Aktiv jentetur til Lofoten - rorbuferie!

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Lofoten
 • Gyldig fra
  24-08-2017
 • Gyldig til
  27-08-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Feriehus
 • Transport
  Fly
 • Pris
  12.295,-
Det finnes så uendelig mye vakkert å oppleve i Lofoten. Naturen har skapt tinder og fjell, de hviteste strender, og inviterer eventyrere fra hele verden inn i sitt rike. I løpet av fire herlige dager nyter vi det magiske øyriket!
Dag 1: Ankomst Lofoten - Mortsund
Middag på Statles Rorbuer

Tidlig torsdags morgen møtes vi på Oslo Lufthavn. Vårt fly setter kursen mot nord, vi passerer polarsirkelen og etter halvannen time setter vi bena på nordnorsk jord. Fra Evenes kjører vi vestover og vårt første stopp gjør vi en halvtime senere. Tjeldsundbrua Kro og Hotell har klargjort en lunsjpakke, som vi kan kose oss med på veien til Lofoten. Vi kommer til Svolvær i to-tiden og gjør et kort stopp der. På denne reisen skal vi enda lenger vest, mot den mektige Lofotveggen. Statles Rorbuer blir vårt hjem de kommende dagene. Et flott rorbuanlegg som ligger helt ytterst mot storhavet og Vestfjorden. Etter innsjekk gjør vi oss klare for en liten fjelltur. Vi går fra rorbu-anlegget, opp langs fjellryggen og får en flott utsikt fra Middagstinden. Den vakre utsikten fra 363 moh. er mektig. På kvelden spiser vi middag og koser oss i rorbuene.

Dag 2: Sykkeltur til de vakreste strender i Lofoten
Frokost og middag på Statles Rorbuer, pikniklunsj på sykkelturen

«Sunday Times» kåret for noen år siden, flere av de lokale strendene til verdens vakreste. Utakleiv og Haukland er virkelig en del av Lofoten som er verdt å besøke. Denne dagen skal vi sykle fra Mortsund til «strendene». Det meste av sykkelveien er lite trafikkert og innbyr stadig til fotostopp. Dagens sykkel-etappe går fra rorbuene til Hauklandstranda, 17 km. Om man vil sykle til Utakleiv-stranden, blir det 10 km tur-retur ekstra. Hjem til rorbuene  er det 17 km. Vi spiser en god medbrakt lunsj og bader fra de vakre strendene. På kvelden venter en tre-retters middag. Mye frisk luft og mange vakre opplevelser. Sykkeldistanse: ca. 35 km / 45 km.

Dag 3: Fisketur på Lofothavet
Frokost og middag på Statles Rorbuer, lunsj på Ballstad

Det er manges drøm å få oppleve Lofotens naturskjønne landskap, og ta del i det som engang skapte grunnlaget for de unike fiskeværene – vi skal på fisketur!  Fra ytterste Mortsund sykler vi langs kysten mot Leknes. Like før Leknes tar vi av sørover, og sykler ut langs Buksnesfjorden til Ballstad. Dagens sykkeletappe er på ca. 20 km, på flate og gode veier. Ballstad er et idyllisk tettsted og fiskevær, og det skal smake godt med dagens lunsj. På ettermiddagen går vi om bord i fiske-skøyter og setter kursen mot fiskefeltet. Sammen med skipperen prøver vi fiskelykken, og bli ikke overrasket om det biter på en «sværing». Noen timer senere legger skøyta til kai i Mortsund. På kvelden spiser vi fiskemiddag.

Dag 4: Vikten, Reine og Moskenes – hjemreise
Frokost på Statles Rorbuer, Lunsj på Maren Anna

Etter frokost reiser vi videre med buss. På vår vei kjører vi ut til Vikten, og besøker Glassblåser-hytta. Vikten er i seg selv verdt besøket, med sin eventyrlige beliggenhet på Lofotens nordlige side. Vi passerer Rambergs hvite strender, og kommer til Reine. Utallige bilder florerer på nettsider verden over. Du er midt i det «magiske øyriket» - Lofoten. I Sørvågen spiser vi lunsj på Restaurant Maren Anna. På vår vei hjem skal vi krysse Vestfjorden, fra Moskenes til Bodø, hvor flyet hjem venter. På fire dager har vi opplevd rorbuferie, syklet, vandret på de hviteste strender, fisket på Lofothavet og spist lokale spesialiteter.

Følgende er inkludert på "jenteturen":
• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes
• Bussreiser i henhold til program
• Tre netter på Statles Rorbuer inkludert frokost og middag
• Fjelltur til Middagstinden
• Sykkeltur til Hauklandstrand og Utakleiv inkludert pikniklunsj
• Sykkeltur til Ballstad inkludert lunsj
• Fisketur med lokale fiskeskøyter
• Besøk på Glassblåserhytta i Vikten
• Lunsj på Restaurant Maren Anna i Sørvågen
• Båt/ferge fra Moskenes til Bodø
• Flyreise fra Bodø Lufthavn - Oslo Lufthavn
• Reiseleder fra Enjoy Travel


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 995,-.
Tillegg for rorbu (eget rom og bad, felles oppholdsrom): fra kr. 300,- per person.
Drikke til måltidene kommer i tillegg.

NB! Fjellturen og sykkelturene er lette, men det kreves en viss kondisjon og friske ben.

Haukland. Foto: Baard Loeken_www.nordnorge.com_Vestvaagøy
Moskenes. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com
Sykkel i Lofoten. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Moskenes
Uttakleiv. Foto: Kristian Nashoug_www.lofoten.info_Vestvaagøy
Tørrfisk på hjell. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Moskenes
Ballstad fiskeskøyte
Glasshytta, Vikten
Statles Rorbusenter
Statles Rorbuer, Mortsund. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Vestvaagøy
Restaurant Maren Anna, Sørvågen
MF Landegode