29/7: Opplev Svalbard med midnattssol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  29-07-2022
 • Gyldig til
  01-08-2022
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.995,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. Isbre-safari blir en flott opplevelse på denne reisen.
Velkommen til sommeren på 78° nord - Svalbard. På denne tiden av året finnes det mange spennende aktiviteter å velge mellom. På denne reisen er isbre-safari inkludert. 

29. juli: Flyreise til Arktis
Fredag ettermiddag (16:10) flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Opplevelsene forsterkes ytterligere da vi lander med solen høyt på himmelen. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på Svalbards Hotell Polfareren.

30. juli: aktiviteter og turer mot tillegg
Lørdagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har.

 
Flere aktiviteter - se lenger ned på siden.

31. juli: Isbre-safari (inkludert)
Inkludert på turen: Transport til og fra hotellet, flytedress, redningsvest, sko, briller, båtguide, varm drikke og kjeks. 09:00 - 14:00.

Kom tett på det yrende dyrelivet, kom tett på Svalbard.
Kjenn på sjøbrisen og naturens krefter når vi reiser sjøveien i våre åpne RIB-båter. Kom tett på det yrende dyrelivet, kom tett på Svalbard. Vi stopper ved breen for å prøve å få et glimt av dyrelivet langs isflakene og området rundt, samtidig som vi tar oss et måltid og lytter til historiefortelling fra guiden. Isfjorden er full av aktive og spektakulære isbreer. Hvilken isbre vi besøker varierer fra dag til dag. Våre guider gjør en vurdering av vær og forhold, og velger den destinasjonen som vil gi deg den beste opplevelsen.

Isbreens krefter
Lyden av torden smeller fra isbreen. Breen er i bevegelse. Lyden kommer av ismasser som knekker av, flytter på seg og blir stadig dyttet nærmere det åpne havgapet i lagunen. Naturfenomenet kalles kalving. Isbreene på Svalbard er ikke som breene på fastlandet. De kan trekke seg langsomt tilbake over flere hundre år, for så plutselig å skyte voldsom fart og skli mange kilometer fram over noen få år. Denne prosessen kalles surging og skaper is formasjoner i breen som ofte kalver ut i havgapet.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 10 år.

Villmarksaften - med middag og drikke (tillegg kr. 1195,-).
Denne kvelden reiser vi ut i Adventdalen, for å oppleve en eksotisk villmarksaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med foredrag, middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann).


1. august:
Hjemreisen starter ikke før på kvelden, så det er god tid til å oppleve enda mer. 
Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 19:55, med ankomst 22:50.
............................................................................................. 
Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, Villmarksaften, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 30. juli kr. 1095,-)
I resepsjonen på Fangstmannshotellet Basecamp Spitsbergen midt i Longyearbyen, møter du guiden som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen ut til hundegården i Bolterdalen, hvor hundene holder til, tar ca. 10 minutter. Her får du møte glade Alaska Huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos avsluttes turen med varm drikke og kjeks.

ATV-safari (mot tillegg 30. juli eller 1. august fra kr. 1195,-)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 1295,-. 

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 30. juli, fra kr. 1195,-)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruta litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall, og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevanns kanaler ned fra breen, før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter eller lignende).


En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg 30. eller 1. august kr. 795,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.

Alle turene ovenfor er væravhengige, har begrenset antall plasser og må ha et minimum antall deltagere for gjennomføring.
------------------------------------------------------------------------ 
Svalbard Hotell Polfareren
Svalbard Hotell Polfareren har en sentral beliggenhet i Longyearbyen, og tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis WiFi, terrasse, turskranke og moderne rom med flatskjerm-TV.
Gratis te/kaffe og datamaskiner med Internett er tilgjengelig i lobbyen. Hotellrestauranten Polfareren tilbyr nordiske, franske og asiatiske retter. I vinbaren kan du kose deg med et glass vin eller en øl fra Svalbard Bryggeri.
Beliggenheten til dette overnattingsstedet scorer høyere enn det meste annet i Longyearbyen. Gjestene er mer fornøyd med denne beliggenheten sammenlignet med andre overnattingssteder i nærheten.

Gågata skiller Svalbard Hotell Polfarerens to bygninger. I det nyeste bygget (åpnet 2016 ) finnes resepsjonen, restaurant, peisestue samt PLUS rommene.  Standard-rommene ligger i en egen bygning, rett over gaten. Velger man standard rommene kan alle fasiliteter i det nyeste bygget benyttes.
Alle rom har: Baderom (WC/dusj), Wifi, TV.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•    Tre netter på Svalbard Hotell Polfareren inkludert frokost, del i dobbeltrom
•   Isbre-safari, fem timer 


Tillegg for enkeltrom kr. 2795,-  per person (Svalbard Hotell Polfareren).
Tillegg for PLUS DBL-rom (det nye bygget) kr. 495,-
Tillegg for enkeltrom PLUS kr. 3495,-

Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg:
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 1195,-
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 1095,-
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 1195,-
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 795,-
 

Isbjørn_jason roberts productions
Villmarksaften på Camp Barentz_Hurtigruten Svalbard
Reinsdyr / Ole Holmestrand
Skansebukta
Sittende rev
Svalbard Hotell The Vault