13/10: Fotturer i Arktis

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  13-10-2017
 • Gyldig til
  16-10-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.995,-
Høsten på Svalbard gir mulighet for flotte fotturer til fjellene omkring Longyearbyen. Utsikten over fjorden og landskapet er magisk og må bare oppleves!
13. oktober
Fredag morgen flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Vel fremme sjekker vi inn på Svalbards nyeste hotell, og spiser en to-retters velkomstlunsj.

På ettermiddagen kan vi gjøre oss bedre kjent i Longyearbyen. Hotellet ligger midt i gågaten og det er kort avstand til butikker og restauranter.

14. oktober
Denne dagen venter en flott fottur til Trollsteinen. Etter frokost tar vi oss til Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger østsiden oppover langs Larsbreen. Ett stykke oppe krysser vi breen og følger den siste ryggen opp mot toppen. Vel fremme tar vi en pause og nyter den fantastiske utsikten med noe varmt å drikke før vi begynner turen nedover. Etter å ha krysset Larsbreen igjen går vi over i neste dal og ned på Longyearbreen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Selv om guiden har med varm drikke og kjeks anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke, og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter e.l.). Vi spiser en ekspedisjonslunsj i løpet av dagen.

15. oktober
Frokost på hotellet, før nok en flott fottur venter oss.
I dag skal vi opp til Nordenskiöldtoppen (1050 moh).
Det blir en dag med vakkert landskap og nydelig utsikt. Turen starter ved Taubanesentralen i Longyearbyen. Etter omtrent 45 minutter kommer vi opp på Platåfjellet (400 moh). Vi følger platået og her kan man se flora, reinsdyr og fugler mens vi har utsikt over byen.
Andre etappe av turen en forholdsvis lett, langs en liten åskam. Ved lunsjtider ankommer vi toppen av det høyeste fjellet i nærheten av Longyearbyen. Her tar vi en lengre pause og spiser lunsj. Nestigningen gjør vi langs åskammen, ned Tverrdalen og vi passerer Sverdrupbyen, den eldste delen av Longyearbyen.

Fotturene inkluderer:
Transport til og fra hotell (Trollsteinen)
Ekspedisjonslunsj, varm drikke og kjeks
Erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Anbefalt:
Varm, vindtett bekledning
Ett par tynne votter/vanter
Dunjakke/varm genser e.l. til pausene
Ekstra drikke og snack
En liten ryggsekk for kamera, ekstra klær o.l.

Viktig:
Godt og varmt ullundertøy, eller tilsvarende
Gode fjellsko

16. oktober
Mandags formiddag har du tid til å gjøre noen innkjøp i Longyearbyen, før bussen henter på hotellet for hjemreise.
Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 12:40.


Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en god dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte plus-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•         Flyreise direkte tur-retur Oslo Lufthavn – Longyearbyen Lufthavn, Svalbard
•         Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
•         Tre netter på Svalbard Hotel inkludert frokost, del i dobbeltrom "plus"
•         En to-retters lunsj på Svalbard Hotel, ankomstdagen
•         Fottur til Trollsteinen, inkludert ekspedisjonslunsj
•         Fottur til Nordenskiöldtoppen, inkludert ekspedisjonslunsj


Tillegg for enkeltrom kr. 1 795,-.
Begrenset antall plasser!

Foto: Marit Brekke
Trehusene, Foto M. Cardenas
Foto: Marit Brekke
Sittende rev
Svalbard Hotel rom ny del
Svalbard Hotel Lobby med peis