21/6: Arktis og Longyearbyen i midnattssol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  21-06-2019
 • Gyldig til
  24-06-2019
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.695,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. Hundespannkjøring på hjul og fangstmanns-middag med forelesning blir to av høydepunktene på denne reisen.

I midten av juni er sommeren kommet til 78° nord - Svalbard. På denne tiden av året byr Longyearbyen på et bredt utvalg av aktiviteter. To av aktivitetene har vi valgt å inkludere i reisens pris. Øvrige aktiviteter kan du legge til reisen mot tillegg, alt etter hva du ønsker at din reise til Svalbard skal inneholde. Vær rask og sikre deg plass på de aktivitetene du kan tenke deg!

21. juni: Flyreise til Arktis
Fredag kveld (22:30) flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Opplevelsene forsterkes ytterligere da vi lander etter midnatt, men med solen høyt på himmelen. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på Svalbards nyeste hotell, Svalbard Hotell The Vault. Det er også mulig å oppgradere til søsterhotellet Svalbard Hotell Polfareren, ferdigstilt i 2016.

22. juni: Hundespannkjøring & Fangstmannsmiddag (inkludert)
Lørdag formiddag er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. Om ettermiddagen reiser vi ut til hundegården, ca. 10 km utenfor byen, ved foten av Brenosafjellet. Du vil bli møtt av 100 ivrige huskyer, som gleder seg til å ta deg med på tur. I denne spennende atmosfæren vil guiden lære deg grunnleggende ferdigheter innen hundekjøring, og du vil få ansvar for å sele opp og håndtere eget hundespann. Det er to personer per vogn, og dere vil få muligheten til å bytte mellom å kjøre og å nyte det fantastiske arktiske sommerlandskapet. Du kan forvente å se en overflod av arktisk fauna, fugler og reinsdyr i deres naturlige habitat. Etter turen bistår dere guiden med å sette hundene tilbake i hundegården, før dere nyter en kopp med noe varmt å drikke samt litt snacks i arrangørens tradisjonelle fangsthytte. Om været tillater det, så er det også mulig å sitte utendørs og nyte utsikten.

Fangstmannsmiddag (inkludert)
Fangststasjonen ligger i Bolterdalen, rundt 10 kilometer fra Longyearbyen. På fangststasjonen kan du se og oppleve hvordan fangstmenn levde ute i villmarken mens de jaktet på sel og reinsdyr. Bygningene og omgivelsene på Fangststajsonen er bygd opp på samme måte som de gamle fangststasjonene på Svalbard. Det er bilder, bøker, gjenstander og utstyr som var veldig vanlige for jegerne, og de er fremdeles i bruk i deler av øygruppen.

Her får vi servert en autentisk meny til Fangstmannens middag, hvor guiden beskriver deler av livet til jegerne og maten de spiste. Vår guide forteller litt om Svalbards historie og det spennende livet til fangstmennene på øygruppen. Den fredfulle og avslappede stemningen på Fangststajsonen tar dere raskt vekk fra hverdagens mas, fylt av tidsklemmer og stress. Dere kan nå nyte de mer enkle gledene i livet – som for eksempel et deilig måltid mat! Middagen avsluttes ca. klokken 21:30, med transport tilbake til hotellet.

23. juni: Båtreise til Isfjord Radio med lukket båt (mot tillegg)
Velkommen ombord i ISFJORD-EKSPRESSEN, en komfortabel og robust skyssbåt som er skreddersydd for de røffe forholdene i Arktis.
ISFJORD-EKSPRESSEN kjøres av erfarne Ishav-kapteiner og har plass til 12 passasjerer med eget «flysete» med vindusplass til alle.
Opplev fantastisk arktisk natur, historie og en bit av Russland på Svalbard. Historiske Isfjord Radio ligger i den ytre delen av Isfjorden med majestetiske fjell med utsikt over det arktiske hav. Dette er den siste stoppet før Grønland.

