14/10: Malta

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Malta
 • Gyldig fra
  14-10-2017
 • Gyldig til
  21-10-2017
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.995,-
Bli med og opplev Middelhavets skattkammer.
Vakre Malta har en meget spennende og historisk fortid, der en betydelig kultur utviklet seg på øyene før pyramidene i Egypt ble bygd. Tallrike minnesmerker fra denne kulturen finnes rundt omkring i landskapet, og på denne reisen besøker vi noen av de mest kjente.

Øygruppen har, med sin strategiske beliggenhet i Middelhavet, et klima som passer oss skandinaver svært godt. Våren og høsten er mild og behagelig, og sommeren er varm og tørr med solrike dager. Av de seks øyene er Malta, Gozo og Comino bebodde. Vi besøker de to førstnevnte, som også er de to største øyene.

I mer enn 7200 år har det bodd mennesker på Malta. Gjennom tidene har blant annet fønikere, romere og arabere kriget og påvirket historien. Rundt år 200 før Kristus blomstret øyene under det romerske herredømme, noe som gjenspeiles på alle de flotte minnesmerkene fra den tiden.


Seashells Resort at Suncrest ****
Nye Seashells Resort åpnet dørene etter renovering våren 2015. Det moderne, 4-stjerners hotellet ligger langs havet i St. Pauls Bay i Qawra, med utsikt over Middelhavet. Ferieanlegget har basseng med boblebad, hvorav det ene bassenget er kun for voksne, og et velværesenter som tilbyr behandlinger og hammam. Mot et lite tillegg kan du låne bassenghandduker på hotellet.
Seashells Resort at Suncrest tilbyr elegante rom med klimaanlegg, gratis Wi-Fi, eget bad og flatskjerm-TV med satellittkanaler. Rommene har balkong og mot tillegg kan du bestille utsikt over sjøen. Det er også safe, kaffe/te-fasiliteter og hårføner på rommene.
Måltidene (frokost og middag inngår) serveres i Coral Cove Restaurant, med flott utsikt over Middelhavet. Enjoy Travels gjester har ubegrenset med lokal vin, øl og mineralvann inkludert til måltidene. Om kveldene er det underholdning og resepsjonen gir deg gjerne nyttig informasjon for oppholdet.
Rett overfor hotellet finner du en bussholdeplass. Herfra kan du reise til flere steder på Malta. 
Bading i havet er mulig via stiger/brygger fra havpromenaden.

Service og fasiliteter:
♦ 24-timers resepsjon
♦ Solsenger og parasoller ved bassengene
♦ Bassenghåndklær
♦ Gavebutikk
♦ Internetthjørne og Wi-Fi i alle rom
♦ Gratis inngang til sauna
♦ Carisma Spa & Wellness Centre med ulike velværebehandlinger og Hammamm (Tyrkisk bad)


Utflukter som er inkludert i reisens pris:

Mdina, klippene ved Dingli og Rabat (halvdagstur)
Dagens utflukt tar oss til den sentrale delen av Malta, dominert av middelalderbyen, Mdina, Maltas tidligere hovedstad. Byen har en historie som strekker seg mer enn 4000 år tilbake. De smale og svingete gatene, som kan dateres tilbake til byens arabiske periode, leder til imponerende bastioner og vi får panoramautsikt over øyene. Underveis kan du beundre de forskjellige arkitektoniske stilene, inkludert middelalderens Siculo-Norman palasser og andre barokke bygninger av stor historisk betydning. Tiden står stille i denne byen som ofte blir kalt «den stille byen». Byens særpreg gjør denne til filmskapernes paradis.
Videre reiser vi til landsbyen Rabat og opplever de kristne katakombene, før vi fortsetter til klippene ved Dingli. Utsikten over Middelhavet er nydelig.

