22/11: Jakten på nordlyset - konsert Adam Douglas

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Nord-Norge
 • Gyldig fra
  22-11-2018
 • Gyldig til
  25-11-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.795,-
En førjulsreise det svinger av, og høydepunktene står i kø! Adam Douglas, vinner av årets Stjernekamp, spiller opp til "Swinging Christmas" i Lofoten Kulturhus. Lofotens godbiter oppleves og det blir nordlysseilas fra Stamsund til Tromsø. Nordens Paris blir siste stopp, og mulighetene for nordlys er store.

Aurora Borealis – naturens eget fyrverkeri
Nordlyset oppstår når partikler fra sola kastes mot jorden. Sola slynger ut enorme gasskyer (solvind) av varierende styrke. Kraftig aktivitet på sola gir ofte stor nordlysaktivitet, tre til fire dager senere. Jorda er omgitt av et magnetisk felt - magnetosfæren - som beskytter oss mot mange av de høyenergetiske partiklene. Men en del partikler trenger gjennom det beskyttende “skjoldet” og gir opphav til det magiske nordlyset.

22. november
Reisen starter på Oslo Lufthavn torsdag morgen. Vårt fly setter kursen nordover, krysser polarsirkelen og lander på Harstad/Narvik Lufthavn. Vi kjører vestover til Lofotens hovedstad Svolvær. Det blir lett lunsj underveis og vi spiser middag tidlig denne dagen. Vårt hotell for natten er Thon Hotel Lofoten, direkte på kaia i Svolvær. 

Swinging Christmas, med ADAM DOUGLAS og Forsvarets musikkorps Nord-Norge      
Denne kvelden skal vi oppleve vinneren av Stjernekamp, Adam Douglas. Lofoten Kulturhus har gleden av, og er stolte av,  å gi oss en flott førjulskonsert. Tonene slippes løs klokken syv og konserten varer i to timer.

 Amerikaneren Adam Douglas har for lengst etablert seg i Norge som en av de aller ypperste soulstemmene det norske publikummet har sett, både som soloartist og frontfigur i bandet High Red. Med sin singer/songwriter-bakgrunn fra USA, har han spilt og samarbeidet med mange internasjonale storheter som Jon Bon Jovi, Larry Carlton, Robben Ford og Michael Landau. Også flere norske artister i toppsjiktet, som Marit Larsen, Frode Alnæs og Vidar Busk, har hatt den store gleden av å samarbeide med Adam.

23. november
Etter frokost kjører vi vestover til fiskeværet Henningsvær. En gruppe øyer og holmer ligger spredd utover den blå Vestfjorden. På Galleri Lofotens Hus har de Norges største samling av nordnorske malerier. Vi tar oss tid til å se de vakre bildene fra kunstnere som: Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl., samt en utstilling av arbeidene til Karl Erik Harr.
Deretter spiser vi lunsj og spaserer rundt i det koselige fiskeværet, hvor vi får føle på ekte nordnorsk julestemning. I førjulstiden byr Henningsvær på seg selv og inviterer til et stemningsfullt førjulseventyr. Her kan du kjøpe håndverk av lokale glassblåsere og keramikere, og produktene blir gjerne til mens du ser på. Lokalstrikkede luer og votter er populært i den kalde årstiden. Her strikkes både kule Haddock-luer og «sjyvotta» – votter som har tomler både oppe og nede!

Videre går ferden til de gamle vikingers hovedsete på Borg. I det 83 meter lange hovedhuset på Lofotr Vikingmuseum kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenne lukten av bål og tjære, spise mat laget på gamle-måten og se filmen "Drømmen om Borg". Etter besøket på historisk grunn tar vi oss til Stamsund. Vi tar vel imot nordgående Hurtigrute MS Nordlys, når den legger til kai. På vei nordover legger skipet til kai i Svolvær, før vi nærmere midnatt kommer frem til munningen av den kjente og mektige Trollfjorden, hvor skipets lyskastere kaster glans over de stupbratte fjellsidene.

Det er tussmørkt hele dagen på denne tiden. Og det er noe fint med akkurat det. Når stjernenatten åpenbarer seg, og nordlyset flerrer over himmelen, er det få ting som kan måle seg med det å oppleve førjulsstemningen i Nord-Norge. Vi kryper til køys, mens skipet fortsetter nordover mot flere nordnorske steder.

