21/2 - Longyearbyen og Svalbard i beste vintertid

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  21-02-2020
 • Gyldig til
  24-02-2020
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.695,-
Opplev Arktis i vinterlandskap, når solen ligger under horisonten og skaper fenomenet polarnatt. Jakten på det magiske og fascinerende nordlyset og eksotiske aktiviteter er spesielt for denne årstiden. Flere aktiviteter inngår.
I februar preges Svalbard av "det blå lyset" mens solen fortsatt ligger under horisonten. Den trolske atmosfæren gir øygruppen en ekstra dimensjon. Det er også gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset i denne perioden, som tiltrekker reisende fra nær og fjern. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet, hele døgnet. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter. Hundesledetur og snøscootersafari er spennende aktiviteter å gjøre, selv i mørketiden.

Svalbard befinner seg mellom 74° og 81° nordlig bredde, og mellom 10° og 35° østlig lengde. Øygruppen dekker et areal på 61022 km². Spitsbergen er den største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen.
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og Svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. Seksti prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag morgen sjekker vi inn hos flyselskapet på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Ved ankomst Arktis - Longyearbyen, tar vi buss inn til sentrum. På denne reisen bor vi på Svalbards nyeste hotell - The Vault.
På ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Longyearbyens sentrumsområde. Fra hotellet er det kort gangavstand til butikker, Lompen-senteret og Nordpolet. Et besøk på Svalbard Museum kan også anbefales. Museet er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis. Mer enn 1700 gjenstander finnes utstilt i det spennende museet som åpnet i 1979.

Om ettermiddagen gjør vi oss klare for det første eventyret - isgrottetur med snøscooter-transport. Vi blir hentet på hotellet og drar til "basen" for å få utlevert bekledning og utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten og i løpet av ca. en time, utforsker vi denne magiske verdenen.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke, før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier. Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten.

Praktisk informasjon om turen:
•    Oppmøte utenfor hotellet.
•    Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
•    Transport til og fra hotellet. Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

Dag 2: Longyearbyen – dagen på egen hånd
Frokost på hotellet. Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter etter eget ønske. Se muligheter lenger ned på denne siden.


Dag 3: Longyearbyen – hundesledetur med løpeglade Huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for nok et eventyr i Arktis.

Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går så til hundegården i Adventdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter er hundene ivrige og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Sledene skal ikke langt fra hundegårdens lys, før stjerner og nordlys i den frostklare luften trer tydelig frem ved klarvær. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Transport til og fra hundegården
•    Deltagere bør ha normal, god helse.
•    Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.


Dag 4: Longyearbyen - fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur innom butikkene om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Direktefly fra Arktis til Oslo Lufthavn.
---------------------------------------------------------------------------------

Mulighet for påmelding til ekstra aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles:

Snøscootersafari til Tempelfjorden (mot tillegg 22. februar fra kr. 2295,- per person / delt scooter)
Bli med oss på tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Vi vil ta deg gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.

Vi starter turen østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar vi oss gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Herfra kjører vi nordover til Fredheim, som var fangsthytten og hjemmet til en av Svalbards mest kjente fangstmenn, Hilmar Nøis (1891-1975). Deretter bærer det ut på sjøisen og mot blåisen Tunabreen har eksponert i dagen for oss.

Om været tillater det tar vi lunsj på isen foran breen eller på et av fjellene som omringer Tempelfjorden. Dersom det ikke er mulig kjører vi til vår lavvo som ligger i Brattlidalen, en bortgjemt dal formet av vannet som har rent her gjennom flere tusen år.

Vi anbefaler alle å kjøre egen snøscooter på alle våre turer, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.


Pris per person når to personer kjører sammen på en snøscooter: kr. 2290,-.
Pris per person når en person kjører alene per snøscooter: kr. 2995,-

Praktisk informasjon om turen:
•    Oppmøte utenfor hotellet, transport tur-retur hotellet. Start kl. 08:30.
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning til låns – scooterdress, vinterstøvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter.
•    Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.
•    Denne turen passer for de aller fleste, også de uten snøscootererfaring. Tur i enkelt og flatt terreng. Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen. Vegtrafikklovens bestemmelser gjelder for snøscooterkjøring.

