17/8: Rorbuferie i ytre Lofoten

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Lofoten
 • Gyldig fra
  17-08-2017
 • Gyldig til
  20-08-2017
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Feriesenter
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.995,-
Det finnes så uendelig mye vakkert å oppleve i Lofoten. Naturen har skapt tinder og fjell, de hviteste strender, og inviterer eventyrere fra hele verden inn i sitt rike. I løpet av fire herlige dager nyter vi det magiske øyriket!
Dag 1: Hurtigruten fra Bodø til Lofoten - Mortsund
Lunsj om bord på Hurtigruten, middag på Statles Rorbuer

Torsdag morgen møtes vi på Oslo Lufthavn. Vårt fly setter kursen mot nord, og etter halvannen time setter vi bena på nordnorsk jord. Fra Bodø Lufthavn kjører vi til sentrum og kaia, hvor Hurtigruten kommer inn kl. 12:30. Vi går om bord og nyter en god lunsj før MS Midnatsol seiler over Vestfjorden. Vi kommer til Stamsund i 19-tiden og fortsetter til Mortsundet og Statles Rorbuer, som blir vårt hjem de kommende dagene. Et flott rorbuanlegg som ligger helt ytterst mot storhavet og Vestfjorden. Etter innsjekk spiser vi middag og koser oss i Lofotens øyrike.

Dag 2: Henningsvær og Lofotr vikingmuseum
Frokost og middag på Statles Rorbuer, lunsj på Lofotr vikigmuseum

Denne dagen er satt av til å oppleve Lofotens særegne natur, se den mektige lofotveggen og føle storhavets nærhet. Det magiske øyriket blir Lofoten ofte kalt, der øyene bindes sammen av europavei 10. Fra Mortsundet kjører vi østover til fiskeværet Henningsvær. En gruppe øyer og holmer ligger spredd utover den blå Vestfjorden. På Galleri Lofotens Hus har de Norges største samling av nordnorske malerier. Vi tar oss tid til å se de vakre bildene fra kunstnere som: Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl., samt en utstilling av arbeidene til Karl Erik Harr.
Ferden går videre vestover, til de gamle vikingers hovedsete på Borg. I det 83 meter lange hovedhuset på Lofotr Vikingmuseum kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenne lukten av bål og tjære, spise mat laget på gamlemåten og se filmen "Drømmen om Borg". Fra Borg kjører vi tilbake til Mortsundet for middag.

Dag 3: Glassblåserhytta, Vikten og Ballstad
Frokost og middag på Statles Rorbuer, lunsj på Ballstad

Etter frokost reiser vi ut på tur. På vår vei kjører vi ut til Vikten, og besøker Glassblåser-hytta. Vikten er i seg selv verdt besøket, med sin eventyrlige beliggenhet på Lofotens nordlige side. Etter at vi har tatt del i glassblåserkunsten, reiser vi til et nytt fiskevær. Ballstad er et idyllisk tettsted og fiskevær, og det skal smake godt med dagens lunsj. På ettermiddagen reiser vi tilbake til Mortsundet, hvor det blir litt tid på egen hånd. Ønsker du en liten fjelltur, kan vi anbefale å gå opp på Middagstinden. Stien går fra rorbu-anlegget, opp langs fjellryggen og fra Middagstinden på 363 moh. er utsikten mektig.
Vi møtes igjen til middag om kvelden.

Dag 4: Moskenes – hjemreise
Frokost på Statles Rorbuer, lunsj på Maren Anna

Etter frokost sjekker vi ut og kjører videre vestover i Lofoten. Vi passerer Rambergs hvite strender, og kommer til Reine. Utallige bilder florerer på nettsider verden over. Du er midt i det «magiske øyriket» - Lofoten. I Sørvågen spiser vi lunsj på Restaurant Maren Anna. På vår vei hjem skal vi krysse Vestfjorden igjen, denne gang fra Moskenes til Bodø, hvor flyet hjem venter. Fire dager med rorbuferie i det magiske øyriket nærmer seg slutten.

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Bodø Lufthavn
• Bussreiser i henhold til program
• Tre netter på Statles Rorbuer inkludert frokost og middag
• Seiling med MS Midnatsol fra Bodø - Stamsund
• Utflukt til Henningsvær og Borg, inkludert lunsj og innganger
• Utflukt til Vikten og Ballstad, inkludert lunsj og inngang på glassblåserhytta
• Utflukt til Ramberg og Reine, inkludert lunsj
• Båt/ferge fra Moskenes til Bodø
• Flyreise fra Bodø Lufthavn - Oslo Lufthavn
• Reiseleder fra Enjoy Travel


Tillegg for enkeltrom: fra kr. 995,-.
Tillegg for rorbu (eget rom og bad, felles oppholdsrom): fra kr. 300,- per person.
Drikke til måltidene kommer i tillegg.

Reine, Lofoten
Moskenes. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com
Henningsvær
Lofotr Vikingmuseum. Foto: Kjell Ove Storvik
Lofotr Vikingmuseum. Foto: Kjell Ove Storvik
Tørrfisk på hjell. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Moskenes
Glasshytta, Vikten
Statles Rorbusenter
Statles Rorbuer, Mortsund. Foto: Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Vestvaagøy
Restaurant Maren Anna, Sørvågen
MF Landegode