27/6-2020 MS Fridtjof Nansen, Krsitiansand - Reykjavik

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kristiansand (Kjevik)
 • Gyldig fra
  27-06-2020
 • Gyldig til
  09-07-2020
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 32.995,-
HURTIGRUTENS NYESTE SKIP - FRIDTJOF NANSEN - OPPLEVELSESCRUISE 2020!

Hurtigrutens nyeste skip besøker til sommeren Kristiansand på sin ferd nordover. Lysefjorden og Geiranger blir de Norske besøkshavnene, før Atlanteren krysses på vei til Sagaøya. På Island besøkes hele åtte havner, med Reykjavik som siste havn.

MS Fridtjof Nansen
- er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av spesialbygde ekspedisjonsskip. Fra og med 2020 vil hun utforske noen av verdens mest spektakulære hjørner. Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien kombinert med Hurtigrutens mer enn 125 års erfaring, vil gjøre en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen til en fantastisk opplevelse; neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

 
Dag 1Kristiansand
Dag 2Lysefjorden
Dag 3Geiranger
Dag 4Til havs
Dag 5Seyðisfjörður
Dag 6Grímsey
Dag 7Akureyri
Dag 8Ísafjörður
Dag 9Patreksfjörður
Dag 10Stykkishólmur
Dag 11Heimaey
Dag 12Reykjavik
27. juni - seilas starter, velkommen om bord!
Reisen starter i sørlandsbyen Kristiansand, med avreise på ettermiddag/kveld. For å komme seg til Kristiansand anbefales det å benytte tog eller buss. Togselskapet Go-Ahead  opererer sørlandsbanen.

28.juni - Majestetiske Preikestolen
Lysefjorden er 40 km lang og 422 m dyp. Preikestolen tårner imponerende 604 m over Lysefjorden. Vi seiler inn fjorden og nyter det flotte landskapet fra dekk. Vi håper å få en flott utsikt opp mot Preikestolen.

29. juni - Geiranger
Geirangerfjorden er kjent som selve juvelen blant norske fjorder. Den er med på UNESCOs verdensarvliste. Langs den 100 km lange strekningen ligger det idylliske småsteder. Nyt denne fantastiske opplevelsen fra dekk.

30. juni - til havs
Vi tilbringer en avslappende dag til sjøs med kurs mot Island. Ekspedisjonsteamet deler kunnskap og erfaring og holder workshops. Du kan også besøke vitenskapssenteret vårt for å lære mer.

1. juli -  Seyðisfjörður
Landsbyen Seyðisfjörður er sterkt påvirket av Norge. Norske fiskere kom hit i 1848 og bygde mange av husene her. Disse har gitt byen en unik identitet. Utforsk denne særegne byen. Bli med på en organisert tur, eller en valgfri utflukt til Skálanes.
Inkludert aktivitet: En spasertur rundt Seyðisfjörður (2 timer)
Bli med på en spasertur rundt i de fargerike gatene i Seyðisfjordur. Se den blå kirken og moderne kunst på det lokale kultursenteret. På Teknisk museum kan du skru tiden tilbake, og se hvordan historiske oppfinnelser innen mekanikk, elektrisitet og kommunikasjon har forandret liv og omgivelsene.

2. juli - Grímsey - Polarsirkelen krysses
Denne grønne og gressbelagte øya kommer vi til med småbåter. Den er trolig best kjent for sin beliggenhet ved Polarsirkelen. Hvis forholdene er gunstige kan du krysse linjen fra nord til sør.
Inkludert aktivitet: Kryssing av Polarsirkelen (2 timer 30 min)
Polarsirkelen krysser Island på nordspissen av Grímsey. Når vi beveger oss over, har vi en morsom, liten seremoni sammen med besetningen, før vi går mot Orbis et Globus-monumentet som symboliserer Polarsirkelen. På veien får du mange muligheter til å ta bilder av den nydelige naturen, og fuglearter som lundefugl, rødnebbterner og heilo, og flere andre fuglearter som hekker i nærheten.

3. juli - Akureyri
Livlige Akureyri er det mest folkerike samfunnet utenfor hovedstaden Reykjavík. Byen er sentrum for handel, kultur og tjenester på Nord-Island. Den er kjent for sine botaniske hager og spesielle trafikklys. Akureyri ligger nær mange av Islands mest berømte naturskatter, blant annet innsjøene Myvatn og Goðafoss.
Inkludert aktivitet: Byvandring og besøk i botanisk hage (2 - 3 timer)
Få et innblikk i Akureyris fortid og nåtid på en rolig spasertur rundt i byen. Se bysentrum før du tar deg opp til utkikkspunktet. I løpet av spaserturen skal vi også innom den botaniske hagen Lystigarðurinn, hvor du kan se over 2000 arter av lokale og utenlandske blomster som vokser utendørs på grunn av det varme mikroklimaet i Akureyris.

4. juli -  Ísafjörður - De ville vestfjordene
Ísafjörður er flankert av høye fjell på alle sider og er en nesten perfekt naturlig havn. Gå rundt og opplev arkitekturen. Kjøp lokalt håndverk. Se de eldste husene på Island og besøk det maritime museet.
Inkludert aktivitet: Strandrydding (1 - 3 timer)
En av de viktigste daglige oppgavene til mannskapet (og gjestene våre) er å forhindre at avfall havner i havet. Men vi trenger også hjelp til å rydde opp forurensing som allerede er gjort. Hver gang vi går i land et sted, blir Ekspedisjonsteamet og gjestene våre oppmuntret til å hjelpe til med å rydde opp søppel der de måtte finne det. Enkelte steder arrangerer vi også større strandryddinger, dersom vi får tillatelse av landeierne.

