13/7: Longyearbyen og Pyramiden i midnattssol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  13-07-2018
 • Gyldig til
  16-07-2018
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.995,-
Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. RIB-safari til Nordenskiöldbreen og til spøkelsesbyen Pyramiden blir et av høydepunktene på denne reisen.

I juli er det sommer på 78° nord - Svalbard. På denne tiden av året byr Longyearbyen på et bredt utvalg av aktiviteter. Inkludert i denne reisen er en heldagstur til Pyramiden som absolutt er et høydepunkt!

13. juli: Flyreise til Arktis
Fredag kveld (22:30) flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Opplevelsene forsterkes ytterligere da vi lander etter midnatt, men med solen høyt på himmelen. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på Svalbard Hotel, i Longyearbyens gågate.

14. juli:
Lørdagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over muligheter som kan bestilles hjemmefra finnes lenger ned på denne siden.  

Ønsker du noe spesielt til middag denne kvelden, kan vi anbefale en kveld på "Huset".
“Huset” er Longyearbyens mest legendariske bygg. På grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på ”nøytral grunn”. Huset ligger derfor plassert for seg selv utenfor bykjernen. I årene som har gått har Huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20,000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. "Glassene" til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.

15. juli:
Også søndagen kan du melde deg på spennende aktiviteter i Arktis. Ønsker du å spise middag i villmarken, anbefales en utflukt til Camp Barentz.

Camp Barentz - inkludert middag og drikke (mot tillegg kr. 1095,- per person).
Bli med ut av byen og nyt et annerledes måltid på den arktiske tundraen! Arrangøren henter deg på hotellet og kjører deg til Camp Barentz i Adventdalen, ca. 10 kilometer utenfor Longyearbyen. Her blir man møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vertskapet serverer varm bidos (reinsdyrsodd), bålkaffe og dessert mens de byr på spennende isbjørnforedrag og svalbardhistorie. Dette er en hyggelig kveldsaktivitet, dersom du vil gjøre noe annet enn å spise på en vanlig restaurant i byen. 

16. juli: RIB-safari til Pyramiden (inkludert)
Denne dagen venter en spennende båtreise til Pyramiden. Tidlig morgen kler vi oss opp med varmedresser og sikkerhetsutstyr. Med stødige RIB-båter kjører vi innover Isfjorden, videre til Billefjorden og til den russiske gruvebyen Pyramiden. En gang bodde det mange russere her, men byen er nå nærmest forlatt. Det minner om en spøkelsesby, og fotomotivene er mange. I løpet av turen spiser vi ekspedisjonslunsj ute i villmarken. Vi skal også helt inntil den mektige Nordenskiöldbreen. På sommerstid er det best mulighet for å se isbjørn i dette området. En spennende dag som vil huskes lenge.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen. Ta kontakt med oss dersom dette gjelder for deg.

Hjemreisen starter ikke før på kvelden. Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 21:10, med ankomst like over midnatt.

----------------------------------------------------------  

Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.
Flere aktiviteter finnes tilgjengelig i Longyearbyen - ta kontakt dersom du ønsker noe annet enn det som er listet opp nedenfor her.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg 14. eller 15. juli morgen, fra kr. 995,-)
Du blir hentet utenfor hotellet av guiden, som sørger for at du får de nødvendige instruksjoner for hundekjøring. Turen går til hundegården, hvor du får møte glade Alaska Huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser man gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når de firbeinte vennene har fått stell og kos, avsluttes turen med varm drikke og kjeks, før retur til Longyearbyen.

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg 14. eller 15. juli morgen, fra kr 750,-)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruta litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall, og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevanns kanaler ned fra breen, før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter eller lignende).

Det finnes flere fotturer tilgjengelig fra Longyearbyen. Ta kontakt med oss dersom du ønsker flere forslag.

Båttur til Barentsburg (mot tillegg 15. juli, fra kr 1950,-)
Denne dagen går turen til Esmarkbreen og Barentsburg. Kryssingen til Oscar den II land fører oss midtfjords og på alle kanter har vi utsyn til den særegne naturen og fjellene som er blitt presset opp av havet for flere titalls millioner år siden. På vei inn i Ymerbukta ser vi breen slynge seg oppover dalen som en gigantisk frossen elv. Snart får vi en følelse av dimensjonene og når vi sakte smyger oss langs brefronten ser vi opp på de høye blå veggene av flere tusen år gammel is. Etter lunsj i dette panoramaet setter vi kurs mot Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor det ca 400 innbyggere her. En lokal guide tar dere med på fottur rundt i bosetningen og forteller om Barentsburg i dag og hvordan livet var i eldre dager. Barentsburg kan enda gi deg en følelse av svunnen tid, selv om bosetningen nå er under full restaurering.
Sightseeingen avsluttes på det ærverdige hotellet, og her får du alt fra russiske suvenirer til iskald vodka. På vei ut av Grønfjorden mot Grumant og Fuglefjellet seiler vi tett opp til den myteomspunne helikopterbasen på Kapp Heer og videre langs kysten hvor landskapet skifter karakter. De mektige fuglefjellene kommer nærmere og vi sniker oss nært opp til Grumant mens guiden forteller om imponerende russisk innsatsvilje. Så hører vi fuglene…, tusenvis av fugler, og vi ser de fly ut og inn av fjellene som svermer av flaggermus.

Inkludert:
Transport til/fra båten, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende, russisk guide. Grillmat serveres ombord i båten. Vann fra kran på båten serveres til maten uten ekstra kostnad. Kaffe, te, mineralvann, øl, vin, vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes i kiosken ombord i båten.

Praktisk informasjon:
Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera! Kikkert kan også leies fra kiosken på båten.
Minimumsantall for at turen gjennomføres er 8 personer.
Varighet: ca. 10 timer

Besøk i kullgruve 3 (mot tillegg 14 eller 15. juli, kr. 640,-)
På denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, på vårt besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag. 

Alle turene ovenfor er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.
ATV-safarier og hundesledeturer anbefales ikke dersom du har ryggproblemer og/eller er gravid.

------------------------------------------------------------------------ 

Svalbard Hotel - "plus" rom
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er ett av de nyeste hotellene. Svalbard Hotel - hovedbygget - ble ferdigstilt i februar 2016 og fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer. Hotellet har resepsjon, restaurant, fellesarealer og peisestue.
 

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Svalbard
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•    Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost, del i dobbeltrom (plus rom)
•    Heldagsutflukt til Pyramiden med RIB-båt inkludert ekspedisjonslunsj (mandag)


Tillegg for enkeltrom "plus" kr. 2695,-  per person.
Begrenset antall plasser!

Aktiviteter mot tillegg, priser per person:
•         Fottur til Sarkofagen, fra kr. 750,-
•         Hundesledetur på hjul, fra kr. 995,-
•         En "gruvebus'" hverdag, fra kr. 640,-
•         Båttur til Barentsburg, fra kr. 1950,-
•         Villmarksaften på Camp Barentz, kr. 1095,-

Ved bestilling forespør vi om plasser på de ulike aktivitetene.
Det er begrenset antall plasser på aktivitetene, så sørg for å bestille ønskede aktiviteter så tidlig som mulig. Enkelte av aktivitetene krever også et minimum antall påmeldte for gjennomføring.

RIB-safari, Pyramiden. Foto: Ole Holmestrand
Pyramiden Havn. Foto: Ole Holmestrand
Pyramiden. Foto: Ole Holmestrand
Nordenskiöldbreen. Foto Ole Holmestrand
Reinsdyr / Ole Holmestrand
Skansebukta
Sarkofagen
Sittende rev
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel plusrom