15/9: Svalbard - isbjørnens rike

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  15-09-2017
 • Gyldig til
  18-09-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.795,-
Høsten på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter i den Arktiske naturen. RIB-safari til Nordenskiöldbreen og til spøkelsesbyen Pyramiden er høydepunktet på denne reisen.
I midten av september er fortsatt dagene på 78° nord lange og lyse. På denne tiden av året byr Longyearbyen på et bredt utvalg av aktiviteter. En spennende RIB-safari til spøkelsesbyen Pyramiden er inkludert i reisens pris.


15. september
Fredag morgen flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vel fremme på Svalbard Hotell serveres en to-retters velkomstlunsj, før det blir innsjekking. På ettermiddagen og kvelden kan du besøke Longyearbyens butikker og restauranter. Hotellet ligger midt i byen og det er kort vei til det meste. Svalbard museum og verdens nordligste kirke er også populære steder.

16.september
Denne dagen venter en spennende RIB-safari til Pyramiden. Tidlig morgen kler vi oss opp med varmedresser og sikkerhetsutstyr. Med stødige RIB-båter kjører vi innover Isfjorden, videre til Billefjorden og til den russiske gruvebyen Pyramiden. En gang bodde det mange russere her, men byen er nå nærmest forlatt. Det minner om en spøkelsesby, og fotomotivene er mange. I løpet av turen blir det ekspedisjonslunsj. Vi skal også helt inntil den mektige Nordenskiöldbreen. I dette området er det sjanser for å se isbjørn. Vel hjemme på ettermiddagen samles vi for en pizza-buffet. Dagens utflukt blir nok et hyggelig tema!

17.september
Søndagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over muligheter som kan bestilles hjemmefra finnes lenger ned på denne siden. En heldagstur til den russiske bosetningen i Barentsburg og Esmarkbreen, hundesledetur på hjul og ATV-safari er noen av godbitene du kan velge mellom.   

18.september
På mandag formiddag er det siste sjanse for å gjøre gode innkjøp fra "Norpolet". Taxfree prisene er gode og frister noen og enhver. Deretter reiser vi ut til flyplassen for hjemreise. Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 12:40, med ankomst ca. 15:45.


Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul, morgen (mot tillegg 17.sept, kr. 995,-)
I resepsjonen på Fangstmannshotellet Basecamp Spitsbergen midt i Longyearbyen, møter du guiden som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen ut til Fangststasjonen i Bolterdalen, hvor hundene holder til, tar ca. 10 minutter. Basecamp Fangststasjon ligger ved foten av fjellet Breinosa. Her får du møte 90 glade Alaska Huskyer, som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos, tar vi en runde på Basecamp Fangststasjonen før vi avslutter turen med varm drikke og kjeks. Denne turen koster kr. 995,-

ATV-safari, ettermiddag (mot tillegg 17.sept, fra kr 895,-)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7 fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under 8 år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Fraprisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr. 995,-. 

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 17.sept, fra kr 695,-)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruta litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall, og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevannskanaler ned fra breen, før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter e.l.).

Båttur til Barentsburg (mot tillegg 17.sept, fra kr 1995,-)
Denne dagen går turen til Esmarkbreen og Barentsburg. Kryssingen til Oscar den IIs land fører oss midtfjords og på alle kanter har vi utsyn til den særegne naturen og fjellene som er blitt presset opp av havet for flere titalls millioner år siden. På vei inn i Ymerbukta ser vi breen slynge seg oppover dalen som en gigantisk frossen elv. Snart får vi en følelse av dimensjonene og når vi sakte smyger oss langs brefronten ser vi opp på de høye blå veggene av flere tusen år gammel is. Etter lunsj i dette panoramaet setter vi kurs mot Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor det ca 400 innbyggere her. En lokal guide tar dere med på fottur rundt i bosetningen og forteller om Barentsburg i dag og hvordan livet var i eldre dager. Barentsburg kan enda gi deg en følelse av svunnen tid, selv om bosetningen nå er under full restaurering.
Sightseeingen avsluttes på det ærverdige hotellet, og her får du alt fra russiske suvenirer til iskald vodka. På vei ut av Grønfjorden mot Grumant og Fuglefjellet seiler vi tett opp til den myteomspunne helikopterbasen på Kapp Heer og videre langs kysten hvor landskapet skifter karakter. De mektige fuglefjellene kommer nærmere og vi sniker oss nært opp til Grumant mens guiden forteller om imponerende russisk innsatsvilje. Så hører vi fuglene…, tusenvis av fugler, og vi ser de fly ut og inn av fjellene som svermer av flaggermus.

Inkludert:
Transport til/fra båten, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende, russisk guide. Grillmat serveres ombord i båten. Vann fra kran på båten serveres til maten uten ekstra kostnad. Kaffe, te, mineralvann, øl, vin, vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes i kiosken ombord i båten.

Praktisk informasjon:
Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera! Kikkert kan også leies fra kiosken på båten.
Minimumsantall for at turen gjennomføres er 8 personer.

En «gruvebus'» hverdag (mot tillegg 17.sept, kr. 595,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.  Denne utflukten koster kr. 595,-.

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant og fellesarealer. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

Se også våre reiser til Svalbard den 8. eller 29. september:
Les mer om 8. september her >>>

Les mer om 29. september her >>>

Følgende er inkludert i reisens pris:
•         Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•         Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•         Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost, del i standard dobbeltrom
•         Velkomstlunsj ankomstdagen
•         Heldagsutflukt til Pyramiden med RIB inkludert ekspedisjonslunsj (dag 2)
•         Pizza-buffet på Svalbar Pub (dag 2)


Tillegg for enkeltrom kr. 2 295,- (på forespørsel).
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg:
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 695,-
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 995,-
•         ATV-safari i Adventdalen, fra kr. 895,-
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 595,-
•         Båttur til Barentsburg, fra kr. 1995,-

Skansebukta
Sarkofagen
Sittende rev
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel, standard rom