21/7: Hvalross-safari på Svalbard

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  21-07-2017
 • Gyldig til
  24-07-2017
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.995,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for fantastiske båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. Høydepunktet på denne reisen blir en hvalross-safari med lukket RIB-båt til Prins Karls Forland.
For et halvt århundre siden ble hvalrossen fredet. Da dette skjedde var bestanden nede i bare ett par hundre dyr, etter 350 år med hard fangst. I de siste årene har hvalrossen igjen begynt å ta i bruk gamle liggeplasser som Svalbard er så heldig å ha en av utenfor Isfjorden. På denne reisen har du muligheten til å oppleve disse fantastiske dyrene på turen til Prins Karls Forland, en øy som ligger langstrakt vest for Spitsbergen. På tur i ny lukket båt kjører vi ut av Isfjorden og opp vestkysten av Spitsbergen for og se på disse flotte skapningene som ligger og ruller seg på stranden.

21. juli
Fredag kveld flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vel fremme sjekker vi inn på Longyearbyens nyeste hotell.

22. juli
Lørdagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over muligheter som kan bestilles hjemmefra finnes lenger ned på denne siden. En heldagstur til den russiske bosetningen i Barentsburg og Esmarkbreen er en av flere godbiter.   

23. juli
Hvalross-safari

Med ny og spesialbygd ekspedisjonsbåt (RIB med overbygg) reiser vi fra Longyearbyen om morgenen. Reisen går ut Isfjorden og opp vestkysten av Spitsbergen. I dette området finnes det kolonier av hvalross. De store sjøpattedyrene kan veie fra 800 - 1200 kg, og har inntil en meter lange støttenner. Tennene brukes til å bryte is og til forsvar. Vel fremme blir det servert lunsj som er medbrakt fra Longyearbyen. Er været bra og vi har litt tid til overs, tar vi og en liten ekstra tur innom en av isbreene vi passerer på veien tilbake til Longyearbyen. Kanskje får vi også se selve kongen av Arktis - isbjørnen. Båten har panoramautsikt, toalett, samt varme og komfortable seter å sitte i. Dette er en 7 timers tur, som garantert vil bli husket. Vel tilbake i Longyearbyen samles vi for en pizza-buffet. 

24. juli
Mandagen gir også muligheter for aktiviteter på egen hånd. Hjemreisen starter ikke før på kvelden, så det er god tid til å oppleve enda mer.
Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 21:10, med ankomst like over midnatt.


Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 22. eller 24. juli, fra kr. 1090,-)
I resepsjonen på Fangstmannshotellet Basecamp Spitsbergen midt i Longyearbyen, møter du guiden som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen ut til Fangststasjonen i Bolterdalen, hvor hundene holder til, tar ca. 10 minutter. Basecamp Fangststasjonen ligger ved foten av fjellet Breinosa. Her får du møte våre 90 glade Alaska Huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos, tar vi en runde på Basecamp Fangststasjonen før vi avslutter turen med varm drikke og kjeks. Denne turen koster kr. 995,-

Båttur til Barentsburg (mot tillegg 22. juli, fra kr 1995,-)
Denne dagen går turen til Esmarkbreen og Barentsburg. Kryssingen til Oscar den II land fører oss midtfjords og på alle kanter har vi utsyn til den særegne naturen og fjellene som er blitt presset opp av havet for flere titalls millioner år siden. På vei inn i Ymerbukta ser vi breen slynge seg oppover dalen som en gigantisk frossen elv. Snart får vi en følelse av dimensjonene og når vi sakte smyger oss langs brefronten ser vi opp på de høye blå veggene av flere tusen år gammel is. Etter lunsj i dette panoramaet setter vi kurs mot Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor det ca 400 innbyggere her. En lokal guide tar dere med på fottur rundt i bosetningen og forteller om Barentsburg i dag og hvordan livet var i eldre dager. Barentsburg kan enda gi deg en følelse av svunnen tid, selv om bosetningen nå er under full restaurering.
Sightseeingen avsluttes på det ærverdige hotellet, og her får du alt fra russiske suvenirer til iskald vodka. På vei ut av Grønfjorden mot Grumant og Fuglefjellet seiler vi tett opp til den myteomspunne helikopterbasen på Kapp Heer og videre langs kysten hvor landskapet skifter karakter. De mektige fuglefjellene kommer nærmere og vi sniker oss nært opp til Grumant mens guiden forteller om imponerende russisk innsatsvilje. Så hører vi fuglene…, tusenvis av fugler, og vi ser de fly ut og inn av fjellene som svermer av flaggermus.

Inkludert:
Transport til/fra båten, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende, russisk guide. Grillmat serveres ombord i båten. Vann fra kran på båten serveres til maten uten ekstra kostnad. Kaffe, te, mineralvann, øl, vin, vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes i kiosken ombord i båten.

Praktisk informasjon:
Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera! Kikkert kan også leies fra kiosken på båten.
Minimumsantall for at turen gjennomføres er 8 personer.

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg 22. eller 24. juli, fra kr. 595,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.  Denne utflukten koster kr. 595,-.

Fotturer (mot tillegg, priser på forespørsel)
Det finnes fotturer av ulik karakter med start fra Longyearbyen, noen lettere og noen mer krevende med tanke på fysisk form.
Ønsker du mer informasjon om hvilke fotturer som kan tilbys, er det bare å ta kontakt med oss.

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte plus-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•         Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•         Innsjekket bagasje og håndbagasje på flyreisene
•         Flyskatter og avgifter
•         Transport mellom flyplass og hotell i Longyearbyen
•         Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost
•         Heldagsutflukt, Hvalross-safari med RIB, inkludert ekspedisjonslunsj
•         Pizza-buffet på Svalbar Pub


Tillegg for enkeltrom kr. 2 395,-.
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg, per person:
•         Fotturer, på forespørsel.
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 1090,-.
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 595,-.
•         Båttur til Barentsburg, fra kr. 1995,-.

Flytider:
21. juli Oslo Lufthavn - Longyearbyen Lufthavn 22:30 - 01:30 +1
24. juli Longyearbyen Lufthavn - Oslo Lufthavn 21:10 - 00:10 +1

Rabatt for medlemmer av A-kortet: kr. 1000,- per person.

RIB-safarier passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid.

Hvalross, Svalbard Booking
Hvalrossafari, Svalbard Booking
Ny RIB til Ny Ålesund
Ny RIB til Ny Ålesund
Sarkofagen
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel rom ny del