1/12: Julebord, nordlys og polarnatt på Svalbard

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  01-12-2017
 • Gyldig til
  04-12-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.495,-
Opplev Arktis i mørketiden, når solen ligger under horisonten. Jakt på det magiske og trolske nordlyset, delta på julebord på Restaurant Huset og meld deg på arktiske aktiviteter.
I desember er det mørketid på Svalbard. Solen ligger under horisonten, og gir fenomenet "polarnatt". Dette skaper en mystisk atmosfære, som tiltrekker seg reisende fra nær og fjern. Mange kommer til Svalbard for å oppleve nordlyset i denne perioden. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter. Hundesledetur og snøscootersafari er spennende aktiviteter å gjøre, selv i mørketiden.
Denne helgen er julebordsesongen godt i gang og lørdagen har vi inkludert en julebuffe på Restaurant Huset.

Svalbards øyer, holmer og skjær ligger mellom 74° og 81° nordlig bredde, med Spitsbergen som den klart største av øyene. Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder. Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl, men er også hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. Seksti prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Fra flyplassen kjører vi inn til sentrum, og sjekker inn på vårt hotell. Etter innsjekk inngår en lunsj på Svalbard Hotel. 
Ettermiddagen og kvelden nytes på egen hånd i Longyearbyen. Hotellet ligger midt i sentrum og det er kort vei til butikker og restauranter.

Dag 2: Longyearbyen – Julebord på Huset
            - snøscootertur "Polarnattsafari" (mot tillegg)

Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Longyearbyen.
For de som ønsker å oppleve naturen og villmarken, er det mulig å melde seg på en snøscootersafari denne dagen.

Polarnattsafari
Bli med på snøscootertur ut av Longyearbyen og inn i polarnatta. På denne tiden av året er sola under horisonten hele døgnet, og det er muligheter for å se stjernehimmelen og nordlyset hele døgnet. Turen går inn elvedeltaet i Adventdalen, forbi den gamle flystripa, langs Operafjellet og til kjennemerket ”Jernsenga”. Videre kjører vi til en pingo, som er et naturfenomen som oppstår i områder med permafrost og isbreer. Vi har nå kjørt ca. 20 km fra Longyearbyen, og her stopper vi for å nyte stillheten i polarnatta. Vi får også servert en kopp med noe varmt, og en god historie eller to.

Praktisk informasjon om Polarnattsafari:
•    Oppmøte utenfor hotellet 
•    Varighet 3,5 timer (to personer deler en snøscooter)
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff
•    Bekledning – scooterdress, støvler, balaklava, hjelm, yttervotter, briller
•    Transport til og fra hotellet. Alt nødvendig sikkerhetsutstyr inngår

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen

NB! Dette er en påmeldingsaktivitet som bestilles samtidig med reisen. Begrenset antall plasser.

Julebord på Huset
På lørdag kveld går vi til det berømte forsamlingshuset fra 1951, Huset. klokken 19.00 setter vi oss til bords og tar for oss fra en rikholdig julebordsbuffe. 
På grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte Huset bygges på” nøytral grunn”. Bygget ligger derfor plassert ensomt utenfor bykjernen. I årene som har gått har Huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20,000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. Glassene til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.

Dag 3: Longyearbyen – med hundeslede i Bolterdalen (mot tillegg)
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Longyearbyen.

Denne dagen er det mulig å melde seg på et eventyr sammen med ivrige hunder, hundesledetur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Ferden går så til hundegården i Bolterdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer, som ivrer etter å dra på tur. Guiden gir innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Mens sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Tilbake i hundegården er du med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke i fangsthytten før vi returnerer til Longyearbyen. Velkommen til et spennende eventyr!

Praktisk informasjon om hundesledetur i Bolterdalen:
•    Oppmøte utenfor hotellet
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
•    Bekledning – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Transport til og fra hundegården

NB! Dette er en påmeldingsaktivitet som bestilles samtidig med reisen. Begrenset antall plasser.
  
Adventsmarkering i Longyearbyen
Dersom du ønsker å delta på en adventsmarkering sammen med lokalbefolkningen i Longyearbyen, så holdes det et populært arrangement om ettermiddagen den 3. desember. Arrangementet er valgfritt og skjer på egen hånd, evt. kostnader dekkes av den enkelte. Detaljert program blir presentert nærmere avreise.

Hovedpunktene i programmet:
- Juletallerken på Huset
- Tale og sang ved bautaen utenfor Huset
- Fakkeltog fra Huset til Torget
- Fakkeltoget stopper ved julenissepostkassa nedenfor Gruve 2B
- Sang og musikk på torget * Julegrantenning * Tale * Gang rundt juletreet * Julenissen deler ut pakker til barna * Eventyrstund i biblioteket

Arrangør: Longyearbyen lokalstyre
Sted: Longyearbyen
Tid: søndag 3. desember 14:00

Dag 4: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur på Nordpolet om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.

Svalbard Hotel
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark, kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer.
I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte plus-rom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.
 

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (Norwegian)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Buss til Svalbard Hotel og tilbake til flyplassen ved hjemreise
•    Tre netter på Svalbard Hotell inkludert frokost, del i standard dobbeltrom
•    Velkomstlunsj på Svalbard Hotel (dag 1)
•    Julebuffé på Huset inkludert gløgg og 2 drikkeenheter per person (dag 2)
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (Norwegian)


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 1495,-
Tillegg for dobbeltrom plus (ny del): fra kr. 400,- per person
Tillegg for enkeltrom plus (ny del): fra kr. 2195,-
Begrenset antall enkeltrom.

Så fremt annet ikke er spesifisert, inngår ikke drikke til måltidene.

Aktiviteter mot tillegg: (må bestilles i god tid før avreise)
•    Scooter-safari "Polarnattsafari" 4 timer, per person når to deler en scooter kr. 1190,-     
    - Scooter alene kr. 1490,- (begrenset antall)
•    Hundesledetur (4 timer) til Bolterdalen kr. 1350,- per person

Påmeldingsaktiviteter/Utflukter
Alle påmeldingsaktiviteter/utflukter må bestilles så tidlig som mulig. Vi kan ikke garantere plass ved sen påmelding eller etter ankomst til Svalbard. Vi forespør våre samarbeidspartnere om plasser ved bestilling.
Ved store grupper vil det gjennomføres to aktiviteter per dag, en om morgenen og en om ettermiddagen.

Denne reisen passer for individuelle, vennegjenger og små firmaer. 
Longyearbyen. Foto: Vemund Solli
Nordlys Svalbard. Photo: Noel Bauza
Trehusene_foto Benedicte Klyve
Huset_Svalbard Booking
Scooter polarnatt. Foto: Terje_Bjornsen
Velkommen til Huset
Huset. Foto: Terje Bjornsen
Huset
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel, standard rom
Svalbard Hotel plusrom