8/9 2019 MS Fridtjof Nansen, Amsterdam - Svalbard

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Amsterdam, Schiphol
 • Gyldig fra
  08-09-2019
 • Gyldig til
  20-09-2019
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 28.995,-
HURTIGRUTENS NYESTE SKIP - FRIDTJOF NANSEN - OPPLEVELSESCRUISE 2019!
Amsterdam – Rosendal - Geiranger - Reine - Sommarøy – Bjørnøya – Svalbard.

Hurtigrutens nyeste skip seiler fra Amsterdam, via norske perler, og fra Europas nordligste punkt settes kursen mot den utilgjengelige og øde Bjørnøya. Deretter skal isbjørnens rike, Svalbard, utforskes.
Kun få lugarer ledig!

MS Fridtjof Nansen
- er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av spesialbygde ekspedisjonsskip. Fra og med 2019 vil hun utforske noen av verdens mest spektakulære hjørner. Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, vil gjøre en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen til en fantastisk opplevelse; neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

8. september - Fly til Amsterdam og ombordstigning MS Fridtjof Nansen
Det kan være rart å tenke på at Amsterdam på 1200-tallet var et lite fiskesamfunn. På midten av 1700-tallet derimot, var denne byen Europas ledende handelsby. I dag er hovedstaden i Nederland et av verdens mest sjarmerende, kulturelle og urbane steder. Langs de mange kanalene ser du fantastiske hus, gjerne svært smale fordi utbyggerne på 1700-tallet måtte betale skatt etter bredden på husene. Den vakre arkitekturen har faktisk satt Amsterdam på UNESCOs verdensarvliste. I byen kan du også besøke verdenskjente museer som Rijksmuseum, Rembrandt-museet og Van Gogh-museet – i tillegg til en rekke koselige kafeer og butikker. Bruk tiden godt før du går om bord på MS Fridtjof Nansen.

9. september - til sjøs
Nyt første dagen om bord! Ekspedisjonsteamet holder forelesninger i temaer som historie og store oppdagere, marinbiologi, dyreliv, oseanografi og klimaendringer. Vi seiler i Nordsjøen, en gang i tiden en viktig rute for vikingene – og senere for hanseatene. I dag er dette en av de mest trafikkerte shippingrutene i verden. Ute på dekk kan du nyte den friske sjøluften og speide etter fugler, pattedyr, skip og oljerigger – alt en del av den aktive Nordsjøen.

10. september - Rosendal
Rosendal er et lite tettsted ved utgangen av Norges nest største fjord – Hardangerfjorden. Bygda er mest kjent for Baroniet Rosendal, en historisk herregård som stod ferdig i 1665. Rundt 200 år senere, nærmere bestemt i 1850, ble det lagt en romantisk hage rundt hovedhuset. Med blant annet 2000 blomstrende roser fra juni til november, er det ikke rart denne hagen blir omtalt som Norges vakreste renessansehage. Med andre ord, det passer perfekt med et besøk til denne hagen på denne tiden av året!
Hvis du er mer av den energiske typen, kan du jo heller gå opp det 890 meter høye fjellet Malmangernuten. På toppen blir du belønnet med vakker utsikt over Rosendal og Hardangerfjorden.

11. september - Geiranger
Det er ikke uten grunn at Geirangerfjorden blir omtalt som en av verdens vakreste fjorder. Den dype, blå fjorden er omringet av majestetiske, snødekte fjelltopper, vakre fossefall og frodig vegetasjon. Området står på UNESCOs verdensarvliste og har blitt kåret til Skandinavias beste reisemål av Lonely Planet.
La deg også imponere av fossefallene som velter ned fra fjell til fjord. De syv søstrene består av syv fossefall som buldrer ned fjellsiden like ved den forlatte gården Knivsflå. Friaren, også kalt Friarfossen, ligger på motsatt side av fjorden – akkurat litt for langt unna til å kunne fri til en av de syv søstrene.

Geirangerfjorden er omtrent 300 meter dyp, og dermed nesten like dyp som landskapet rundt er høyt.

12. september - Polarsirkelen krysses
Når vi krysser polarsirkelen, arrangeres det en helt spesiell seremoni om bord. Da er det nemlig duket for en arktisk dåp ute på dekk.
Så langt det lar seg gjøre prøver vi å ta de indre rutene langs kysten, mellom øyer og den grønne norskekysten. Når vi seiler enda lenger nord og luften blir kjøligere, kommer vanligvis havhester (en fugleart) og holder oss med selskap. Dagene på havet er en fin mulighet til å roe ned og nyte havet, eller delta i forelesninger holdt av ekspedisjonsteamet.

13. september - Lofotens perle, Reine
I Reine ligger røde og hvite rorbuer idyllisk til på stolper i vannkanten, med en bakgrunn av spisse fjelltopper som skyter i været. Lofoten er enda vakrere enn du kan forestille deg! Ta deg en spasertur rundt i det fantastiske fiskeværet.
Senere seiler vi gjennom Raftsundet mens vi holder utkikk etter havørn i området. Deretter seiler vi inn i Trollfjorden, hvor du er omringet av 1200 meter høye fjell på hver side. Vi navigerer oss forsiktig inn i den trange fjorden – her er vi nemlig så nærme de høye fjellveggene at det føles ut som du kan strekke ut hånden og ta på fjellet.

14. september - Sommarøy
Sommarøy er et tettsted i Tromsø kommune, med hvite sandstrender og livlige fiskevær. Tettstedet har et par småbutikker hvor du kan kjøpe håndverk og dagligvarer. Inne i den lokale butikken ligger også den kjente Kaillkråa, eller herrekroken som den også blir kalt. Dette er en liten kafé der damene visstnok ”leverer” herrene for å få fred når de handler. På veggen henger til og med personlige kaffekopper til herrene som pleier å vente her.
På Sommarøy tilbyr Hurtigruten en rekke utflukter som fotturer og kajakkpadling, men du kan også velge å besøke Tromsø – også kalt porten til Arktis. Lær mer om polarhistorien, eller bare nyt byen og de vakre omgivelsene som består av de flotte Lyngsalpene, blå fjorder og hundrevis av små øyer.

15. september - Det nordligste punktet i Europa
Et par timer før vi ankommer Skarsvåg seiler vi forbi det spektakulære Nordkapp-platået, med mulighet for å se det kjente landemerket med egne øyne. Ikke vær redd for å gå glipp av dette, ekspedisjonsteamet vil si fra i god tid.
Skarsvåg er en liten bygd på nordøstsiden av Magerøya. Dette er visstnok verdens nordligste fiskevær. Bli gjerne med på en valgfri utflukt til Nordkapp for å kjenne på følelsen av å stå på verdens ende. På platået ligger det et kombinert museum og restaurant, hvor du kan lære mer om de tidligste ekspedisjonene til Nordkapp, samt se en film som viser Nordkapp gjennom fire sesonger – et landskap fullt av kontraster, lys og vakker natur.

16. september - Bjørnøya, midt i Nordishavet!
Bjørnøya er den sørligste øya på Svalbard og ligger helt isolert til midt i Nordishavet. Her bor det bare rundt 10 personer, men øya er kjent for å huse den største bestanden av sjøfugler på den nordlige halvkulen. Her møtes nemlig det kalde Nordishavet og den varme Golfstrømmen – noe som gjør at det næringsrike vannet presses opp til overflaten og danner en smaksrik buffet for de 126 forskjellige fugleartene som holder til i området. Hvis været er på vår side, går vi i land på Bjørnøya.

17. og 18. september - Svalbard

Når vi cruiser videre nordover fra Bjørnøya, ser vi an forholdene, men setter kursen mot iskanten. Tidlig i sesongen forsøker vi å seile inn i fjorder med riktig isforhold. Senere i sesongen må vi enda lenger nord for å finne is. På Svalbard finnes det rundt 3000 isbjørner, som alle er avhengige av å jakte på sel. Isbjørnen er ikke et flokkdyr, så det kan gå lang tid mellom hver gang man ser en bjørn. Det er størst sannsynlighet for at vi ser det mektige dyret på drivisen, nær eller i selve vannet. Vi observerer ofte isbjørn på denne reiseruten, men ikke hver dag og sjelden på kloss hold.
Som de fleste andre ting her i livet er det ingen absolutte garantier, men jo flere øyne som ser, jo større er sjansen for at vi faktisk ser kongen av Arktis.

