21/8: Arktis og Longyearbyen i midnattssol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  21-08-2020
 • Gyldig til
  24-08-2020
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.695,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte fjellturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. Hundespannkjøring på hjul og villmarksaften i Camp Barentz er inkludert i pakken.

I midten av august er det fortsatt midnattssol på 78° nord - Svalbard. Vi kan tilby et godt utvalg av aktiviteter. To av aktivitetene har vi valgt å inkludere i reisens pris. Øvrige aktiviteter kan du legge til reisen mot tillegg, alt etter hva du ønsker at din reise til Svalbard skal inneholde. Bli med til Svalbard og opplev midnattssolens magi!

21. august: Flyreise til Arktis
Fredag flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på Svalbard Hotel Polfareren. Det er også mulig å oppgradere til plus rom på det nyeste bygget.
Etter innsjekk blir det et velkomstmøte med lett servering.

22. august: Hundespannkjøring på hjul (inkludert)
Lørdag formiddag er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. 
På ettermiddagen (15:00) blir det spenning! Bli med oss og kjør ditt eget hundespann! Våre stødige vogner med komfortabel fjæring, og 4-6 svært arbeidsvillige hunder tar deg med inn i majestetiske Adventdalen. Her omgis vi av vakker natur og rikt dyreliv, samt mengder med industrielle kulturminner.

Sammen med våre guider blir du plukket opp på hotellet før du så får på deg egnete klær til aktiviteten. Etterpå får du møte hundene i hundegården før du får en grundig instruks om hvordan man kjører en vogn og hvordan man håndterer hundene. Sammen med oss går dere sammen i par for å kjøre vognene 2 og 2. Da vi er ferdige med instruksene skal dere få bli kjent med hundene som dere skal sette inn i deres eget spann.

Når alle hundene er i setter vi avgårde inn i Svalbards villmark med hjelp av våre trofaste hunder. Alle får kjøre like lenge på vognen ettersom vi bytter halvveis.
Egen bekledning: Vi anbefaler at du kler deg i varme og vindtette klær, lue og votter. Vanskelighetsgrad: 3. Varighet ca 3,5 timer.


23. august: ATV-safari (mot tillegg)
Vi kler oss godt, setter oss på ATV-en og kjører inn i det sommerlige Svalbardlandskapet, hvor dype dalbunner og høye fjell er hjemmet til både Svalbardrein og arktiske rever.

Adventdalen venter oss. Vi kjører fra Longyearbyen med Can-Am Outlander ATV-er, forbi hytter på utsiden av byen, før vi pauser ved kulturhistoriske stoppesteder underveis. Her deler guiden sin lærerike kjennskap og personlige innsikt om naturen, kullgruvene og kulturen.

Til tross for at vi er så langt nord, er faunaen rik nok til at vi kan oppleve dyrelivet som befinner seg utover landskapet. Og i sommermånedene fra mai til august har vi til tider sol hele døgnet.

Turen går videre til Breinosa og den aktive kullgruven Gruve 7, hvor vi stanser for å ta til oss utsikten mot Adventdalen og Isfjorden fra høyden. På vei tilbake, hvis vi har tid, kan vi stikke innom en av hundegårdene i dalen og bli kjent med hunder med navn som Obelix, Nansen, Gandhi og Chaplin – fordi kullene ofte blir oppkalt etter temaer innenfor film, bøker og serier. Kaffe, te og varm toddy kan også forekomme.
Vi gjør oppmerksom på at alle deltakere må ha sertifikat og at ferdsel med ATV på bar eller tint mark er forbudt i henhold til Svalbardmiljøloven. Kjøring med ATV skjer derfor kun på veier hvor det er lov å kjøre med bil.
--------------
Pris for egen  ATV: 1295,- og for passasjer kr. 995,-. Minimumsalder for passasjer er 8 år.  Vanskelighetsgrad: 2 (lett).

Villmarksaften i Camp Barentz (inkludert)
Kom deg ut fra byen og nyt et annerledes måltid på den Arktiske tundraen!
Vi hentes på hotellet og kjøres ut til Camp Barentz i Adventdalen, ca. 10 kilometer utenfor Longyearbyen. Vertskapet serverer varm reinsdyrgryte, bålkaffe og dessert, mens de byr på isbjørnforedrag og forteller deg om svalbardhistorie.

Hurtigruten Svalbard sin villmarksaften foregår innendørs, men vi anbefaler behagelige friluftslivsklær og varme sko siden det kan være gulvkaldt. Middag, drikke og transport er inkludert. Varighet er på ca. 3 timer.

24. august: Hjemreise
Før avreise kan du besøke Nordpolet og gjøre de siste innkjøpene. Det er gode priser på "taxfree" varene på Sv albard.

Hjemreisen starter fra hotellet ca. kl. 11, med flyavgang kl. 12:40.
Flyet forventes fremme på Oslo Lufthavn kl. 15:35.

