11/5: Svalbard i vinterlandskap og midnattssol

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  11-05-2018
 • Gyldig til
  14-05-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.495,-
Vintereventyr og midnattssol på Svalbard!
Første halvdel av mai er høysesong på Svalbard. På denne tiden ligger fortsatt fjell og daler dekt med snø, samtidig som midnattssolen gir ekstra lange dager.
Lysforhold og sjansene for å se dyr rundt Longyearbyen er store. Svalbardreinen er lettest å få øye på, da den kommer helt inn til sentrumsområdene. Polarreven er litt mer sky, men ved hell kan også denne sees. I mai vender også fuglene tilbake til Svalbard, og skaper liv i fjellsidene.


11. mai: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag morgen flyr Norwegian fra Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, forbi polarsirkelen og lander på 78°N – Longyearbyen. Du befinner deg nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Du er i isbjørnens rike, Arktis.
Etter en kort bussreise inn til sentrum av Longyearbyen går vi av i gågata, i sentrum. Du ønskes velkommen til det nyeste hotellet på Svalbard - Svalbard Hotell The Vault.
Vi samles til en felles lunsj i sentrum, og sjekker inn på vårt hotell.

Longyearbreen - til breen med scooter, inkludert i reisens pris.
Vi blir hentet på hotellet, vi skal opp på Longyearbreen. I arrangørens lokaler får vi informasjon og gjennomgang av turen, samt utdelt utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter.
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke, før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier (dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten).

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

12. mai: Longyearbyen - mulighet for ekstra aktiviteter
Lørdag har du mulighet for å delta på flotte aktiviteter. Det er viktig at du melder deg på utfluktene så tidlig som mulig, da det er begrenset med kapasitet på de spesielle turene. Bestill gjerne utfluktene samtidig med reisen. Se noen utvalgte turer lenger ned på siden. Ønsker du å være i Longyearbyen, er det kort vei til restauranter og butikker, Svalbard Museum og Galleriet.

13. mai: Longyearbyen - Hundesledetur med løpeglade Huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for et populært eventyr i Arktis.
Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går til hundegården i Adventdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene
(to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter er hundene ivrige og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Transport til og fra hundegården
•    Deltagere bør ha normal, god helse.
•    Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Det finnes flere gode restauranter å velge mellom i byen.

14. mai: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost er det klart for hjemreise. Vi håper du reiser hjem med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne. Det er tid til å ta turen innom Norpolet før hjemreise. 
Bussen henter på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


AKTIVITETER MOT TILLEGG:

Lørdag: Snøscootertur til Tempelfjorden - 8 timer - ca 150 km
Pris egen scooter: 2895,- / pris ved to per scooter: 2195,- per person

Bli med på tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Vi kjører gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.
Vi kjører østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar vi oss gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Herfra kjører vi nordover til Fredheim, som var fangsthytten og hjemmet til en av Svalbards mest kjente fangstmenn, Hilmar Nøis (1891-1975). Deretter bærer det ut på sjøisen og mot blåisen Tunabreen har eksponert i dagen for oss.

Om været tillater det tar vi lunsj på isen foran breen eller på ett av fjellene som omringer Tempelfjorden. Dersom det ikke er mulig kjører vi til en lavvo som ligger i Brattlidalen, en bortgjemt dal formet av vannet som har rent her gjennom flere tusen år.

I mai er det vanlig å se sel på isen i Tempelfjorden, og det er også et yrende fugleliv.

Vi anbefaler alle å kjøre egen snøscooter, da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige, og må ha et minimum antall deltagere.

Inkludert:
Transport til og fra hotellet, scooter og bensin, scooterbekledning: Dress, sko, votter, hjelm, snøbriller og ansiktsmaske, varm lunsj, varm drikke og kjeks.
Erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Anbefalt & viktig:
Varm bekledning til å ha under snøscooterdressen, et par tynne votter/vanter til å ha under store votter, en liten ryggsekk for kamera, ekstra klær o.l.
Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter må medbringes.


Arktisk stillhet på truger - 5 timer.
Pris per person: kr. 890,-.

Å gå på tur på truger er en flott måte å oppleve arktisk stillhet, se spor etter dyreliv og få litt trening uten at du engang merker det. Guiden henter deg på hotellet og vi kjører bil til startpunkt. Ruten varierer basert på vær, føre og snøforhold, Longyearbreen, Larsbreen eller Breinosa er gode alternativer. Å gå med truger er lett og lære, og vi har med staver for de som vil ha. Så begynner vi turen oppover i det hvite landskapet, kanskje ser vi både rype eller fjellrev underveis. Vi stopper på en egnet plass underveis og nyter utsikten med en kopp varm drikke i hånda. Velkommen med på tur!

Inkludert:
• Transport til og fra overnattingssted i Longyearbyen.
• Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.
• Varm drikke

Egen bekledning og informasjon:
• Klær på tur i Arktis: Ullundertøy innerst, varm ull eller fleecebukse og topp, to par sokker (tynn og tykk ullsokk), vindtette klær ytterst, hansker (ull anbefales), varm lue (vindtett), skjerf eller buff i fleece.
• Vi anbefaler å ta med din egen snacks.
• Denne turen passer for alle med ganske god fysisk form. 
Minimum antall: 4 personer

Alle aktiviteter på Svalbard er væravhengig og behøver et minimum antall deltakere for gjennomføring.
Plasser på forespørsel.
Følgende er inkludert i prisen:

• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Longyearbyen
• Innsjekket bagasje (20 kg) og håndbagasje (10 kg), samt flyskatter
• Busstransport fra Longyearbyen Lufthavn - hotellet tur-retur
• Tre netter på Svalbard Hotell The Vault inkludert frokost, del i dobbeltrom
• Lunsj fredag i Longyearbyen
• Scooterutflukt til Longyearbreen inkludert isgrottevandring 
• Hundesledetur i Bolterdalen

Tillegg for enkeltrom kr. 1495,-

Flytider: 08:55 - 11:55 / 12:40 - 15:40. Direktefly begge veier.

Påmeldingsaktiviteter/Utflukter
Et utvalg påmeldingsaktiviteter er presentert ovenfor. For eventuelle øvrige aktiviteter, ta kontakt med oss for pristilbud og plasser.
Alle påmeldingsaktiviteter/utflukter må bestilles så tidlig som mulig. Vi kan ikke garantere plass ved sen påmelding eller etter ankomst til Svalbard. Begrenset antall plasser per aktivitet.

Hundeslede_Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Hundesledekjøring_Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Hundesledekjøring_Bjrn Klauer_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Von Post, Svalbard Booking
Von Post, Svalbard Booking
Von Post, Svalbard Booking
Isgrotte_Arctic Adventures
Isgrotte_Arctic Adventures
Isbjørn_jason roberts productions
Svalbard Hotell The Vault
Svalbard Hotell The Vault