5. juli - Patreksfjörður
Patreksfjördur er et sjarmerende sted på vestkysten med rundt 660 innbyggere. Hvis forholdene tillater det, kan du oppleve naturskjønne turstier langs den pittoreske fjorden. Patreksfjördur ligger i nærheten av de spektakulære fossene Dynjandi og Látrabjarg, kjent for fugletitting.
Inkludert aktivitet: Spasertur gjennom byen (1 time)
Ta en tur rundt den livlige havnen i Patreksfjörður og få kunnskap om fisk, og forståelse for hvor viktig fiskeriene har vært for landsbyen. Vi skal besøke den lokale kirken, og gå en tur til muren som beskytter mot snøskred. Her får du den beste utsikten over fjorden. Byen har også en rik historie som base for engelske og franske sjømenn, kjøpmenn og sjøfolk.

6. juli - Stykkishólmur - Sagaland
Stykkishólmur har bevart sine gamle hus i sentrum og er omgitt av flott natur. Besøk interessante museer eller bli med på valgfrie utflukter. Disse går til ikoniske områder som Lóndrangar basaltklipper eller de svarte sandstrendene i Djúpalónssandur.
Inkludert aktivitet: Spasertur og besøk til ærfuglsenteret (2 timer)
Hør tankevekkende historier om religion, sosiale utfordringer og helsesystemet på Island, på en hyggelig spasertur rundt i byen. Det blir naturligvis også interessant informasjon relatert til historien og kulturen på dette vennlige stedet. I Stykkishólmur skal vi besøke det islandske ærfuglsenteret som ligger i nærheten av Breidafjordur. Dette er verdens største hekkeområde for ærfugl.


7. juli - Heimaey
Heimaey, eller "Hjem" ønsker oss velkommen. Dette er et område med vulkansk aktivitet. Det består hovedsakelig av bratte sjøklipper. Vegetasjonen gjør området til et egnet sted for utallige fugler, inkludert den sjarmerende lundefuglen.

8. juli - Reykjavik
Islands hovedstad har et pulserende byliv med en rekke restauranter, butikker og museer. I nærheten av byen er det isbreer, fosser, geysirer og fjell. Vi ankommer byen om morgenen. Ekspedisjonen med MS Fridtjof Nansen ender her. Men reisen fortsetter litt til. 
Vi sjekker inn på en sentrumsnært hotell og får tid til å oppleve byens severdigheter.

9. juli - Reykjavik
Denne dagen står du fritt til å oppleve Reykjavik. På ettermiddagen starter hjemreise. Flyet tar av kl. 18:00 - og forventes å lande kl. 22:40.
 

MS Fridtjof Nansen - lugarer og dekksplan
De fantastiske omgivelsene Hurtigruten besøker blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger, suiter over skipets akter har utendørsboblebad med spektakulær utsikt.

Arctic Superior lugarer på dekk 7 eller 8: er komfortable og romslige, og Arctic Superior lugarer bestilt hos Enjoy Travel har balkong. Fleksible sengeløsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av våre mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe.
Polar utvendig - flertallet av Polar utvendig lugarene finner du på midterste dekk. De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV.
Kategori RR på dekk 4 eller 5: Større l
ugarer på midtre dekk, hvor flertallet er på 20 m², med fleksible sengeløsninger og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.

Dekk 11: Observasjonsdekk, løpebane og utendørs gym
Dekk 10: Basseng, bar, salonger og sauna
Dekk 09: Restaurant og lugarer
Dekk 08: Lugarer (Arctic Superior - XT)
Dekk 07: Lugarer (Arctic Superior - XT, gym og velvære
Dekk 06: Restaurant dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, vitenskapssenter
Dekk 05: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 04: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 03: Medisinsk senter

På hver ekspedisjonsreise finnes det et ekspedisjonsteam, en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere. De har alle med seg stor kunnskap og erfaring og kommer til å være guider og lære deg mer om sikkerhet, bærekraft og vitenskap. Kjernen i opplevelsen om bord er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene som utforskes. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan du slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og velværesenter, eller nyt landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.

Inkludert i reisens pris:
• 12 dagers ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen, del i utvendig dobbeltlugar (RS-lugar)
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag i hovedrestauranten, inkl. drikke til måltidene
  (skipets øl og vin, brus og mineralvann)
• Kaffe og te om bord hele dagen
• I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
• Explorer jakke, vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• En natt på hotell i Reykjavik inkludert frokost 
• Transport fra Reykjavik til Keflavik 9. juli
• Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at Hurtigruten seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
• Flyreise fra Reykjavik til Oslo Lufthavn


Tillegg for annen lugarkategori:
Tillegg for utvendig - større lugar (RR) fra kr. 1995,- pr person.
Tillegg for utvendig "Arctic Superior" lugar (med balkong) på dekk 7 eller 8:  fra kr. 13395,- pr person.
Ta kontakt for priser på enkeltlugarer. Lavt tillegg nå - kampanje.

 

PS: Det forventes ikke at du tipser.

AKTIVITETER OG FORELESNINGER
• Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene Hurtigruten seiler i
• Gratis vind- og vanntett jakke
• Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
• Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene Hurtigruten besøker
• Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
• Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
• Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
• Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
• Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
• Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
• Avskjedsarrangement

Ikke inkludert
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens lokale samarbeidspartnere
• Valgfrie utflukter med Hurtigrutens ekspedisjonsteam, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Bagasjeservice

Merk
Alle planlagte aktiviteter er væravhengige

 

MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten - i drift fra 2019
MS Fridtjof Nansen - basseng dekk 11
Arctic Superior - MS Fridtjof Nansen
Polar utvendig - MS Fridtjof Nansen