2/8: Konsert med Halvdan Sivertsen på Røst

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Bodø
 • Gyldig fra
  02-08-2019
 • Gyldig til
  05-08-2019
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.995,-
Ytterst i storhavet, i den sørligste delen av Lofoten ligger det unike fiskeværet Røst. Denne helgen er det Querinifest hvor blant annet Halvdan Sivertsen og Røstkoret byr på kirkekonsert.
Dag 1: Oslo - Bodø, ferge til Røst
Reisen starter på Oslo Lufthavn med direktefly til Bodø Lufthavn. For å komme ut til "øyene i havet" benytter vi Torghattens havgående ferge. Overfarten fra Bodø til Røst er en flott seiling. Fergen kjører rundt holmer og skjær på sin vei vestover, som gir fotomotiver og grunnlag for å ta frem kikkerten.
Vel fremme på Røst spaserer vi til vårt hotell, Røst Bryggehotell, hvor middagen venter. Denne helgen arrangeres festivalen Querini-dagene. Festivalen er til minne om Querini (se lenger ned på siden) og tørrfiskens betydning for øysamfunnet.

De dagene vi er på øya vil bli brukt godt. Øyrundtur, tørrfiskens historie, båtreise mot Skomvær fyr og ikke minst, kirkekonsert med Halvdan Sivertsen og Røstkoret. Det vil være en rekke kunst- og billedutstillinger.

Dag 2: Øyrundtur på Røst, kveldskonsert med Halvdan Sivertsen og Røstkoret
Etter frokost gjør vi en øyrundtur med buss, hvor vi blant annet ser kirkeruinene av en steinkirke fra 1839 - et populært fotomotiv.
Vi besøker også et fiskemottak og får høre mer om tørrfiskens historie for øygruppen.
Dagens lunsj spiser vi på Bryggehotellet og om ettermiddagen kan du se nærmere på kunstutstillingene i nærområdet.
Om kvelden går vi i kirken, for konsert med selveste Halvdan Sivertsen.
Halvdan Sivertsen er utvilsomt en av Norges fremste artister. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Halvdan har befestet seg som en artist av rang, som selv i voksen alder nekter å stå stille. Han gir oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet. Halvdan har med seg gitarist og sanger Terje Nohr når han besøker Røst under årets Querinifest. 

Røst Operakor/Røstkoret medvirker sammen med Halvdan på noen av sangene. Sett deg godt tilrette og lytt til en av Halvdans mange sanger om havet (konserten starter kl. 18).
Etter konserten spiser vi felles middag.

Dag 3: RIB-tur mot Skomvær fyr
Etter frokost denne formiddagen, går vi om bord i en RIB-båt og kjører ut fra havnen. Vi setter kursen mot Skomvær Fyr i rolig fart. Underveis beundrer vi øygruppen fra havet og speider etter fugle- og dyreliv.
Om vi får mulighet til å gå på land på Skomvær Fyr avhenger av tid og værforhold, men vi vil forsøke å komme så nærme holmen som mulig.
Etter en forfriskende tur på havet, spiser vi felles lunsj før du har tid til egne aktiviteter om ettermiddagen. Det er en god del liv og røre på stedet i løpet av Querinifestivalen.
Vi møtes igjen til middag om kvelden.

Dag 4: Ferge fra Røst til Bodø, Luftfartsmuseet og fly til Oslo
Etter en rolig formiddag sjekker vi ut av Røst Bryggehotell og tar fergen tilbake til Bodø.
I Bodø kjører vi til flyplassen for fly tilbake til Oslo Lufthavn.


Røst
Røst er den ytterste, og sørligste kommunen i Lofoten. Det finnes i alt 365 øyer der Røstlandet er den største, og hvor de fleste av de 600 innbyggerne bor. Øya har sitt høyeste punkt på kun 11 moh., noe som gir vinterstormene godt tak. Nærmeste nabo er Værøy, kun adskilt av Røsthavet. I likhet med Værøy livnærer de fleste seg av fisken. Når lofotfisket pågår, er det ikke uvanlig med 5-600 fiskefartøyer i havna. I denne perioden har Redningsselskapet også en egen skøyte liggende her. I dag finnes det seks fiskebruk som er i full drift.

