11/12: Smokie-konsert og julemarked i Riga

Riga, 3 dager
Fra 5.495,-

2/8 - Skandinavias store perle, Gotland

Gotland, 4 dager
Fra 10.795,-

22/6: Longyearbyen og Pyramiden i midnattssol

Svalbard (Longyear), 3 dager
Fra 11.595,-

Kystopplevelser med Hjemmet og Redningsselskapet

Nord-Norge, 4 dager
Fra 11.995,-

3/8: Svalbard - Spøkelsesbyen Pyramiden i midnattssol

Svalbard (Longyear), 3 dager
Fra 9.995,-

7/8: Fjell- og naturopplevelser i ytre Lofoten

Lofoten, 5 dager
Fra 10.995,-

8/10 - Fra Kirkenes til Bergen med MS Trollfjord

Kirkenes, 7 dager
Fra 10.995,-

20/10 - Malta, Middelhavets skattkammer

Malta, 8 dager
Fra 11.995,-

Svalbard 

Opplev isbjørnens rike på 78° nord. Majestetiske fjellformasjoner, langstrakte daler, dansende nordlys i mørketiden og strålende midnattssol i 4 måneder. Et eksotisk reisemål som vi anbefaler alle å besøke.
Svalbards øyer, holmer og skjær ligger mellom 74° og 81° nordlig bredde, og mellom 10° og 35° østlig lengde. Totalt dekker Svalbard et areal på 61022 km². Spitsbergen er den klart største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen. 
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og Svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. Øygruppen er en økonomisk fri- og demilitarisert sone. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene. Nesten 40 nasjonaliteter er representert, der kravet er at alle må kunne forsørge seg selv. Fra Longyearbyen administreres Svalbard av sysselmannen.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Verdens nordligste permanente bosetting får hjelp av en sidearm til Golfstrømmen slik at det er levelig her. Samtidig er det et veldig tørt klima, noe som gjør vestkysten av Spitsbergen til et perfekt sted å komme til unike områder.
Floraen drar nytte av den lange perioden med midnattssol for å kompensere for mørketiden. Svalbard er yngleplass for store mengder sjøfugl, men er også hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. Seksti prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.

Enjoy Travel tilbyr flere reiser til Svalbard gjennom året, enten du vil oppleve polarnatten med dansende nordlys, måneskinn og trolsk stemning, det magiske, blå lyset eller midnattsolens skinn over villmarken. Følg med på våre reisetilbud, da Svalbard har noe å tilby uansett årstid.

 
 
Datoer:Tema:Mer info:
22/6RIB-safari til PyramidenUTSOLGT
29/6RIB-safari til PyramidenTrykk her >>>
13/7Sommer på SvalbardTrykk her >>>
3/8Sommer på SvalbardTrykk her >>>
17/8RIB-safari til PyramidenTrykk her >>>