9/2 - Mozart Requiem med Longyearbyen Blandakor

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  09-02-2018
 • Gyldig til
  12-02-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.795,-
Opplev Longyearbyen med de lokale innbyggerne, i et unikt miljø på det legendariske Huset. Longyearbyen Blandakor inviterer til en musikkforestilling av Mozart Requiem i den historiske kinosalen. Vi besøker den verdensberømte vinkjelleren og nyter et festmåltid i Husets restaurant.
I begynnelsen av februar er det mørketid på Svalbard og solen ligger fortsatt under horisonten. Den trolske atmosfæren skaper en spesiell stemning og det er gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset, som tiltrekker reisende fra nær og fjern. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet, hele døgnet. De majestetiske fjellene og landskapet lyses kun opp av måne, stjerner og nordlys.

Denne helgen er det konsert med Longyearbyen Blandakor på Huset, et populært arrangement som vi har sikret oss billetter til.
Det er også mulig å melde seg på utflukter i den arktiske villmarken, som hundesledetur, snøscootersafari og isgrottetur.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N
Fredag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. På flyplassen venter vår litt annerledes transport, på folkemunne kalt "tapasbussen". Med vår buss kjører vi rundt i Longyearbyen og får et godt innblikk i hva som finnes i området. Om bord i bussen blir det lett servering inkludert drikke. En liten time senere er vi fremme ved hotellet, hvor vi sjekker inn på Svalbard Hotel. 
På ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Longyearbyens sentrumsområde. Fra hotellet er det kort gangavstand til butikker, Lompen-senteret og Nordpolet. Et besøk på Svalbard Museum kan også anbefales. Museet er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis. Mer enn 1700 gjenstander finnes utstilt i det spennende museet som åpnet i 1979.

Om kvelden går vi til den trivelige restauranten Kroa, hvor vi spiser middag sammen.

Dag 2: Longyearbyen – Mozart Requiem med Longyearbyen Blandakor, middag på Restaurant Huset
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Longyearbyen. Ønsker du å melde deg på en utflukt denne dagen, finner du forslag til aktiviteter lenger ned på siden. Det anbefales å bestille så tidlig som mulig, for å sikre plass på de ulike aktivitetene. Spesielt hundesledetur og isgrottetur kan raskt bli utsolgt.

I kveld er det klart for turens høydepunkt. Kl. 18:30 går bussen fra Svalbard Hotell til det legendariske, Huset. Her skal vi på konsert med Longyearbyen Blandakor, som består av en gruppe lokale innbyggere. Tidligere har de invitert til konsert sammen med solister, musikere og kjente dirigenter fra fastlandet. De har fremført klassikere som ”Carmina Burana”, ”Messias” og den flotte kinosalen på Huset, som rommer 400 personer, fylles raskt opp med lokale og tilreisende tilskuere.

Denne kvelden inviterer koret til en ny aften med korsang og 2018s arrangement falt på Wolfgang Amadeus Mozarts verdensberømte, «Requiem». Kvelden innledes med en aperitiff og en liten omvisning i Husets flotte lokaler, før vi tar plass i Kinosalen for å nyte kveldens toner, korsang og magiske stemning. Etter konserten setter vi oss til bords i ett av Husets selskapsrom for et tre-retters festmåltid. Om kvelden kan du spasere tilbake til hotellet, evt. bestille en taxi når du selv ønsker. Husets nattklubb har åpent utover kvelden.

Dag 3: Longyearbyen
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Longyearbyen. Også denne dagen kan du melde deg på aktiviteter om ønskelig.

Dag 4: Longyearbyen - fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur på Nordpolet om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


Aktiviteter mot tillegg - må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise, helst ved bestilling av reisen. Vi forespør om plasser og tidspunkt/dag ved bestilling.

Isgrottetur med snøscootertransport (mot tillegg kr. 995,- per person)
Opphenting på hotellet for et eventyr inn i det magiske is-riket. I arrangørens lokaler får vi informasjon og gjennomgang av turen, samt utdelt utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten og i løpet av ca. en time, utforsker vi denne magiske verdenen.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke, før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier. Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten.

Praktisk informasjon om turen:
•    Oppmøte utenfor hotellet.
•    Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
•    Transport til og fra hotellet. Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.


Hundesledetur med løpeglade Huskyer (mot tillegg kr. 1350,- per person)
Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går til hundegården i Adventdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter er hundene ivrige og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Sledene skal ikke langt fra hundegårdens lys, før stjerner og nordlys i den frostklare luften trer tydelig frem ved klarvær. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet
•    Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Transport til og fra hundegården
•    Deltagere bør ha normal, god helse.
•    Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.


Huset Restaurant
“Huset” er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen.
På grunn av det store klasseskillet i Longyearbyen måtte det bygges på ”nøytral grunn”. Huset ligger derfor plassert for seg selv utenfor bykjernen. I årene som har gått har Huset fungert som blant annet posthus, sykehus og skole. I dag er Huset kjent for sitt fantastiske kjøkken, hvor bruken av eksklusive, arktiske råvarer står i fokus. Menyen i restauranten er spekket med spennende smaksopplevelser, og de tilpasses i forhold til sesongens beste råvarer. Huset er også kjent for sin rikholdige vinkjeller, som er av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 20,000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra Wine Spectator. "Glassene" til Wine Spectator har samme status i vinverden som stjernene til Michelin har innen gastronomi.

Svalbard Hotell
Svalbard Hotell ligger i Longyearbyens gågate og er stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte pluss-rom og superiorrom. Standardrommene ligger i en egen bygning tvers over gaten fra hovedbygget.
Alle rom har: Baderom (badekar/dusj), hårføner, vannkoker, te og kaffe, wifi, TV

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (08:45 - 11:45)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransfer og byrundtur inkludert lett servering
•    Tre netter på Svalbard Hotell inkludert frokost (del i dobbeltrom plus)
•    Middag på Kroa (dag 1)
•    Konsert med Longyearbyen Blandakor (dag 2)
•    3-retters post concert middag på Huset (dag 2)
•    Busstransport til flyplassen for hjemreise
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (13:35 - 16:35)


Flyreisene mellom Oslo og Longyearbyen gjennomføres med Norwegian og går direkte begge veier.

Tillegg for enkeltrom plus: kr. 1695,-.


Begrenset antall plasser og enkeltrom.
Så fremt annet ikke er spesifisert, inngår ikke drikke til måltidene.


Påmeldingsaktiviteter/Utflukter
Alle påmeldingsaktiviteter/utflukter må bestilles så tidlig som mulig. Vi kan ikke garantere plass ved sen påmelding eller etter ankomst til Svalbard. Begrenset antall plasser per aktivitet.
 
Mozart Requiem
Mozart Requiem
Adventdalen i nordlys
Nordlys Svalbard. Photo: Vemund Solli
Scooter og Longyearbyen, foto_ Svalbard Booking
Scooter polarnatt. Foto: Terje_Bjornsen
Isgrotte, Svalbard Booking
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel Lobby med peis
Svalbard Hotel Lobby
Svalbard Hotel plusrom
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen