30/11: Julemarked og Royal Christmas Gala

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Riga
 • Gyldig fra
  30-11-2017
 • Gyldig til
  03-12-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 6.995,-
Få den rette stemningen på julemarkedet i UNESCO-byen Riga!
Latvias hovedstad er en spennende storby og kalles ofte for Baltikums Paris. De utsmykkede fasadene gir Riga et særegent, vakkert preg; det finnes faktisk flere Jugendstil-bygninger her enn i Wien og Paris til sammen! Byen har da også fått sin fortjente plass på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige steder. Et hyggelig prisnivå på mat og "shopping", tiltrekker seg mange besøkende, og her er det lett å komme i julestemning.

Royal Christmas Gala
Den første dagen i desember arrangeres konserten Royal Christmas Gala i Riga Arena. Her får du oppleve en av de største klassiske sopraner, som har tatt med seg forsterkninger på høyt nivå. Sarah Brightman opptrer sammen med Gregorian og Royal Symphony Orchestra!

Dag 1: Oslo Lufthavn - Riga International Airport
Reisen starter på Oslo Lufthavn torsdag formiddag. Norwegian flyr oss direkte til Riga, der forventet avgangstid er satt til 11:20. Vel fremme i Riga blir vi møtt på flyplassen og tar Enjoy Travels buss inn til sentrum, til Tallink Hotel Riga. Det fire-stjerners hotellet har gode fasiliteter og med sin sentrale beliggenhet gir dette et godt utgangspunkt for å oppleve byen.
På ettermiddagen gjør vi en flott byvandring til fots. Gamlebyens skatter skal oppleves. Etter byvandringen nytes kvelden på egen hånd i Riga.

Dag 2: Julemarked og konsert
Det sies at tradisjonen med å pynte juletreet startet i Riga. Julemarkedet i Riga er populært med dets trivelige atmosfære, flott håndverk og lokal mat, samt lokalbefolkningens imøtekommenhet.
På kvelden samles vi for en storslått musikalsk opplevelse.

Royal Christmas Gala
Sarah Brightman opptrer sammen med Gregorian og Royal Symphony Orchestra!

Sarah Brightman ble født i England i 1960, og har en imponerende karriere bak seg. Hun er først og fremst en klassisk operasanger men hun er også komponist. Hun har i tillegg spilt i flere filmer. I 1981 debuterte hun på West End, med "Cats". Der møtte hun den kjente komponisten Andrew Lloyd Webber, som hun senere giftet seg med. I 1996 sang Sarah duett med Andrea Bocelli, noe som virkelig satte fart på karrieren. Hun ble den mestselgende og mest etterspurte sopranen i Tyskland. Platesalget ble formidabelt og hun sanket 180 gull og platina priser, fordelt på 38 land. I 2010 ble hun kåret til den femte mest innflytelsesrike og bestselgende klassiske artisten i USA. 

Gregorian
Gregorian er et tysk band som spiller gregoriansk-inspirerte versjoner av kjente pop- og rockesanger. På slutten av 90-tallet fant bandet sin nisje, og har etter dette hatt en eventyrlig suksess. For å skape en magisk stemning spiller de ofte inn sine album i kirker med dempet belysning og stearinlys. Et kvalitetsband!
Det inngår busstransport til og fra Riga Arena. Selve konserten varer i to timer, men vi vil være ute i god tid. Gode billetter!


 

Dag 3: Dagen på egen hånd
Hele dagen nytes i Riga.
Ønsker du å gå på Spa, kan du eksempelvis besøke et av byens mest populære, Espa Spa. Bestilling gjøres online og betales ved ankomst i spa-resepsjonen: http://www.espariga.lv/en/.

Dag 4: Riga - Oslo Lufthavn
Etter en lang frokost gjør vi oss klare for hjemreise. Forventet flyavgang er kl. 14:40 lokal tid, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 15:15. Takk for følget.

Tallink Hotel Riga
Hotellet åpnet dørene i 2010 og ligger i Riga sentrum, med kun 10 minutters gange til gamlebyen. Hotellet har 256 rom fordelt på syv etasjer (heis). Hotellets gjester er meget fornøyde, noe som gjenspeiler seg i gode kvalitetstall. I fellesområdene finnes det: restaurant, bar/lounge, helsestudio, boblebad, badstu, kaffe/te og gratis Wi-Fi.
I standard-rommene finnes det dusj, hårføner, TV, telefon og gratis Wi-Fi.
OBS! Det er 18-års grense for å sjekke inn på dette hotellet.

Følgende er inkludert i reisens pris:

•    Flyreise Oslo Lufthavn - Riga International Airport (Norwegian)
•    Bussreise til hotellet- og tilbake til flyplassen ved hjemreise
•    Tre netter på Tallink Hotel Riga inkludert frokost (del i dobbeltrom)
•    Byvandring i UNESCO-byen Riga (dag 1)
•    Busstransport til og fra Riga Arena – konsert
•    Gode billetter til Royal Christmas Gala (dag 2)
•    Innsjekket- og håndbagasje på flyreisene (20 + 10 kg)
•    Riga International Airport - Oslo Lufthavn (Norwegian)


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 995,-
Begrenset antall plasser og enkeltrom.
 
Sarah Brightman
Gregorian
Julemarked i Riga
Rigas gamleby i vinterdrakt, foto: Ģirts Raģelis
Julemarked i Riga. Foto: Ģirts Raģelis
Julemarked i Riga
Julemarked i Riga gamleby
Julemarked i Riga gamleby
Julemarked i Riga gamleby
Tallink Hotel Riga - dobbeltrom
Tallink Hotel Riga - restaurant
Tallink Hotel Riga - Lobby bar
Tallink Hotel Riga - restaurant