9/5-2021 MS Fridtjof Nansen, Lisboa - Hamburg

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Lisboa
 • Gyldig fra
  10-05-2021
 • Gyldig til
  23-05-2021
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 33.995,-
HURTIGRUTENS NYESTE SKIP - FRIDTJOF NANSEN - OPPLEVELSESCRUISE 2021!

Hurtigrutens nyeste skip besøker elleve havnebyer i seks forskjellige land i løpet av dette ekspedisjonscruiset. Seilingen går nordover fra Lisboa og opp langs kysten av Frankrike, Belgia og Holland og med siste stopp i Hamburg.

MS Fridtjof Nansen
- er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av spesialbygde ekspedisjonsskip. Fra og med 2020 vil hun utforske noen av verdens mest spektakulære hjørner. Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring, vil gjøre en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen til en fantastisk opplevelse; neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

 
Dag 1-2Lisboa, Portugal
Dag 3Porto, Portugal
Dag 4La Coruna, Spania
Dag 5Gijon, Spania
Dag 6Bilbao, Spania
Dag 7til sjøs
Dag 8Bordeaux, Frankrike
Dag 9Belle Ile, Frankrike
Dag 10St. Malo, Frankrike
Dag 11til sjøs
Dag 12Oostende, Belgia
Dag 13Amsterdam, Nederland
Dag 14Hamburg, Tyskland

9. mai - Fly til Lisboa
Reisen starter på Oslo Lufthavn, med fly til Lisboa. Ved ankomst blir det transport inn til hotellet i sentrum.

10. mai - dagen på egen hånd i Lisboa
 Denne dagen kan du bruke som du vil. En spasertur i de gamle gatene er spennende.
På ettermiddagen blir det transport til havna hvor skipet venter.

11. mai - Porto, Portugal - Portvinens hjemby
UNESCOs verdensarvliste sier dette om nydelige Porto: «Et fremragende urbant landskap med en 2000 år gammel historie. Den kontinuerlige veksten her kan ses i de mange monumentene, fra katedralen med sitt romanske kor, til den neoklassiske børsen og den typiske portugisiske kirken Santa Clara».

12. mai - La Coruna, Spania - arkitektonisle symboler
På vei inn til havnen passerer vi det 55-meter høye Hercules-tårnet – det eldste romerske fyret som fortsatt er i bruk. Spaser blant minner fra byens gullalder i det 14. århundre, da byen ble rik som hovedhavn for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela.

Inkludert
La Coruña – Besøk til Herkulestårnet på UNESCOs verdensarvliste
Grip denne muligheten til å besøke et av de mest emblematiske monumentene i La Coruña, Herkulestårnet, som er blitt erklært verdensarv av UNESCO.

13. mai - Gijon - maritim historie 
Gijon er gjennomsyret av historie, og området rundt byen er kjent for fine oster og cider. I byens gamle kvartaler finnes det barokke Revillagigedo-palasset, nydelige kirker og interessante museer. En spasertur til Santa Catalina belønnes med en fantastisk utsikt mens et besøk til fiskerlandsbyen Cimavilla byr på fargerik, historisk sjarm.

Inkludert
Gijón – Byvandring i Gijón


På denne guidede utflukten tar vi deg med på en vakker kjøretur gjennom Gijón, den eldste og største byen i provinsen Asturias.

14. mai - Bilbao, Spania - design og historie
Hjertet av Baskerland er sofistikert og fullt av energi, samtidig som området er kjent for et avslappet tempo. Casco Viejo, Bilbaos gamleby, er en labyrint av gater – noen så gamle som 1400-tallet. Her finner du et sjarmerende marked og mange, unike butikker. Andre deler av byen er banebrytende moderne, som det berømte Guggenheim-museet.

Inkludert
Bilbao – Guggenheim Museum

Industri- og finanshovedstaden i Baskerland, Bilbao, ligger mellom to små fjellkjeder på begge sider av elva Nervion. Jernmalmgruvene nær byen ble oppdaget av romerne, som banet vei for de mange støperiene som senere ble bygget på begge sider av elva.

15. mai - til sjøs,  Biscaya-bukten
I dag seiler vi inn i Biscaya-bukten – innløpet til Nordatlanteren med grense mot Frankrike og Spania. Ekspedisjonsteamet holder interessante forelesninger i løpet av dagen. 

16. mai - Bordeauxs, historie og vingårder
Denne byen er en perfekt blanding av det moderne og det tradisjonelle. Bordeauxs gamleby er verdens største UNESCO verdensarvsted med 350 registrerte monumenter spredd over et enorm område. I nærheten ligger flotte slott omgitt av langstrakte vingårder.

Inkludert
Bordeaux - Historie og kulturarv i det UNESCO-listede Bordeaux

Bli med på en busstur der du får se mange av høydepunktene i Bordeaux.

17. mai - Belle Ile, Frankrike - en godt bevart hemmelighet
Belle Île er en av Frankrikes vakreste øyer, med flotte klipper og sjarmerende tettsteder langs kysten, pastellfargede hus, frodig landskap og en steinete kystlinje. Byen har inspirert forfattere som Dumas og malere som Monét. Bli med Ekspedisjonsteamet på tur, eller besøk markeder, butikker og severdigheter på egenhånd.

Inkludert
Belle Île - Gåtur i Le Palais og citadellet

Opplev sjarmen i denne historiske havnebyen. Hør de spennende historiene om ledende innbyggere fra tidligere tider, og om festningen som vokter over Le Palais.

18. mai - Saint Malo, piratenes by
Saint Malo er litt av et syn fra sjøen, omgitt av ugjennomtrengelige bastioner og grunne strender. Helt siden romertiden har stedet vært et verdifullt festningsverk. Besøk bymuseet Château Saint Malo og Privateers House fra 1725, hvor du kan lære om områdets pirathistorie.

Inkludert
Saint-Malo - UNESCO-listede Mont Saint Michel

Vi forlater havnen i Saint Malo, og setter kurs mot Mont Saint Michel. Forfatteren Victor Hugo skal ha sagt at «Mont Saint Michel er for havet det Kheopspyramiden er for ørkenen»

19. mai - til sjøs, gjennom den engelske kanal
Den engelske kanalen er en av verdens travleste.
Nyt turen langs den engelske kanalen fra dekk. Ekspedisjonsteamet informerer og foreleser om neste destinasjon.


20. mai - Oostende, Belgia - mer enn en strandby
Du finner et stort utvalg severdigheter i Oostende. Vandre gjennom fiskemarkedet, eller ta en tur i fotsporene til sangeren Marvin Gaye. I den vakre japanske hagen og på Ostend Art Museum kan du nyte roen og senke skuldrene. Historieinteresserte bør besøke festningene i den beryktede tyske Atlanterhavsvollen.

21. mai - Amsterdam, Nederland - Amsterdams kunstskatter
Vi ligger til kai en kort kjøretur fra Amsterdam sentrum som har utviklet seg fra en landsby i det 13. århundre, til en av verdens mest sjarmerende og vitale byer. I Amsterdam blandes fascinerende historie med urban energi. Besøk det berømte kanaldistriktet og nyt kunst i verdensklasse på Rijksmuseum, Rembrandt House eller van Gogh-museet.

22. mai - Hamburg, Tyskland - kanaler og hager
Ekspedisjonen avsluttes i Hamburg – Tysklands nest største by, og en av Europas grønneste, med store parker, botaniske hager og naturreservater. 
Fra skipet kjører vi til flyplassen for hjemreise.

Reisen kan forlenges med en ekstra natt i Hamburg mot tillegg:
23.mai - Hamburg, hjemreise
Transport til flyplassen og fly fra Hamburg til Oslo.

MS Fridtjof Nansen - lugarer og dekksplan
De fantastiske omgivelsene Hurtigruten besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger, suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Arctic Superior lugarer på dekk 7 eller 8: er komfortable og romslige, og Arctic Superior lugarer bestilt hos Enjoy Travel har balkong. Fleksible sengeløsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av våre mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe.
Polar utvendig - flertallet av Polar utvendig lugarene finner du på midterste dekk. De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV.
Kategori RR på dekk 4 eller 5: Større l
ugarer på midtre dekk, hvor flertallet er på 20 m², med fleksible sengeløsninger og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.

Dekk 11: Observasjonsdekk, løpebane og utendørs gym
Dekk 10: Basseng, bar, salonger og sauna
Dekk 09: Restaurant og lugarer
Dekk 08: Lugarer (Arctic Superior - XT)
Dekk 07: Lugarer (Arctic Superior - XT, gym og velvære
Dekk 06: Restaurant dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, vitenskapssenter
Dekk 05: Lugarer (Polar utvendig - RR)
Dekk 04: Lugarer (Polar utvendig - RR)
Dekk 03: Medisinsk senter

På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap. Kjernen i opplevelsen om bord er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene som utforskes. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan du slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.

Inkludert i reisens pris:
• Flyreise direkte fra Oslo Lufthavn til Lisboa
• Transport fra flyplassen til hotellet
• En natt på 4-stjerners hotell inkludert frokost
• Transport til skipet
• 13 dagers ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen, del i utvendig dobbeltlugar (RR-lugar)
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag i hovedrestauranten, inkl. drikke til måltidene
  (skipets øl og vin, brus og mineralvann)
• Kaffe og te om bord hele dagen
• I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
• Explorer jakke, vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at Hurtigruten seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
• Transport fra skipet til hotellet i Hamburg
• Flyreise fra Hamburg til Oslo Lufthavn (mellomlanding)
Mot tillegg:
• En natt på 4 stjernes hotell i Hamburg, inkludert frokost

Tillegg for annen lugarkategori:
Tillegg for utvendig "Arctic Superior" lugar (med balkong) på dekk 7 eller 8:  fra kr. 9995,- pr person.
(enkeltlugarer kun på forespørsel)

PS: Det forventes ikke at du tipser.

AKTIVITETER OG FORELESNINGER
• Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene Hurtigruten seiler i
• Gratis vind- og vanntett jakke
• Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
• Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene Hurtigruten besøker
• Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
• Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
• Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
• Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
• Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
• Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
• Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens lokale samarbeidspartnere
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens ekspedisjonsteam, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjeservice

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

 

MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
Seilingsrute Lisboa - Hamburg
MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten - i drift fra 2019
MS Fridtjof Nansen - basseng dekk 11
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Oostende_pixabay
English-channel-jim-champion-cc-by-sa-2_0-flickr
Saint Malo, Frankrike_Pixabay
Bordeaux_Pixabay
Bordeaux wine museum-Pixabay
Bilbao_Guggenheim_pixabay
Gijon, Spania_Pixabay
A Coruna, Spain. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Porto_pixabay
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Arctic Superior - MS Fridtjof Nansen
Polar utvendig - MS Fridtjof Nansen