Gozo (heldagstur), inkludert lunsj
Etter frokost kjører vi til øyas nordspiss og tar ferjen over til naboøya Gozo. Allerede fra havnen i Mgarr får vi et inntrykk av den unike atmosfæren som råder på Gozo. Vår guide tar oss med til de megalittiske templene i Ggantija, som er de eldste frittstående monumenter i verden, eldre enn pyramidene i Egypt. Deretter besøker vi middelalder-festningen i Victoria. Gozo er kjent for sine håndverk, spesielt håndlagde blonder og strikkede plagg. Gozos besøkende lar seg imponere av øyas frodige landskap, den rolige atmosfæren og hvor annerledes Gozo er fra den større naboøyen, Malta. Det serveres lunsj på en lokal restaurant i løpet av turen.

Valletta (halvdagstur)
Oppdag skjønnheten og sjarmen til Europas minste hovedstad, Valletta. Vi tar deg med gjennom de livlige gatene i den befestede byen, som ble bygget av riddere i 1566. St. Johns ordenen hersket over øyene i 268 år og etterlot seg en unik kulturarv. Vi nyter den fine utsikten over havnen fra den øvre delen av Barracca-hagene. Deretter besøker vi St. Johns katedral, inkludert Caravaggios mesterverk i oratoriet, de flamske gobeliner og kirkemuseet. Katedralen huser en av de vakreste marmorgulv i verden.  På vei ned til Republic Street passerer vi Grand Masters Palace og den nylig restaurerte St. George plassen. Gjennom et imponerende audiovisuelt show ser vi Maltas historie gjennom århundrene.


Utflukt som kan bestilles mot tillegg:

Sørlige Malta, Limestone Heritage og Marsaxlokk (heldagstur), inkludert lunsj.
Pris kr. 495,- per person

Turen starter med et besøk ved ett av Maltas eldste steinbrudd, som i dag er en attraksjon både for turister og lokalbefolkning. Stedet gir en levende beskrivelse av hvordan kalkstein benyttes i byggeprosjekter. Dette er en ferdighet som går tusenvis av år tilbake i tid. Vi fortsetter til Maltas viktigste forhistoriske sted ved Hagar Qim, hvor vi får utsikt over det blå Middelhavet og den lille øya Filfla. Ferden går videre til Wied iz-Zurrieq og dersom været tillater det, besøker vi Den blå grotte (værforbehold - båtbillett er ikke inkludert), kjent for sitt krystallklare vann. På ettermiddagen kjører vi gjennom lokale vingårder, til den idylliske fiskerlandsbyen, Marsaxlokk, med sine fargerike fiskebåter, såkalte luzzus. Her blir det tid til å besøke det lokale markedet. Lunsj serveres på en lokal restaurant i løpet av dagen.

Utflukten mot tillegg gjennomføres ved minimum 15 påmeldte deltakere.

 

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Malta (Norwegian)
• Flyseteavgift og øvrige flyskatter
• Bussreise til og fra flyplassen og hotellet på Malta
• Syv netter på Seashells Resort at Suncrest, inkludert frokost
• Halvpensjon (middag) inkludert drikke til måltidene (lokal vin, øl eller mineralvann)
• Heldagsutflukt til Gozo, inkludert lunsj
• Halvdagstur til Mdina, klippene ved Dingli og Rabat
• Halvdagstur til Valletta
• Skandinavisktalende guide på inkluderte utflukter
• Flyreise Malta – Oslo Lufthavn (Norwegian)


På utfluktene inngår det ikke drikke til måltidene.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): UTSOLGT FOR ENKELTROM
Tillegg for havutsikt: fra kr. 695,- per person for hele oppholdet.
Tillegg for delvis havutsikt kr. 495,- per person for hele oppholdet.
Tillegg for ekstra utflukter.

Flytider:
14. oktober, Oslo - Malta 16:10 - 20:00
21. oktober, Malta - Oslo 20:45 - 00:40
Malta - The Valletta Waterfront. Foto: Clive Vella
Malta - The Grand Harbour. Foto: Clive Vella
Malta - Johanneskatedralen. Foto: Paolo Meitre Liberatini
Malta - Marsaxlokk havn
Templene ved Ggantija, Gozo
Mdina
Malta - Mdina. Foto: Clive Vella
Malta - Rabat, St. Agatha katakombe. Foto: Mario Galea