Kapteinen og ekspedisjonslederen om bord vil utnytte naturforholdene til gjestenes beste. Kanskje cruiser vi inn i Hornsund og utforsker fjorden, som er full av is, i småbåter. Eller, vi går i land og går tur opp til et utkikkspunkt som gir deg utsikt over isbreen. Ekspedisjonsteamet vil fortelle historier om området, blant annet historien om Wanny Woldstad – den første kvinnelige jegeren som bodde her på 1930-tallet.
Vi fortsetter til nordvesthjørnet av Spitsbergen og seiler kanskje inn i Magdalenefjorden, som blant annet har en rekke graver, spekkovner og andre kulturskatter fra den første tiden fangstmenn bosatte seg på Svalbard. Kanskje ser vi også den enorme Monacobreen i Liefdefjorden, før vi går i land og sjekker ut Texas Bar – en gammel fangsthytte. Videre prøver vi å krysse den 80. breddegrad i nærheten av øya Moffen, et sted vi ofte ser hvalross.

19. september - Longyearbyen
Isfjorden er det mest omfattende fjordsystemet på Svalbard. Vi tilbringer morgenen i hjertet av fjorden, i det vi seiler mot Longyearbyen. Underveis endrer landskapet seg stadig. Se de enorme U-formede dalene, skåret ut av fjellet av de gigantiske isbreene som dekket området for titusener av år siden. Vi ankommer Longyearbyen sent på ettermiddagen. Det blir en siste natt på hotell i sentrum av Longyearbyen.

20. september - hjemreise
Etter frokost blir det transport fra hotellet til flyplassen. Flyet til Oslo har avgang ca. klokken 12:30, og forventet ankomst Oslo Lufhavn tre timer senere. Takk for turen!


MS Fridtjof Nansen - lugarer og dekksplan

Arctic Superior lugarer på dekk 7 eller 8: er komfortable og romslige, og Arctic Superior lugarer bestilt hos Enjoy Travel har balkong. Fleksible sengeløsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av våre mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe.
Polar utvendig - flertallet av Polar utvendig lugarene finner du på midterste dekk. De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV.
Kategori RR på dekk 4 eller 5: Større l
ugarer på midtre dekk, hvor flertallet er på 20 m², med fleksible sengeløsninger og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.
Kategori RS på dekk 4 eller 5: Romslig lugar (ca. 15-17 m²) med vindu, sovesofa og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.
kategori RJ på dekk 7: Romslig lugar med vindu (begrenset utsikt på grunn av livbåt), sovesofa og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.

Dekk 11: Observasjonsdekk, løpebane og utendørs gym
Dekk 10: Basseng, bar, salonger og sauna
Dekk 09: Restaurant og lugarer
Dekk 08: Lugarer (Arctic Superior - XT)
Dekk 07: Lugarer (Arctic Superior - XT og Polar utvendig RJ), gym
Dekk 06: Restaurant dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, vitenskapssenter
Dekk 05: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 04: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 03: Medisinsk senter

Inkludert i reisens pris:

• Flyreise direkte fra Oslo Lufthavn til Amsterdam
• Transport fra flyplassen til skipet
• 13 dagers ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen, del i utvendig dobbeltlugar (begrenset utsikt, RJ-lugar, UTSOLGT)
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag
• Kaffe og te om bord
• Explorer jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• Transport fra skipet til hotellet i Longyearbyen 
• En natt på hotell i sentrum av Longyearbyen inkludert frokost
• Transport fra hotellet til flyplassen
EKSTRA BONUS: se lenger ned *
• Flyreise fra Longyearbyen til Oslo Lufthavn

* Ekstra bonus: Ved bestilling hos Enjoy Travel senest 15. juni 2018, vil hver gjest få kr. 2000,- i om bord kreditt. Beløpet kan benyttes til kjøp om bord. Beløpet vil ikke kunne utbetales i kontanter.

Tillegg for annen lugarkategori:
Tillegg for utvendig RS-lugar på dekk 4 eller 5: fra kr. 995,- pr person. (UTSOLGT)
Tillegg for utvendig RR-lugar på dekk 4 eller 5: fra kr. 2795,- pr person.
Tillegg for utvendig "Arctic Superior" lugar (med balkong) på dekk 7 eller 8:  fra kr. 6995,- pr person.
(enkeltlugarer kun på forespørsel)

MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten - i drift fra 2019
Reiserute
Geiranger - Hurtigruten
Reine i Lofoten - Hurtigruten
Arctic Superior - MS Fridtjof Nansen
Polar utvendig - MS Fridtjof Nansen
MS Fridtjof Nansen - basseng dekk 11
Skansebukta
Taubaner
Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen
Isbjørn på svømmetur