Ytterligere aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser og ATV-safari er spesielt viktige i så måte.


Fottur til Trollsteinen (mot tillegg 23. august fra kr 1295,- per person)
Trollsteinen: Topptur 850 moh
Fjellryggen danner en hestesko rundt Larsbreen. På ryggens høyeste punkt ligger det en svær stein. Karakteristisk og ruvende 850 moh lever denne steinen virkelig opp til sitt navn Trollsteinen. Vi starter turen i Longyearbyen, og krysser en fjellrekke og et bresystem til vi kommer fram til den magiske Trollsteinen.

Når vi får stor snøsmelting under høysommer, benytter vi en litt lengre rute til Trollsteinen. Underveis, tar vi oss en skikkelig matpause med ekspedisjonslunsj og nyter stillheten og naturen. På fjellryggen og på selve toppen er utsikten fantastisk.

Turen er middels til krevende. Det kan våre engelsktalende guide.
Vi anbefaler å ta med en svipptursekk med kamera, ekstra genser og kald drikke til turen.
Tidspunkt: 09:00
Varighet: 7-8 timer

Prisen inkluderer:
Transport til/fra overnattingssted, varm ekspedisjonslunsj, varm drikke, kjeks. guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 23. august, fra kr 1095,-)
Sarkofagen: Fottur blant breer og fjell
Bli med til et av Longyearbyens fineste utsiktspunkt. Toppen av Sarkofagen er faktisk hele 500 meter over havet! Og perfekt beliggenhet mellom byens isbreer, Larsbreen og Longyearbreen. Etter en middels krevende topptur er det tid for en rast mens vi nyter utsikten over Longyearbyen og Adventfjorden. Underveis passerer vi et fascinerende morenelandskap med rik vegetasjon og mindre fossefall samt spennende smeltevannskanaler. Ved ankomst morenen, ser vi etter 60 millioner år gamle plantefossiler som det er mulig å plukke med seg hjem.

Turen starter i ulendt og steinet terreng der vi krysser små elver.
Det er moderat stigning før vi er på toppen av Sarkofagen og turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Man trenger ikke bre erfaring.
Husk å ta med kamera, kald drikke og matpakke. I tillegg er det viktig med gode og gjerne varme fjellsko!
Tidspunkt: 09:30. Varighet: 6 timer

Prisen inkluderer:
Transport til/fra overnattingssted, varm ekspedisjonslunsj, varm drikke, kjeks. guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Husk gode fjellsko!

En «gruvebus'» hverdag i Gruve 3 (mot tillegg 22 eller 23. august formiddag/ettermiddag, kr. 745,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag. 

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.
------------------------------------------------------------------------ 
Svalbard Hotell Polfareren (åpnet i 2011)
Våre standard rom er lokalisert i en separat bygning rett over veien for der resepsjonen og frokostsalen til Svalbard Hotell | Polfareren er. Se bilde av kart til høyre.

På våre standard rom kan vi by på komfortable rom med en rolig atmosfære, og vår beste pris. På Svalbard Hotell Polfareren har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapning. Rommene er moderne innredet med et rustikt, arktisk preg.

Svalbard Hotel Polfareren - plus rom (dobbeltrom på hotellet kan bookes mot kr. 495,- i tillegg per person).
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er et av de nyeste hotellene. Svalbard Hotel - hovedbygget - ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer. Det finnes resepsjonen, restaurant, fellesarealer og peisestue.


 

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard 13:45-18:05
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•    Velkomstmøte og lett servering
•    Tre netter på Svalbard Hotell Polfareren inkludert frokost, del i dobbeltrom
•    Hundespannkjøring på hjul i Bolterdalen (lørdag)
•    Villmarksaften på Camp Barentz inkludert historiefortelling (søndag)
•    Flyreise Longyearbyen - Oslo Lufthavn 12:40 -15:35


Tillegg for enkeltrom kr. 1695,-  per person (Svalbard Hotell The Vault).
Tillegg for Svalbard Hotel - dobbeltrom "plus rom" kr. 695,- per person.
Tillegg for Svalbard Hotel - enkeltrom "plus rom" kr. 2995,- per person.
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg, pris per person:
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 1095,-.
•         Fottur til Trollsteinen, fra kr. 1295,-.
•         En "gruvebus'" hverdag i Gruve 3, fra kr. 745,-.
•         Isbre-safari med RIB, fra 1295,-.
•         ATV-safari når to personer kjører sammen, fra kr. 995,-.
•         ATV-safari når en person kjører alene, fra kr. 1295,-.

Isbjørn_jason roberts productions
Foto Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen.
RIB-safari
Nordenskiöldbreen. Foto Ole Holmestrand
Reinsdyr / Ole Holmestrand
Sittende rev
Svalbard Hotell Polfareren, standard rom. Foto: Terje Bjornsen
Svalbard Hotell Polfareren, Lobby med peis
Svalbard Hotell Polfareren, plusrom