30/11: Praha og konsert med Andrea Bocelli

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Praha
 • Gyldig fra
  30-11-2019
 • Gyldig til
  02-12-2019
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.695,-
Bli med på en førjulsreise til vakre Praha. Julegatene lyser opp og markedene er spennende. På denne reisen blir det også konsert med den kjente og populære tenoren Andrea Bocelli.
Praha er en av Europas mest attraktive storbyer og ligger ved elven Vltava i Böhmen. Byen er både hovedstad og den største byen i Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Praha er et populært turistmål og er særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, mange av dem med vakre veggmalerier. Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur, fra jugendstil til barokk, samt kubisk, gotisk, neoklassisk og ultramoderne arkitektur.

Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Det man særlig legger merke til, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500.

I gamlebyen finner du en av Prahas mest kjente historiske monumenter: den astronomiske klokken, Pražský Orloj. Dette er en av verdens eldste klokker montert på veggen ved det gamle rådhuset. Den berømte klokkeseremonien skjer hver time, hvor det åpnes små dører, og bevegelige figurer dukker opp samtidig som skulpturer begynner å flytte på klokken. På torget finnes koselige kaféer, og ønsker du å se Praha ovenfra, kan du ta trappene til klokketårnet.
I samme området finner du de beste suvenirbutikkene. Her finner du Tsjekkias mest kjente vare: pyntegjenstander i krystall.
Karlsbroen ligger ikke langt fra gamlebyen, og strekker seg 516 meter over elven Vltava. Broen er laget av sandstein og er et viktig historisk monument, som ble bygd under Karl den IVs regjeringstid i 1357.
Ta en god matbit på en av de mange restaurantene i byen. Her får du det meste for en tredjedel av norske priser. Også shopping er rimelig i Praha, her får man mye for pengene.

I tillegg til et storbyopphold, inkluderer denne reisen billetter til den populære artisten Andrea Bocelli`konsert.

Dag 1: Oslo Lufthavn – Praha, byvandring og konsert
Reisen starter på Oslo Lufthavn lørdag morgen. Norwegian flyr oss direkte til Praha, der forventet avgangstid er satt til klokken 08:00. Vel fremme i Praha blir vi møtt på flyplassen og tar Enjoy Travels buss inn til sentrum, hvor det blir lunsj etterfulgt av en byvandring i Prahas sjarmerende gamleby. Guiden vil ta oss med til gamlebyens torg, hvor vi blant annet ser den astronomiske klokken. Vi går også til det jødiske kvarteret, hvor vi får sett flere severdigheter knyttet til jødisk historie. Det blir lunsj i forbindelse med byvandringen.
Etter byrundturen sjekker vi inn på Grand Majestic Plaza Hotel. Det fire-stjerners hotellet har god beliggenhet og er et godt utgangspunkt for å oppleve byen.
Vi spiser middag denne ettermiddagen før vi gjør oss klare til konserten, som starter klokken 20:00 (avreise fra hotellet ca. 18:30, og hjemme igjen ca. 23:00).
Konserten holdes i O2 Arena som ligger kun 10 km utenfor Praha sentrum. Arenaen, som åpnet i 2004, blir mye brukt i forbindelse med både konserter og sportsarrangement. Med inntil 20 000 sitte- og ståplasser, er dette et populært sted for store konsertarrangement.

Dag 2: Dagen på egen hånd i Praha
Frokost på hotellet og dagen på egen hånd i Praha. Nyt dagen i Prahas gater.

Dag 3: Dagen på egen hånd – hjemreise
Frokost på hotellet og klargjøring for hjemreise. Buss til flyplassen og innsjekk. Forventet flyavgang er kl. 12:10, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 14:10.


Grand Majestic Plaza Hotel
Grand Majestic Plaza Hotel ligger flott til i sentrum av Praha. Kruttårnet og rådhuset ligger bare 500 meter unna. Hotellet har høye kvalitetstall og skårer høyt på alle nivåer, men best på beliggenhet med 9,4 av 10 mulige.

De moderne rommene har klimaanlegg, minibar, safe, skrivebord, flatskjerm-TV med satellittkanaler, gratis Wi-Fi, kaffe- og tekoker.
Du kan nyte tsjekkiske retter i restauranten Atrium, eller småretter i kafeen Grand Lounge. Frokostbuffet inngår for våre gjester.
Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn - Praha Airport (Norwegian)
•    Bussreise til hotellet- og tilbake til flyplassen ved hjemreise
•    Lunsj og byvandring i Praha ankomstdagen
•    To netter på Grand Majestic Plaza Hotel, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
•    Billett til Andrea Bocelli konsert i O2 Arena 30. november
•    Busstransport til O2 Arena- og tilbake etter konserten
•    Innsjekket- og håndbagasje på flyreisene (20 + 10 kg)
•    Lovpålagt flyseteavgift, skatter og avgifter
•    Praha Airport - Oslo Lufthavn (Norwegian)

Tillegg for enkeltrom: fra kr. 1495,-.

Begrenset antall plasser og enkeltrom.

 
Andrea Bocelli
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay
Praha_pixabay