30/5 Malta - Middelhavets skattkammer

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Malta
 • Gyldig fra
  30-05-2020
 • Gyldig til
  06-06-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.795,-
Opplev Middelhavets skattkammer - Malta. Godt klima og gode utflukter venter. På denne reisen inngår halvpensjon med drikke til måltidene.
Vakre Malta har en meget spennende og historisk fortid, der en betydelig kultur utviklet seg på øyene før pyramidene i Egypt ble bygd. Tallrike minnesmerker fra denne kulturen finnes rundt omkring i landskapet, og på denne reisen besøker vi noen av de viktigste.

Øygruppen har, med sin strategiske beliggenhet i Middelhavet, et klima som passer oss skandinaver svært godt. Våren og høsten er mild og behagelig, og sommeren er varm og tørr med solrike dager. Av de seks øyene er Malta, Gozo og Comino bebodde. Vi besøker de to førstnevnte, som også er de to største øyene.

I mer enn 7200 år har det bodd mennesker på Malta. Gjennom tidene har blant annet fønikere, romere og arabere kriget og påvirket historien. Rundt år 200 før Kristus blomstret øyene under det romerske herredømme, noe som gjenspeiles på alle de flotte minnesmerkene fra den tiden.


Seashells Resort at Suncrest****
Seashells Resort ligger ved sjøen i St. Pauls Bay i Qawra, med utsikt over Middelhavet. Hotellethar et velværesenter, et basseng med boblebad.

Seashells Resort har elegante rom med klimaanlegg, gratis Wi-Fi, bad, bar og TV med satellittkanaler.


Utflukter som er inkludert i reisens pris:

Mdina, klippene ved Dingli og Rabat (halvdagstur)
Dagens utflukt tar oss til den sentrale delen av Malta, dominert av middelalderbyen, Mdina, Maltas tidligere hovedstad. Byen har en historie som strekker seg mer enn 4000 år tilbake. De smale og svingete gatene, som kan dateres tilbake til byens arabiske periode, leder til imponerende bastioner og vi får panoramautsikt over øyene. Underveis kan du beundre de forskjellige arkitektoniske stilene, inkludert middelalderens Siculo-Norman palasser og andre barokke bygninger av stor historisk betydning. Tiden står stille i denne byen som ofte blir kalt «den stille byen». Byens særpreg gjør denne til filmskapernes paradis.
Videre reiser vi til landsbyen Rabat og opplever de kristne katakombene, før vi fortsetter til klippene ved Dingli. Utsikten over Middelhavet er nydelig.

Gozo (heldagstur), inkludert lunsj
Etter frokost kjører vi til øyas nordspiss og tar ferjen over til naboøya Gozo. Allerede fra havnen i Mgarr får vi et inntrykk av den unike atmosfæren som råder på Gozo. Vår guide tar oss med til de megalittiske templene i Ggantija, som er de eldste frittstående monumenter i verden, eldre enn pyramidene i Egypt. Deretter besøker vi middelalder-festningen i Victoria. Gozo er kjent for sine håndverk, spesielt håndlagde blonder og strikkede plagg. Gozos besøkende lar seg imponere av øyas frodige landskap, den rolige atmosfæren og hvor annerledes Gozo er fra den større naboøyen, Malta. Det serveres lunsj på en lokal restaurant i løpet av turen.

Valletta (halvdagstur)
Oppdag skjønnheten og sjarmen til Europas minste hovedstad, Valletta. Vi tar deg med gjennom de livlige gatene i den befestede byen, som ble bygget av riddere i 1566. St. Johns ordenen hersket over øyene i 268 år og etterlot seg en unik kulturarv. Vi nyter den fine utsikten over havnen fra den øvre delen av Barracca-hagene. Deretter besøker vi St. Johns katedral, inkludert Caravaggios mesterverk i oratoriet, de flamske gobeliner og kirkemuseet. Katedralen huser en av de vakreste marmorgulv i verden.  På vei ned til Republic Street passerer vi Grand Masters Palace og den nylig restaurerte St. George plassen. Gjennom et imponerende audiovisuelt show ser vi Maltas historie gjennom århundrene.


 

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Malta (Norwegian)
• Flybagasje og flyskatter
• Bussreise til og fra flyplassen og hotellet på Malta
• Syv netter på Seashells Resort at Suncrest, inkludert frokost
• Halvpensjon (middag) inkludert drikke til måltidene (lokal vin, øl eller mineralvann)
• Heldagsutflukt til Gozo, inkludert lunsj
• Halvdagstur til Mdina, klippene ved Dingli og Rabat
• Halvdagstur til Valletta
• Skandinavisktalende guide på inkluderte utflukter
• Flyreise Malta – Oslo Lufthavn (Norwegian)


På utfluktene inngår det ikke drikke til måltidene.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): fra kr. 1.495,-.
Tillegg for delvis havutsikt: fra kr. 695,- per person for hele oppholdet.

 
Marsaxlokk
Malta - The Valletta Waterfront. Foto: Clive Vella
Malta - The Grand Harbour. Foto: Clive Vella
Malta - Johanneskatedralen. Foto: Paolo Meitre Liberatini
Templene ved Ggantija, Gozo
Mdina
Malta - Mdina. Foto: Clive Vella
Malta - Rabat, St. Agatha katakombe. Foto: Mario Galea