27/4: - Malta, Middelhavets skattkammer

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Malta
 • Gyldig fra
  27-04-2019
 • Gyldig til
  04-05-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.695,-
Vakre Malta har en meget spennende og historisk fortid, der en betydelig kultur utviklet seg på øyene før pyramidene i Egypt ble bygd. Tallrike minnesmerker fra denne kulturen finnes rundt omkring i landskapet, og på denne reisen besøker vi noen av de viktigste.
Øygruppen har, med sin strategiske beliggenhet i Middelhavet, et klima som passer oss skandinaver svært godt. Våren og høsten er mild og behagelig, og sommeren er varm og tørr med solrike dager. Av de seks øyene er Malta, Gozo og Comino bebodde. I løpet av en uke besøker vi de to største øyene.

I mer enn 7200 år har det bodd mennesker på Malta. Gjennom tidene har blant annet fønikere, romere og arabere kriget og påvirket historien. Rundt år 200 før Kristus blomstret øyene under det romerske herredømme, noe som gjenspeiles på alle de flotte minnesmerkene fra den tiden.


Dolmen Resort Hotel & Spa
Dolmen Resort Hotel & Spa ligger rett ved havet i St. Paul's bukten. Med strand* og panoramautsikt, gir hotellet de beste forutsetninger for en flott ferie. Det finnes flere bassenger, boblebad, badstue, treningsfasiliteter samt et flott Spa på hotellet. Alle rommene har aircondition, minibar og satellitt-TV. Om du ønsker havutsikt kan dette bestilles mot et tillegg i prisen. På reisen inngår frokostbuffe og middager på hotellet. Enjoy Travels gjester har også ubegrenset med lokal vin, øl og mineralvann inkludert til måltidene.
* Hotellets gjester bader i havet via brygger.


Utflukter som er inkludert i reisens pris:

Mdina, klippene ved Dingli og San Anton (halvdagstur)
Dagens utflukt tar oss til den sentrale delen av Malta, dominert av middelalderbyen, Mdina, Maltas tidligere hovedstad. Byen har en historie som strekker seg mer enn 4000 år tilbake. De smale og svingete gatene, som kan dateres tilbake til byens arabiske periode, leder til imponerende bastioner og vi får panoramautsikt over øyene. Underveis kan du beundre de forskjellige arkitektoniske stilene, inkludert middelalderens Siculo-Norman palasser og andre barokke bygninger av stor historisk betydning. Tiden står stille i denne byen som ofte blir kalt nettopp «den stille byen». Byens særpreg gjør denne til filmskapernes paradis.
Videre fortsetter vi til klippene ved Dingli. Utsikten over Middelhavet er nydelig herfra. Turen avsluttes med et besøk i den botaniske hagen, San Anton, som ligger i nærheten av Presidentpalasset.

Gozo (heldagstur), inkludert lunsj
Etter frokost kjører vi til øyas nordspiss og tar fergen over til naboøya Gozo. Allerede fra havnen i Mgarr får vi et inntrykk av den unike atmosfæren som råder på Gozo. Vår guide tar oss med til de megalittiske templene i Ggantija, som er de eldste frittstående monumenter i verden, eldre enn pyramidene i Egypt. Deretter besøker vi middelalder-festningen i Victoria. Gozo er kjent for sine håndverk, spesielt håndlagde blonder og strikkede plagg. Gozos besøkende lar seg imponere av øyas frodige landskap, den rolige atmosfæren og hvor annerledes Gozo er fra den større naboøyen, Malta. Det serveres lunsj på en lokal restaurant i løpet av turen.

Valletta (halvdagstur)
Oppdag skjønnheten og sjarmen til Europas minste hovedstad, Valletta. Vi tar deg med gjennom de livlige gatene i den befestede byen, som ble bygget av riddere i 1566. St. Johns ordenen hersket over øyene i 268 år og etterlot seg en unik kulturarv. Vi nyter den fine utsikten over havnen fra den øvre delen av Barracca-hagene. Deretter besøker vi St. Johns katedral, inkludert Caravaggios mesterverk i oratoriet, de flamske gobeliner og kirkemuseet. Katedralen huser en av de vakreste marmorgulv i verden. På vei ned til Republic Street passerer vi Grand Masters Palace og den nylig restaurerte St. George plassen. Gjennom et imponerende audiovisuelt show ser vi Maltas historie gjennom århundrene.

 

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise direkte Oslo Lufthavn - Malta (Norwegian)
• Bussreise til og fra flyplassen og hotellet på Malta
• Syv netter på Dolmen Resort Hotel & Spa, inkludert frokost
• Halvpensjon (middag) inkludert drikke til måltidene (lokal vin, øl eller mineralvann)
• Heldagsutflukt til Gozo, inkludert lunsj
• Halvdagstur til San Anton, Klippene ved Dingli og Mdina
• Halvdagstur til Valletta
• Skandinavisktalende guide på utfluktene
• Flyreise direkte Malta – Oslo Lufthavn (Norwegian)


På utfluktene inngår det ikke drikke til måltidene.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): fra kr. 1.695,-.
Tillegg for havutsikt: kr. 695,- per person.

Det er begrenset antall enkeltrom på våre reiser til Malta.

Flytider:
27. april, Oslo - Malta 16:10 - 20:00
04. mai, Malta - Oslo 20:45 - 00:40 +1

 

Malta - The Grand Harbour. Foto: Clive Vella
Malta - Johanneskatedralen. Foto: Clive Vella
Malta - The Valletta Waterfront. Foto: Clive Vella
Templene ved Ggantija, Gozo
Malta - Mdina. Foto: Clive Vella
Dolmen Resort Hotel & Spa_Delos Pool
Dolmen Resort Hotel & Spa_Sea View Room
Dolmen Resort Hotel & Spa_Indoor Pool