6/5: Praha og konsert med Sir Elton John

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Praha
 • Gyldig fra
  06-05-2019
 • Gyldig til
  08-05-2019
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 7.995,-
Opplev Sir Elton John på sin avskjedsturné i vakre Praha
Praha er en av Europas mest attraktive storbyer og ligger ved elven Vltava i Böhmen. Byen er både hovedstad og den største byen i Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Praha er et populært turistmål og er særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, mange av dem med vakre veggmalerier. Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur, fra jugendstil til barokk, samt kubisk, gotisk, neoklassisk og ultramoderne arkitektur.

Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Det man særlig legger merke til, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500.

I gamlebyen finner du en av Prahas mest kjente historiske monumenter: den astronomiske klokken, Pražský Orloj. Dette er en av verdens eldste klokker montert på veggen ved det gamle rådhuset. Den berømte klokkeseremonien skjer hver time, hvor det åpnes små dører, og bevegelige figurer dukker opp samtidig som skulpturer begynner å flytte på klokken. På torget finnes koselige kaféer, og ønsker du å se Praha ovenfra, kan du ta trappene til klokketårnet.
I samme området finner du de beste suvenirbutikkene. Her finner du Tsjekkias mest kjente vare: pyntegjenstander i krystall.
Karlsbroen ligger ikke langt fra gamlebyen, og strekker seg 516 meter over elven Vltava. Broen er laget av sandstein og er et viktig historisk monument, som ble bygd under Karl den IVs regjeringstid i 1357.
Ta en god matbit på en av de mange restaurantene i byen. Her får du det meste for en tredjedel av norske priser. Også shopping er rimelig i Praha, her får man mye for pengene.

I tillegg til et storbyopphold, inkluderer denne reisen billetter til den populære artisten Sir Elton Johns konsert, som er en del av hans avskjedsturné.

Dag 1: Oslo Lufthavn – Praha, byvandring
Reisen starter på Oslo Lufthavn mandag morgen. Norwegian flyr oss direkte til Praha, der forventet avgangstid er satt til klokken 10:00. Vel fremme i Praha blir vi møtt på flyplassen og tar Enjoy Travels buss inn til sentrum, hvor det blir lunsj etterfulgt av en byvandring i Prahas sjarmerende gamleby. Guiden vil ta oss med til gamlebyens torg, hvor vi blant annet ser den astronomiske klokken. Vi går også til det jødiske kvarteret, hvor vi får sett flere severdigheter knyttet til jødisk historie.
Etter byrundturen sjekker vi inn på 987 Prague Hotel. Det fire-stjerners hotellet har god beliggenhet og er et godt utgangspunkt for å oppleve byen. Kvelden er på egen hånd i den trivelige byen.

Dag 2: Dagen på egen hånd i Praha, kveldskonsert med Sir Elton John
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Praha. Nyt dagen i Prahas gater, eller ta en båttur på elven. Senere på kvelden er det klart for konsert!

Konsert med Sir Elton John
Konserten er en del av Elton Johns avskjedsturné «Farewell Yellow Brick Road», der artisten vil by på kjente og kjære låter fra hele hans 50-årige karriere. Elton John er uten tvil en av de største og mest suksessrike artistene gjennom tidene. Mer enn 250 millioner solgte plater og singler taler for suksess. Uforglemmelige låter som “Your Song“, “Don’t let the Sun go Down on Me”, “Candle in the Wind“ og “Rocket Man“ har satt spor. Sir Elton John har også gjort seg bemerket for sine bidrag til kjente musikaler som “Billy Elliott“, “The Lion King“ og “Aida“.

Konserten holdes i O2 Arena som ligger kun 10 km utenfor Praha sentrum. Arenaen, som åpnet i 2004, blir mye brukt i forbindelse med både konserter og sportsarrangement. Med inntil 20 000 sitte- og ståplasser, er dette et populært sted for store konsertarrangement.

Enjoy Travel har sitteplasser til konserten i sektor 415 og 416. Det vil si høyre side når man står vendt mot scenen. Enjoy Travel sørger for busstransport mellom hotellet og arenaen tur-retur.
PS! Konserten starter kl. 20:00, og dørene åpner ca. kl. 18:30. Mer informasjon oppgis sammen med reisedokumenter, ca. 2 uker før avreise.

Dag 3: Dagen på egen hånd – hjemreise om kvelden
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Praha. Etter en uforglemmelig konsert dagen før, kan det være godt å slappe av denne formiddagen. Du har også hele denne dagen til å oppdage mer av Praha. Flyet tilbake til Oslo Lufthavn har avreise om kvelden, så du har enda mer tid i Tsjekkias hovedstad. Forventet flyavgang er kl. 21:55, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 23:55.


987 Design Prague Hotel
Det moderne designhotellet 987 Prague **** befinner seg i sentrum av Praha, ved siden av sentralbanestasjonen. Hotellet ligger omtrent 10-15 minutters gange fra alle de historiske attraksjonene, for eksempel Václavplassen, gamlebytorget og Karlsbroen.
Rommene er komfortable med eget bad med dusjkabinett, klimaanlegg, tregulv, satellitt-TV med flatskjerm, minibar, safe og hårføner. Kostnadsfri Wi-Fi er også tilgjengelig.
Hotellets moderne og fargerike restaurant og bar serverer lette retter, daglige menyer, og leskende drikkevarer i en koselig atmosfære.
Frokost serveres hver dag mellom 7:00  - 10:30 (mandag – fredag) og 7:00  - 11:00 (lørdag og søndag).
Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn - Praha Airport (Norwegian)
•    Bussreise til hotellet- og tilbake til flyplassen ved hjemreise
•    Lunsj og byvandring i Praha ankomstdagen
•    To netter på 987 Prague Hotel, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
•    Billett til Sir Elton Johns konsert i O2 Arena 7. mai
•    Busstransport til O2 Arena- og tilbake etter konserten
•    Innsjekket- og håndbagasje på flyreisene (20 + 10 kg)
•    Lovpålagt flyseteavgift, skatter og avgifter
•    Praha Airport - Oslo Lufthavn (Norwegian)

Tillegg for enkeltrom: fra kr. 1495,-.

Begrenset antall plasser og enkeltrom.

 
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
987 Prague Hotel
987 Prague Hotel