24. november: Harstad og Tromsø
Frokosten står klar når vi anløper Harstad. På veien mot Tromsø serveres en rikholdig lunsjbuffé. Etter at vi har passert den kjente Rystraumen (tidevannsstrøm), kommer vi frem til Tromsø om ettermiddagen (ca 14:30). Vi spaserer til Thon Hotel Polar for innsjekk (ca 400 meter å gå). For å få muligheten til å se byen ovenfra og forhåpentligvis se nordlyset, tar vi Fjellheisen opp på Fløyen, til Storsteinen. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

25. november
Frokost på Thon Hotel Polar og lunsj på Emmas Under
Byens største attraksjoner skal besøkes denne dagen.
Polarmuseet formidler historien om norsk fangst, arktisk vitenskap og polarekspedisjoner. Museet ble åpnet den 18. juni 1978, nøyaktig 50 år etter at Roald Amundsen dro ut på sin siste ferd. Polarmuseet har en større Roald Amundsen-utstilling.  Det finnes flere permanente utstillinger, som blant annet tar for seg arktisk fangst, fangsthistorier og kulturminner. Fridtjof Nansens ekspedisjon mot Nordpolen med «Fram» i 1893 – 1896, er noe av hva du får oppleve på museet. Dagens lunsj skal vi spise på en av byen mest anerkjente restauranter, Emmas Drømmekjøkken. Emmas Drømmekjøkken serverer sin "signaturrett", før vi fortsetter til Polaria. Polaria er et arktiskt marint opplevelsessenter som skal formidle forskningsbasert kunnskap om Arktis. Senterets attraksjoner er forskningsbaserte utstillinger, panoramafilmer og akvarier med sel, fisk og sjødyr fra arktiske områder. 

Etter en innholdsrik dag i Tromsø, kjører vi til flyplassen for hjemreise.


 
  

 

Inkludert i reisens pris:
- Flyreise fra Oslo Lufthavn til Harstad/Narvik Lufthavn
- Bussreise til Svolvær inkludert lett lunsj
- Middag på restaurant Bacalao i Svolvær
- Konsert med Adam Douglas og Forsvarets musikkorps Nord-Norge
- En natt på Thon Hotel Lofoten inkludert frokost
- Bussreise i Lofoten
- Galleri Lofotens Hus i Henningsvær
- Lunsj i Henningsvær
- Lofotr - vikingmuseet på Borg inkludert et måltid og omvisning
- Seiling med MS Nordlys fra Stamsund til Tromsø (del i innvendig dobbeltlugar)
- Lunsj (dag 3) om bord på MS Nordlys
- En natt på Thon Hotel Polar inkludert frokost, del i dobbeltrom
- Middag på Thon Hotel Polar
- Fjellheisen / gondolen t/r Storsteinen
- Lunsj på Emmas Drømmekjøkken
- Omvisning på Polarmuseet
- Inngang til Polaria
- Busstransport til flyplassen i Tromsø
- Flyreise fra Tromsø Lufthavn til Oslo Lufthavn
- Bagasje, fly- og seteavgifter på flyreisene
- Reiseleder fra Enjoy Travel


Tillegg for innvendig lugar alene / enkeltrom fra kr. 895,-.
Tillegg for utvendig lugar alene / enkeltrom fra kr. 1190,-
Tillegg for utvendig dobbeltlugar fra kr. 295,- per person.
Begrenset antall plasser og enkeltrom/lugarer.

 
©Erhard Barwick, Hurtigruten
Adam Douglas / Foto: Jens A Storaker
Henningsvær, Lofoten
Lofotr Vikingmuseum. Foto: Kjell Ove Storvik
MS Nordlys, Hurtigruten
©Maggie Strutt - Guest image, Hurtigruten
©Polly Lovegrove - Guest image, Hurtigruten
Tromsø_Shigeru Ohki_www.nordnorge.com
Polaria, foto: Ole Holmestrand
Tromsø, ©Sarah Williams, Hurtigruten
Fløya, øvre terasse, Fjellheisen
©Rob Wisdom LRPS - Guest image, Hurtigruten
Tromsø_Gaute Bruvik_www.nordnorge.com