24/3 - Svalbard i beste vintertid

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  24-03-2024
 • Gyldig til
  27-03-2024
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.495,-
Opplev Arktis når solen har kommet tilbake. Dette er en fin tid å oppleve Svalbard på, med hundesledetur og scooterturer.
I mars kommer de første solstråler tilbake til Svalbard. 8. mars er første dag og det går mot lysere tider. Den trolske atmosfæren gir øygruppen en ekstra dimensjon. Det er også gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset i denne perioden, som tiltrekker reisende fra nær og fjern. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet, hele døgnet. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter. Hundesledetur og snøscootersafari er spennende aktiviteter å gjøre, selv i mørketiden.

Svalbard befinner seg mellom 74° og 81° nordlig bredde, og mellom 10° og 35° østlig lengde. Øygruppen dekker et areal på 61022 km². Spitsbergen er den største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen.
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og Svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. Seksti prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Søndag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Ved ankomst Arktis - Longyearbyen, tar vi buss inn til sentrum. På denne reisen bor vi svært sentralt, på Svalbard Hotel Polfareren. 


Dag 2: Longyearbyen – dagen på egen hånd
Frokost på hotellet. Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter etter eget ønske. Se muligheter lenger nede på denne siden. Vi anbefaler en snøscooter-tur. Flere å velge mellom.


Dag 3: Longyearbyen – hundesledetur med løpeglade Huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for nok et eventyr i Arktis.

Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går til hundegården i Adventdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter er hundene ivrige og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Sledene skal ikke langt fra hundegårdens lys, før stjerner og nordlys i den frostklare luften trer tydelig frem ved klarvær. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet, transport til og fra hundegården
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Deltagere bør ha normal, god helse.
•    Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Ettermiddagen og kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Det finnes flere gode restauranter å velge mellom i kort gangavstand fra hotellet. Ønsker du noe helt spesielt, anbefaler vi deg å besøke restauranten på "Huset", men bestill gjerne bord da det kan være godt besøkt i helgene.

Dag 4: Longyearbyen - fra Arktis til Oslo
Om ettermiddagen gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur innom butikkene om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet utenfor hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


Mulighet for påmelding til ekstra aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles:

SNØSCOOTER TIL DE VILLE FJORDER (mot tillegg 18. mars)
Vi starter alltid våre turer med briefing før vi kler oss godt og setter oss på snøscooterne. På denne turen får du oppleve mye av Svalbard på kort tid. Fra Longyearbyen kjører vi i variert terreng mot Elveneset, et utkikkspunkt i enden av De Geerdalen. Med en varm kopp drikke i hånden, skuer vi over utsikten mot Sassenfjorden, Tempelfjorden og Billefjorden.

«Verdens vakreste fjell»
På neset er vi omgitt av ville fjorder i fjellandskap og på den andre siden av fjorden kan vi skimte fjellet Templet, som har blitt kalt «verdens vakreste fjell» av lokale fangstmenn. Fjellet lyder navnet sitt. Linjene og formen på fjellet forteller oss om Svalbards klimahistorie og kan minne om et kolossalt tempel. Fjordarmene vi ser rundt oss er veiene til viktige historiske landområder for Svalbard.

Vi utforsker terrenget på Elveneset og besøker et frossent fossefall før vi setter kursen mot Longyearbyen. Dette er en ypperlig tur å starte Svalbardoppholdet med og turen er totalt 70 km lang.

Praktisk informasjon om turen:
• Oppmøte utenfor hotellet, transport tur-retur hotellet.
• Varighet ca. 4,5 timer, fra 10:00 - 14:30.
• Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
• Snøscooterbekledning til låns: Dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava.
• Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.
• Denne turen passer for de fleste, også de uten snøscootererfaring. Vanskelighetsgrad: 2, med effektiv kjøretid ca. 3 timer. Tur i variert terreng. Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer.

Egen bekledning og førerkort:
• Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke
• Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen. Vegtrafikklovens bestemmelser gjelder for snøscooterkjøring.

Pris:
Fra kr. 2290,- per person som kjører egen scooter alene.
Fra kr. 1690,- per person når to kjører sammen på en scooter

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg, kr. 795,- per person)
I løpet av denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, med et besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.
Denne utflukten gjennomføres hver dag kl. 09:00 og kl. 13:00. Varighet: 3 timer.

Villmarksaften - inkludert middag og drikke (mot tillegg 24. mars kr. 1295,- per person)
I løpet av denne trivelige kveldsaktiviteten, reiser vi ut i Adventdalen, for å oppleve en eksotisk villmarksaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med foredrag, varm middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann). Til dessert blir det kaffe og hjemmelaget kake. Det anbefales behagelige, varme friluftsklær og varme sko siden det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Det blir også noe tid utendørs, for dette er et godt sted å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.
Villmarksaften arrangeres fredager og søndager med start kl. 19:00. Varighet: 3 timer.

Alle turer på Svalbard er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere i tillegg til at det er begrenset antall plasser.


Svalbard Hotell Polfareren
Svalbard Hotell Polfareren har en sentral beliggenhet i Longyearbyen, og tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis WiFi, terrasse, turskranke og moderne rom med flatskjerm-TV.
Gratis te/kaffe og datamaskiner med Internett er tilgjengelig i lobbyen. Hotellrestauranten Polfareren tilbyr nordiske, franske og asiatiske retter. I vinbaren kan du kose deg med et glass vin eller en øl fra Svalbard Bryggeri.
Beliggenheten til dette overnattingsstedet scorer høyere enn det meste annet i Longyearbyen. Gjestene er mer fornøyd med denne beliggenheten sammenlignet med andre overnattingssteder i nærheten.

Gågata skiller Svalbard Hotell Polfarerens to bygninger. I det nyeste bygget (åpnet 2016 ) finnes resepsjonen, restaurant, peisestue samt PLUS rommene.  Standard-rommene ligger i en egen bygning, rett over gaten. Velger man standard rommene kan alle fasiliteter i det nyeste bygget benyttes.
Alle rom har: Baderom (WC/dusj), Wifi, TV.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (07:10 - 11:30)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Bussreiser tur-retur flyplass-hotell
•    Tre netter på Svalbard Hotell Polfareren inkludert frokost
     (del i standard dobbeltrom)
•    Hundesledetur (dag 3)
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (16:15 - 20:40)

Tillegg for standard enkeltrom: fra kr. 4495,-.
Tillegg for Svalbard Hotell Polfareren Plus: fra kr. 495,-
Tillegg for enkeltrom på Svalbard Hotell Polfareren Plus: fra kr. 4995,-

Begrenset antall plasser og enkeltrom.

 

 

Nordlys Svalbard. Photo: Noel Bauza
Svalbard Hotell Polfareren, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel plusrom
Svalbard Hotell Polfareren, Lobby med peis
Longyearbyen. Foto: Vemund Solli
Hundeslede i poalrnatt / Svalbard Husky
Scooter og Longyearbyen, foto_ Svalbard Adventures
Scooter_Svalbard_foto Vemund Solli
Trehusene_foto Benedicte Klyve
Longyearbyen_Svalbard Adventures
Villmarksaften på Camp Barentz_Hurtigruten Svalbard
Isbjørnskilt i nordlys_pixabay