Om du vil bli med til Isfjord Radio, henter guiden deg på hotellet klokken 08:30. Guiden går raskt gjennom dagens program, destinasjoner og aktiviteter. Deretter går ferden videre til havna. Kursen settes mot Isfjorden i lukket båt. Vårt første stopp er ved Fuglefjella og Grumant, et storslått fuglefjell og et gammelt, forlatt russisk gruvesamfunn. Det er rikelig med dyreliv i og rundt fjorden om sommeren, og mulighetene er gode for å oppleve det arktiske fugleliv, hvalross, seler, belugas (hvithval) eller stor-hval. Er vi heldig kommer det også en isbjørn svømmende forbi...

Etter et stopp fortsetter vi mot Barentsburg, en russisk gruveby som fremdeles er i drift. Her bor rundt 400 innbyggere, og her kan du også møte på den eneste katten som bor på Svalbard. 270 trapper leder deg opp til hovedgata i denne distinkte byen, omgitt av fargerike bygninger i et nakent landskap. Vi tilbringer rundt en time til 90 minutter i Barentsburg før vi drar enda lenger vest, til Isfjord Radio Hotell.

Vertskapet på Isfjord Radio møter oss ved ankomst, og en 2-retters lunsj venter. Den gamle radiostasjonen har blitt omgjort til et luksuriøst hotell med et gourmetkjøkken langt ute i den arktiske villmarken. Dette er det uberørte hjemmet til hvalross, polarrev, reinsdyr og isbjørner. Du er velkommen på besøk.
Etter lunsj, utforsker vi området rundt stasjonen og lærer mer om historien til denne særegne utposten. Rundt kl 15 går vi om bord i båten igjen og setter kursen tilbake til Longyearbyen.
Vær oppmerksom på at Isfjord Radio er et villmarks-hotell, og for å bevege deg utenfor trenger du en guide med rifle for isbjørnbeskyttelse.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen. Ta kontakt med oss dersom dette gjelder for deg. Denne utflukten koster kr. 2150,- per person.

24. juni: RIB-safari til Pyramiden (mot tillegg)
Denne dagen har du muligheten til å bli med på en spennende båtreise til Pyramiden. Tidlig morgen kler vi oss opp med varmedresser og sikkerhetsutstyr. Med stødige RIB-båter kjører vi innover Isfjorden, videre til Billefjorden og til den russiske gruvebyen Pyramiden. En gang bodde det mange russere her, men byen er nå nærmest forlatt. Det minner om en spøkelsesby, og fotomotivene er mange. I løpet av turen blir det ekspedisjonslunsj. Vi skal også helt inntil den mektige Nordenskiöldbreen. På sommerstid er det best mulighet for å se isbjørn i dette området. En spennende dag som vil huskes lenge.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen. Ta kontakt med oss dersom dette gjelder for deg. Denne utflukten koster kr. 1595,- per person.

Hjemreisen starter ikke før på kvelden, så det er god tid til å oppleve enda mer.
Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 21:10, med ankomst like over midnatt.

Ytterligere aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser og ATV-safari er spesielt viktige i så måte.


ATV-safari (mot tillegg 22. juni kl. 13:00 eller 24. juni kl. 08:00/13:00, fra kr 995,- per person)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 1240,-. 
Ca. estimert kjøretid: 1-2 timer

Brevandring på Longyearbreen (mot tillegg 23. juni, fra kr 1290,-)
Tidspunkt: 08:45, 13:00 og 17:15. Varighet: 4 timer.

Vi starter turen fra byen og går opp på Longyearbreen, en av to breer som ligger på sørsiden av Longyearbyen. Fotturen starter ut i flatt, men steinete terreng. Vi må krysse noen mindre elver for å nå breen, så robuste fjellsko er å anbefale. På vei mot breen, går vi gjennom en morene hvor det er mulig å finne fossiler fra trær og planter som fantes på Svalbard da det var et tropisk paradis, 40-60 millioner år siden.
På grunn av varierende terreng og høydeforskjeller, er fotturen middels krevende og passer for deg med gjennomsnittlig god form. Det er dog ingen krav til erfaring fra brevandring. Guiden vil servere varm drikke og kjeks i løpet av turen, og det anbefales at du tar med egen drikke, samt snacks eller en matpakke i en dagstursekk (sjokolade, nøtter eller lignende).

