Vandring og ørnesafari i Lofoten

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Lofoten
 • Gyldig fra
  31-08-2017
 • Gyldig til
  03-09-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.995,-
På denne reisen får vi en smakebit på noe av det vakreste og beste Lofoten har å by på. Vi tar med oss flere fjellturer med storslagen utsikt og en båtreise inn i den magiske Trollfjorden. Vi prøver fiskelykken og får muligheten til å se de mektige havørnene. Det idylliske fiskeværet Skrova besøkes, med blant annet kunsttunell og kritthvite strender. Lofotens beste hotell setter prikken over i-en på denne helt spesielle reisen!
Dag 1: Ankomst Lofoten - Svolvær
Middag på Thon Hotel Lofoten

Etter halvannen times flyreise nordover, er vi fremme på Evenes flyplass. Med moderne turistbuss passerer vi Tjeldsundet og kommer over til Norges største øy, Hinnøya, på vår vei til Svolvær. De kommende dagene skal vi bo direkte på kaia i Svolvær, på Thon Hotel Lofoten. Med sin unike beliggenhet i sentrum av byen, har vi et flott utgangspunkt for å oppleve byens attraksjoner. Etter innsjekking tar vi oss opp til Tjeldbergtinden (367 moh.). Fra Tjeldbergtinden får man en svært god utsikt over Svolværs skjærgård i øst og Kabelvåg i vest. På kvelden spiser vi en tre-retters middag på hotellet.

Dag 2: Ørnesafari i Trollfjorden - tur til Keiservarden – Digermulen
Frokost og middag på Thon Hotel Lofoten, lunsj i Trollfjorden og på Digermulen Kafè

En spennende dag venter oss. Vi går om bord på MS Orca, som ligger klar rett utenfor hotellet. Fra Svolvær setter skipet kursen mot Raftsundet og Trollfjorden. Den magiske og trolske fjorden er viden kjent, og de fleste lar seg imponere av den trange fjorden, med de stupbratte fjellsidene. Vi prøver fiskelykken og speider etter havørnene som sirkler i dette området. Det er ikke uvanlig at ørnene kommer helt innpå oss, kun metere fra skipssiden! Den stødige skipperen setter deretter kursen til Digermulen, hvor vi går på land. Vi gjør som keiser Wilhelm II gjorde i 1889; vi tar oss opp til Keiservarden. Fra toppen av fjellet (384 moh.) får vi en imponerende utsikt mot Trolltindene og Raftsundet. Den lette fjellturen er områdets mest populære! Etter lunsj på Digermulens kafé, blir vi hentet av vår buss som tar oss tilbake til Svolvær. Middagen smaker ekstra godt etter en uforglemmelig dag!

Dag 3: Fiskeværet Skrova
Frokost på Thon Hotel Lofoten, lunsj på Skrova, middag i Svolvær

Om morgenen tar vi fergen fra Svolvær til fiskeværet Skrova. Å besøke Skrova er i seg selv en opplevelse. Legger vi til en lett vandretur til øyas østlige side, får vi muligheten til å bade i bukter med kritthvite strender og blågrønt hav. Vil man bestige øyas høyeste fjell, Høgskrova, gjøres dette på en vel to timers tur (281 moh.). Dagens lunsj spiser vi på Skrova, før vi tar fergen tilbake til Svolvær. Kveldens middag spiser vi i Svolvær.

Dag 4: Fiskeværet Henningsvær – hjemreise
Frokost på Thon Hotel Lofoten, lunsj i Henningsvær

Denne morgenen sjekker vi ut av hotellet og tar bussen til det kjente fiskeværet, Henningsvær. En gruppe øyer og holmer ligger spredd utover den blå Vestfjorden. På Galleri Lofotens Hus har de Norges største samling av nordnorske malerier. Vi tar oss tid til å se de vakre bildene fra kunstnere som: Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl., samt en utstilling av arbeidene til Karl Erik Harr. Etter lunsj kjører vi tilbake til Evenes for hjemreise. Takk for følget!

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes
• Bussreiser i henhold til program
• Cruise til Trollfjorden inkludert ørnesafari
• Fjellturer til Tjeldbergtinden, Keiservarden og Høgskrova
• En dag på Skrova inkludert lunsj og fergebilletter
• Utflukt til Henningsvær inkludert besøk på Lofotens Hus
• Helpensjon (fire lunsjer og tre middager)
• Tre netter på Thon Hotel Lofoten inkludert frokost
• Reiseleder fra Enjoy Travel


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 995,-.
Drikke til måltidene kommer i tillegg.

NB! Fjellturene og vandringene er betegnet som lette, men det kreves en viss kondisjon og friske ben.


Rabatt for medlemmer av A-kortet og mottakere av vårt nyhetsbrev: kr. 800,- per person.

Chris Craggs_www.nordnorge.com_Vaagan
Svolvær, Lofoten
Ørnesafari Trollfjorden, MS Orca
Trollfjorden, MS Orca
Keiservarden
Hattvika, Skrova
Skrova kunsttunnel
Utsikt fra Høgskrova
Skrova
Lofotens Hus, Henningsvær