Leserreise med Vårt Land - De spanske mystikere

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Madrid
 • Gyldig fra
  25-09-2017
 • Gyldig til
  01-10-2017
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 19.995,-
Teresa av Avila og Johannes av Korset
DENNE REISEN ER NÅ UTSOLGT. TA KONTAKT DERSOM DU ØNSKER Å STÅ PÅ VENTELISTE.

De to spanske helgenene Teresa og Johannes er viktige inspirasjonskilder for kristen mystikk. De levde samtidig og for en stor del i samme by, Avila i Spania. Vi vil lete opp noen av sporene etter dem i det spanske høylandet. Vi vil besøke gamle byer, som står på UNESCOs verdensarvliste, der vi oppsøker karmelittiske klostre og minnesteder etter de to. De fleste dagene vil inneholde en 5 – 10 km lang vandring ute i landskapet. Tidebønner og bibellesninger er også en del av programmet. Reiselederen vil også holde innledninger om Teresa, Johannes og spansk historie.

På Vårt Lands leserreise til de spanske høysletter, er Erling Rimehaug et naturlig førstevalg som turleder. Han har gjennomført denne reisen tidligere, og har ledet en lang rekke pilegrimsreiser gjennom sin karriere. Vårt Lands lesere kjenner Erling også fra hans årelange redaktør- og journalistgjerning i avisen.

Mandag 25. september
Vi reiser fra Oslo Lufthavn med KLM til Madrid (09:30 - 16:25).
Vel fremme i Madrid, venter vår lokale guide og bussjåfør. De vil vise vei til byen Segovia, hvor vi skal bo de to første nettene. Bussreisen til Segovia tar 1,5 - 2 timer. Det blir velkomstmiddag på hotellet. Etter middagen vil vår reiseleder by på spansk historie og kveldsbønn.

Tirsdag 26. September, Segovia
Akvedukten fra romertiden og den gamle middelalderbyen med borgen Alcazar som hever seg over landskapet rundt, gjør at Segovia er en verdensarvby. Johannes av Korset grunnla og bodde i et kloster utenfor byen, der han er gravlagt. Vi begynner dagen med morgenbønn i nonneklosteret Convent de San José.
Deretter vandrer vi i dalen under bymurene fram til karmelittklosteret utenfor byen, der Johannes av Korset er gravlagt (ca. 4 km). Lunsj ca. 13:30.
Etter lunsj går vi opp i byen til middelalderslottet Alcazar. Videre fortsetter vi til den tidligere jødiske bydelen med den gamle synagogen (ca. 4 km).
Om kvelden er det middag og temasamling.

Onsdag 27. september, Segovia - Avila
Med buss tar vi oss til den lille landsbyen El Fresno (ca. 1,5 t). Derfra går vi langs elva gjennom skog av poppel og eik til Avila (9 km), pikniklunsj underveis. Etter lunsj i byen besøker vi kirken og museet som er bygget over Teresas barndomshjem.
Kveldsbønn i Convent de San José, det første klosteret Teresa grunnla. På kvelden blir det middag og temasamling på hotellet.

Torsdag 28. september, Avila -  Salamanca
Etter en god frokost og morgenbønn, tar vi buss fra Avila til Salamanca (ca. 1,5 t).
Vi besøker Universitetet fra 1200-tallet, et av Europas eldste, hvor Johannes studerte. Universitetet holder fortsatt til i gamle bygninger som bare har sin like i Oxford. Etter lunsj har vi omvisning i den fantastiske dobbeltkatedralen. De som vil kan klatre opp i tårnet og nyte utsikten over byen og Universitetet. Denne dagen spiser vi lunsj ca 13:30.
På kvelden besøker vi i karmelittklosteret Iglesia de los Carmen, der vi får orientering om karmelittene og livet i klosteret ved en av munkene, og deltar på klosterets kveldsgudstjeneste. Middag på hotellet.

Fredag 29. september,  Salamanca - Campo Criptana - Toledo
Med buss kjører vi fra Salamanca til La Manchas høyslette, der handlingen i Don Quixote er lagt (ca. 4,5 t). Vi går fra den sjarmerende hvite og blå byen Campo Criptana langs Maria-prosesjonsveien til kirken Virgen de Criptana (4 km). Etter piknik ved kirken går vi en annen vei tilbake til Campo Criptana, der vi besøker høyden med vindmøllene som inspirerte Cervantes til don Quixote (5 km). Etter en times busstur kommer vi frem til Toledo. Om kvelden blir det middag og temasamling.

Lørdag 30. september, Toledo
Toledo er kjent som byen med de tre religionene. For tusen år siden skapte muslimer, jøder og kristne en enestående felles kultur der. Vi begynner dagen med å gå til stedet hvor Johannes skrev ”Sjelens mørke natt”. Derfra går vi videre oppover de bratte gatene innenfor bymuren til det jødiske kvarteret med synagogen og det jødiske museumet. Vi besøker også byens gedigne katedral, med noen av El Grecos portrettmalerier.
Etter lunsj går vi videre gjennom de smale gatene i Toledos gamleby. På veien besøker vi karmelittnonnene i Convento Carmelitas Descalces de Dan José og Toledos gamle moské, samt ser utsikten fra de gamle bymurene. Avslutningsmiddag i Toledos gamle bydel.

Søndag 1. oktober, hjemreise
Etter frokost kjører vi til Madrid Lufthavn (ca 1 time).
Flyet har avgangstid 12:50, med forventet ankomst Oslo Lufthavn klokken 18:35.

Hoteller som blir benyttet underveis:
To netter på Hotel Infanta Isabel, Segovia
En natt på Parador de Avila, Avila
En natt på Hotel Silken Rona Dalba , Salamanca
To netter på Hotel Casona de la Reyna, Toledo

Inkludert i reisen "De spanske mystikere":
- Flyreise Oslo - Madrid med KLM (via Amsterdam) 
- Flyskatter & avgifter, samt flyseteavgift
- 23 kg innsjekket bagasje, samt håndbagasje
- Seks netter, del i dobbeltrom (ref. program)
- 6 middager og 5 lunsjer (derav 2 pikniklunsjer)
- Inngang til severdigheter og museum, som inngår i programmet 
- Erfaren reiseleder - Erling Rimehaug - fra Vårt Land
- Lokal turleder/guide (engelsktalende)
- Flyreise Madrid - Oslo med KLM (via Amsterdam)

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): fra kr. 1995,-

NB! Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Erling Rimehaug
Ávila
Salamanca universitet
Ávila
Toledo
Toledo
Toledo
Ávila
Toledo
Toledo
Segovia
Segovia
Salamanca
Salamanca
Plaza Mayor, Salamanca
Campo de Criptana