Fjelltur med panoramautsikt (mot tillegg 23. juni, fra kr. 790,-)
Tidspunkt: 08:30, 11:45, 15:00 og 18:15. Varighet: 3 timer.

Denne fotturen starter i høyden. Vi kjører opp på fjellet og starter fotturen med en fantastisk utsikt. Utforskingen av landskapet overlates til hver enkelt, men med veiledning og beskyttelse av den sertifiserte guiden, som ivrig deler sin kunnskap om Svalbard og Arktis. Turen er ikke veldig krevende og det gjøres en lett vandring på fjellet, med nydelig fugleperspektiv over Longyearbyens omgivelser.

En «gruvebus'» hverdag i Gruve 3 (mot tillegg 22 eller 24. juni formiddag/ettermiddag, kr. 690,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag. 

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.
------------------------------------------------------------------------ 
Svalbard Hotell The Vault
Svalbard Hotell The Vault åpnet i februar 2018. Dette er søsterhotellet til Svalbard Hotel. Beliggenheten er svært sentral, med kun 50 meter fra gågata. Det nye hotellet er inkludert i reisens pris. 

Svalbard Hotel - plus rom (dobbeltrom på hotellet kan bookes mot kr. 695,- i tillegg per person).
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er et av de nyeste hotellene. Svalbard Hotel - hovedbygget - ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer. Det finnes resepsjonen, restaurant, fellesarealer og peisestue.


 

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise direkte Oslo Lufthavn – Svalbard 22:30-01:30 (+1)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•    Tre netter på Svalbard Hotell The Vault inkludert frokost, del i dobbeltrom
•    Hundespannkjøring på hjul i Bolterdalen (lørdag)
•    Fangstmannsmiddag i Bolterdalen inkludert historiefortelling (lørdag)
•    Flyreise direkte Longyearbyen - Oslo Lufthavn 21:10 - 00:05 (+1)


Tillegg for enkeltrom kr. 1695,-  per person (Svalbard Hotell The Vault).
Tillegg for Svalbard Hotel - dobbeltrom "plus rom" kr. 695,- per person.
Tillegg for Svalbard Hotel - enkeltrom "plus rom" kr. 2995,- per person.
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg, pris per person:
•         Fjelltur med panoramautsikt, fra kr. 790,-
•         Brevandring på Longyearbreen, fra kr. 1290,-
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 995,- per person
•         En "gruvebus'" hverdag i Gruve 3, fra kr. 690,-
•         RIB-safari til Pyramiden og Nordenskiöldbreen, fra kr. 1595,-.
•         Båttur til Isfjord Radio og Barentsburg, fra kr. 2150,-.

Foto Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen.
Summer dogsledding_Photo by Silje Forbes_Basecamp Explorer
Summer dogsledding_Photo by Silje Forbes_Basecamp Explorer
Trapper's station. Photos by Basecamp Explorer
Trapper's dinner. Photos by Basecamp Explorer
Isfjord Ekspressen. Foto: Basecamp Explorer
Photo by Basecamp Explorer
RIB-safari
RIB-safari
Pyramiden_Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
RIB-safari, Pyramiden. Foto: Ole Holmestrand
Nordenskiöldbreen. Foto Ole Holmestrand
Reinsdyr / Ole Holmestrand
Sittende rev
Svalbard Hotel The Vault_fotograf Terje Bjørnsen
Svalbard Hotel The Vault_fotograf Terje Bjørnsen
Svalbard Hotell Polfareren, Lobby med peis
Svalbard Hotell Polfareren, plusrom