19/7: Rorbuferie på Reine i Lofoten

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Lofoten
 • Gyldig fra
  19-07-2018
 • Gyldig til
  22-07-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Feriesenter
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.795,-
Det finnes så uendelig mye vakkert å oppleve i Lofoten. Naturen har skapt tinder og fjell, de hviteste strender, og inviterer eventyrere fra hele verden inn i sitt rike. I løpet av fire herlige dager kan du nyte det magiske øyriket i vakre Reine!
I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger fiskeværet Reine.
Her er de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet de nærmeste naboer. På sommerstid kan en rorbuferie her by på endeløse dager, badet i midnattssol.
Reine er et av Lofotens mest kjente og besøkte fiskevær, og administrasjonssenter for Moskenes Kommune. Reine er også ett av Norges mest fotograferte landskapsmotiver og inspirasjon for mange kunstnere.
Fra Reine går det båtturer inn i en av Norges vakreste fjorder. Med en barsk natur omkranset av stupbratte fjell som går helt ned i havet.

Dag 1: Havgående ferge fra Bodø til ytre Lofoten - Reine
Torsdag morgen starter reisen på Oslo Lufthavn. Med fly settes kursen mot nord, og etter halvannen time settes bena på nordnorsk jord. Fra Bodø Lufthavn kjører bussen til Bodø Luftfartsmuseum. Et spennende og godt museum hvor vi også spiser lunsj før vi kjører til sentrum og kaia. Vi tar fergen over Vestfjorden til ytre Lofoten, Moskenes. Den havgående fergen legger til kai kl. 19:00, hvorpå vi kjører til Reine Rorbuer - et komfortabelt rorbuanlegg for de kommende dagene.
Utallige bilder florerer på nettsider verden over. Du er midt i det «magiske øyriket» - Lofoten. Vi spiser velkomstmiddag på rorbuanlegget denne kvelden.

Dag 2: Smeden i Sund, vikingmuseum og Nusfjord
Vi starter dagen med et besøk hos "Smeden i Sund".
Museet er en installasjon som består av bygninger og gjenstander, der samlingen ble påbegynt allerede i 1947. Museet er privateid med hovedvekt på fiskerirelaterte gjenstander fra nærområdet. Atmosfæren preges av eldre glødekulemotorer og semidiselens monotone banking, duften av eksos, samt lukten av brent kull fra smedens arbeid. Smedens mest kjente produkt er "Skarven".

Neste store severdighet blir fiskeværet Nusfjord - en kulturhistorisk perle i fantastiske omgivelser, og et av Norges eldste og best bevarte fiskevær. Nusfjord er godt bevart og viser hvordan livet engang var i Lofoten. Landhandleri, trandamperi og rorbuer - vakkert og informativt!
Ferden går videre til de gamle vikingers hovedsete på Borg. I det 83 meter lange hovedhuset på Lofotr Vikingmuseum kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenne lukten av bål og tjære, spise mat laget på gammelmåten og se filmen "Drømmen om Borg". Dagens lunsj spiser vi i "vikinghuset". På vei tilbake til Reine gjør vi flere fotostopp.

Dag 3: Reinefjorden - Bunesstranden
Vi spaserer noen hundre meter og gjør oss klare for båttur. Dagens mål er Bunesstranden, på nordsiden - på "yttersia" av Lofoten. For å komme oss dit, tar vi båten inn Reinefjorden - til Vindstad. Derfra går vi på gode stier innover og langs fjorden. Et høydedrag på knappe 80 m.o.h forseres før vi skimter stranden som flere ganger har blitt kåret til Norges vakreste. Velkommen til Bunesstranden, et bortgjemt paradis! Etter et forfriskende bad og noen flotte stunder går vi samme vei tilbake, og tar hurtigbåten tilbake til Reine.

Dag 4: Moskenes – hjemreise
På ettermiddagen henter bussen på rorbuanlegget for reise tilbake til Moskenes. Vestfjorden krysses med ferge, hvor flyet fra Bodø til Oslo venter.
Fire dager med rorbuferie i det magiske øyriket nærmer seg slutten.


Reine Rorbuer ligger nesten så langt ut i Lofoten som du kan komme.
32 komfortable rorbuer med historisk sus og historiske navn. Alle har eget kjøkken, slik at du selv kan tilberede måltider i rorbuen. Men anlegget har også restaurant som sikrer deg fantastisk mat.
På Gammelbua Restaurant tilberedes maten både på tradisjonelt og internasjonalt vis. Her tilbys det mange spennende retter basert på lokale råvarer, fersk fisk og kjøttretter etter hva sesongen tilbyr, for å skape en «ekte» matopplevelse fra Lofoten.
Trådløst nettverk er tilgjengelig og gratis. Frokost og middag er tilgjengelig mot ekstra kostnad.

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Bodø Lufthavn
• Tre netter på Reine Rorbuer
• Bussreiser i henhold til program
• Innganger i henhold til program
• Middag dag 1
• Lunsj dag 2 og 4
• Båttur inn Reinefjorden - til Vindstad t/r, lett vandring
• Ferge tur-retur Bodø - Moskenes


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 2495,- (UTSOLGT)
Rabatt for 3. person i ekstraseng: kr. 2000,-.

Rorbuene består av private soverom og felles bad. Oppholdsrom og kjøkken deles med andre gjester.
Måltider og aktiviteter som ikke er spesifisert i programmet, samt drikke kommer i tillegg.
Frokost er ikke inkludert på Reine Rorbuer, men kan bestilles mot et tillegg på kr. 495,- per person.
Det finnes en kiosk og en butikk i nærområdet, hvor det er mulig å handle inn for enklere matlaging i rorbuene.

Reine Rorbuer, foto: Einar Engdal
Reine
Glasshytta på Vikten_foto Ole H
Vikten i Lofoten_foto Ole Holmestrand
Smeden i Sund_Roger Johansen_www.nordnorge.com_Flakstad
Nusfjord_Kristian Nashoug_www.lofoten.info_Flakstad_Nusfjord
Lofotr Vikingmuseum-Foto-Kjell Ove Storvik
På vei til Bunesstranda_Kristian Nashoug_www.lofoten.info_Moskenes
Bunesstranda_Kristian Nashoug_www.lofoten.info_Moskenes
Reine Rorbuer. Foto: Ryan Salm Photography
MF Landegode