Snøscootersafari til Barentsburg (mot tillegg 22. februar fra kr. 2895,- per person)
Du blir hentet på bostedet og kledd opp med gode varme klær og sko. Det blir briefing om snøscooterkjøring før turen går til det russiske gruvesamfunnet Barentsburg, som ligger i Grønnfjorden. Ferden går gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver. Barentsburg, med sine ca. 500 innbyggere er Svalbards nest største bosetning. Byen er under stadig utvikling og her er mye spennende å tilby. Det vil også bli servert en russisk lunsj mens vi er her.
Heldagstur. Total distanse: Ca. 120 km. Total varighet: ca. 8 timer

Pris per person når en person kjører alene per snøscooter: kr. 2895,- (det anbefales sterkt å kjøre uten passasjer).

Praktisk informasjon om snøscootersafari til Barentsburg:
•    Oppmøte utenfor hotellet, transport tur-retur hotellet.
•    Man kjører en eller to personer på en snøscooter
     (det er lettere å kjører snøscooter uten passasjer)
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff
•    Bekledning til låns – scooterdress, vinterstøvler, balaklava, hjelm, yttervotter, briller
•    Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.
•    Denne turen passer for de med snøscootererfaring, lang dagstur. Tur i variert terreng. Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen. Vegtrafikklovens bestemmelser gjelder for snøscooterkjøring.

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg, kr. 745,- per person)
I løpet av denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, med et besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.
Denne utflukten gjennomføres 8.februar kl. 09:00 og kl. 13:00. Varighet: 3 timer.

Villmarksaften - inkludert middag og drikke (mot tillegg 23. februar kr. 1095,- per person)
I løpet av denne trivelige kveldsaktiviteten, reiser vi ut i Adventdalen, for å oppleve en eksotisk villmarksaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med foredrag, varm middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann). Til dessert blir det kaffe og hjemmelaget kake. Det anbefales behagelige, varme friluftsklær og varme sko siden det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Det blir også noe tid utendørs, for dette er et godt sted å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.
Villmarksaften arrangeres søndager med start kl. 19:00. Varighet: 3 timer.

Alle turer på Svalbard er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere i tillegg til at det er begrenset antall plasser.


Hotell The Vault
Svalbard Hotell The Vault åpnet i februar 2018. Dette er søsterhotell til Svalbard Hotell Polfareren. Beliggenheten er svært sentral, med kun 50 meter fra gågata.

Alle rom har:
Baderom (WC/dusj), Wi-Fi, TV

Svalbard Hotel Polfareren PLUS rom
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er ett av stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte pluss-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

Alle rom har:
Baderom (badekar/dusj), hårføner, vannkoker, te og kaffe, Wi-Fi, TV

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (10:15 - 13:15)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    Innsjekket bagasje og håndbagasje på flyreisene
•    Busstransfer tur-retur flyplass-hotell
•    Tre netter på Hotell The Vault inkludert frokost (del i standard dobbeltrom)
•    Isgrottetur med snøscootertransport (dag 1)
•    Hundesledetur (dag 3)
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (13:35 - 16:35)


Tillegg for standard enkeltrom The Vault: fra kr. 2495,-.
Tillegg på forespørsel for Dobbeltrom på Svalbard Hotell Polfareren PLUS rom: 695,- per person.Begrenset antall plasser og enkeltrom.
Nordlys Svalbard. Photo: Noel Bauza
Scooter og Longyearbyen, foto_ Svalbard Adventures
Isgrotte, Svalbard Adventures
Dog Sledding. Photos by Basecamp Explorer
Scootersafari_foto: Vemund Solli
Scootersafari_foto: Vemund Solli
Villmarksaften på Camp Barentz_Hurtigruten Svalbard
005398_Roy Mangersnes - wildphoto.no_www.nordnorge.com_Longyearbyen.jpg
Svalbard Hotel The Vault_fotograf Terje Bjørnsen
Svalbard Hotel The Vault_fotograf Terje Bjørnsen
Svalbard Hotel The Vault_fotograf Terje Bjørnsen
Svalbard Hotell Polfareren, plusrom
Svalbard Hotell Polfareren, Lobby med peis