26/10 - Richard With / singlekupp

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Kirkenes
 • Gyldig fra
  26-10-2019
 • Gyldig til
  01-11-2019
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.595,-
Bli med det nyrenoverte hurtigruteskipet MS Richard With på en seiling hvor nordlyset mest sannsynlig vil vise seg frem. Om du reiser alene har Enjoy Travel inntil fem enkeltlugarer uten tillegg i prisen! Nyt kystlivet med nordlyset, gode og kortreiste måltider!

- NYRENOVERT SKIP - ENKELTLUGARER UTEN TILLEGG - NORDLYSET - GODE MÅLTIDER
På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges artktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I mer enn 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.


Dag 1: Oslo – Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften, er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. Thon Hotel Kirkenes er et godt utgangspunkt for det første døgnet. Om kvelden spiser vi felles middag i Kirkenes. 

 
Dag 2: Kirkenes - Berlevåg
Etter en god hotell-frokost gjør vi oss klare for seilas. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 3: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn og tidlig morgen ankommes Honningsvåg. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 4: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 6: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 7: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.
 

MS Richard With totalrenovert i 2018

Vi har gjort den største oppgraderingen i Hurtigrutens historie ved å totalrenovere MS Richard With, som stolt bærer navnet til grunnleggeren vår. Skipet har gjennomgått en full oppgradering av alle lugarer, suiter og fellesarealer som vil komme deg som gjest til gode i form av mer komfort, ny teknologi og en bedre utsikt til den spektakulære norskekysten. Her er en oversikt over hva vi har gjort:

 • Alle lugarer og suiter har blitt totalrenovert. På dekk 6 har vi gjort om et antall lugarer til 14 større suiter, noen med store karnappvinduer med en spektakulær utsikt
 • Treningsrommet har blitt større, badstuen er oppgradert og i tillegg finner du nå to boblebad om bord
 • Betydelig større vinduer i Torget, hovedrestauranten, som gir bedre lys og en bedre utsikt.
 • Brygga Bistro har blitt erstattet med en arkade og et splitter nytt aktivitetssenter som vil fungere som hovedkvarteret for ekspedisjonsteamet
 • Kysten Fine Dining, som serverer lunsj og middag à la carte, har fått en total “makeover”. I innbydende omgivelser kan du nyte kulinariske retter basert på gode, lokalproduserte råvarer som fersk fisk og sjømat
 • På den mer tekniske siden har skipet også gjennomgått flere forbedringer som installasjon av landstrømfunksjoner og et nytt luftkondisjoneringssystem

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Kirkenes Lufthavn (09:20 - 11:30)
• Buss til hotellet i Kirkenes
• En natt på Thon Hotel Kirkenes, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
• Middag på hotellet i Kirkenes første kveld
• Fem netter om bord på MS Richard With, del i innvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Richard With
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
(17:40 - 18:35)
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr. 995,- per person (5 netter).
Tillegg for Arctic Superior dobbeltlugar: fra kr. 2695,-
Tillegg for enkeltrom/innvendig enkeltlugar: fra kr. 0,- (6 netter / maks 2 lugarer).
Tillegg for enkeltrom/utvendig enkeltlugar: fra kr. 995,- (6 netter / maks 3 lugarer).
Tillegg for Arctic Superior enkeltlugar: fra kr. 2695,- (maks 2 lugarer)


Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer.

Nordlys sett fra Hurtigruten
Nordlys sett fra Hurtigruten
MS Richard With, Hurtigruten
Thon Hotel Kirkenes
Ishavskatedralen, Tromsø
Nordlys over Svolvær
Raftsundet
Syv søstre, Helgelandskysten
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
Nidarosdomen, Trondheim