hurtigruten Svalbard
Oktoberfest, © Hurtigruten Svalbard
Hundesledetur på hjul, Hurtigruten Svalbard
Hundesledetur på hjul, Hurtigruten Svalbard
ATV-safari_Hurtigruten Svalbard
Fottur_Ragnar Hartvig_Hurtigruten Svalbard
Coal Miners' Cabins_dobbeltrom_Hurtigruten Svalbard
Coal Miners' Cabins_felles bad_Hurtigruten Svalbard
Dobbeltrom, Radisson BLU Polar Hotel
Terrasse Radisson BLU Polar Hotel