I havet utenfor Røst er det også funnet huler, på øya Trenyken. I Hula "Helvete" finnes rødmalte gudommeliggjorte, menneskelignende strekmalerier. Øya er også et av Skandinavias største fuglefjell der bl. a. Nordens papegøye, Lundefuglen hekker. Øya består av tre topper, Spjuten, -den spisse, Steigen, -den bratte og Breien, -den breie. På avstand tar Trenyken form som en tretagget krone, noe som den også ofte er blitt kalt for.

Skomvær fyr – vel verdt et besøk
For å sikre kystens «riksvei 1», besluttet fyrkommisjonen i 1878 at Skomvær fyr skulle bygges. Mer enn 40 mann deltok, og i 1887 stod det 31,7 meter høye fyret og bygningene klare. Klyngetunet bestod av maskinhus, boliger, oljetanker og radiomast. I tillegg ble det bygget naust og kaianlegg. Om været tillater det vil vi prøve å gå på land.  

Querini-dagene
Adels- og handelsmannen fra Venezia, Pietro Querini har virkelig satt Røst og Lofoten på kartet. Querinis beretning om seilasen og forliset i januar 1432, skulle vise seg å bli en "lykke" for Røst. Et fullastet skip med 68 mann ombord seilte fra Kreta og skulle etter planen nå Flandern. En kraftig storm fikk dem betydelig ut av kurs, med det resultat at de strandet på Sandøya - Røst. Av de 29 som kom i land, overlevde bare 11. Lokale fiskere reddet sjømennene, som sammen med lokalbefolkningen tok godt vare på de skibsbrudne i tre-fire måneder.
På sin ferd sørover fikk italienerne med seg tørrfisk. Dette skulle vise seg å bli svært betydningsfullt. I dag er den italienske byen Sandrigo en nær vennskapsby. Byen arrangerer årlig en gedigen tørrfisk-festival. Røstværingene deltar ofte på festivalene, der vennskapet er sterkt. På Røst feirer de også hendelsen fra 1432. Querini-dagene arrangeres i perioden 1.-4. august.

RØST BRYGGEHOTELL
Røst Bryggehotell ligger idyllisk til helt ute på bryggekanten i «Kårøysundet», med hav og fjell som nærmeste naboer. Hotellet ligger til på den delen av øya der produksjon av fisk foregår, og du trenger ikke gå mange skritt før du står midt oppi produksjonen av den dyrebare fisken.

Hotellet var nytt i 2000, og har i dag 15 dobbeltrom. Det er også gratis trådløst internett på hotellet. Hotellets rom:
·       TV
·       Internett
·       Bad med dusj og toalett
·       Dobbeltseng
·       Skrivebord
·       Tekoker og diverse tilbehør
·       Vi tilbyr også snacks fra baren

Restauranten har plass for cirka 60 personer og har et koselig, maritimt miljø. På Røst Bryggehotell bruker de mye tid på å lage god norsk, hjemmelaget mat, hvor de ferskeste råvarer fra havet er hovedingrediensene i deres utsøkte fiskeretter. Andre kvalitetsråvarer fra deres leverandører sikrer en vellykket matopplevelse.
Hotellet har egen bare med alle rettigheter.

Følgende er inkludert i reisens pris:

• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Bodø Lufthavn
• Bussreise til Bodø havn
• Ferge fra Bodø til Røst
• Tre netter på Røst Bryggehotell, del i dobbeltrom
• Frokost og lunsj dag 2, 3 og 4
• Middag dag 1, 2 og 3
• Guidet øyrundtur
• Omvisning på et levende fiskebruk
• Båttur mot Skomvær fyr
• Kirkekonsert med Halvdan Sivertsen og Røstkoret
• Ferge fra Røst til Bodø
• Flyreise fra Bodø til Oslo Lufthavn
• Reiseleder fra Enjoy Travel 

Drikke til måltidene inngår ikke.
Liten gruppe, 12 plasser.

Tillegg for enkeltrom: fra kr. 1495,- (begrenset antall)

Røst Bryggehotell, hotellrom