17/10 - Kirkenes - Bergen med MS Polarlys

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Kirkenes
 • Gyldig fra
  17-10-2017
 • Gyldig til
  23-10-2017
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.995,-
Opplev Norges langstrakte og vakre kyst med hurtigruteskipet MS Polarlys.
På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I 120 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. Nå er det din tur til å oppleve det mektige landskapet, de vakre kystperlene og ikke minst de lokale innbyggerne.


Dag 1: Oslo – Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften, er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. Thon Hotel Kirkenes er med sin beliggenhet et perfekt utgangspunkt for det første døgnet. På kvelden spiser vi middag på hotellet og nyter hotellets fasiliteter.
 
Dag 2: Kirkenes - Berlevåg
Etter en god hotell-frokost gjør vi oss klare for seilas. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Lokale dykkere kommer opp på dekk og forteller om livet i havet, og kanskje får du se en ekte kongekrabbe. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om kvelden legger vi til kai i Berlevåg, som blant annet er hjembyen til Norges mest kjente mannskor.

Dag 3: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. I Honningsvåg kan du starte dagen med frokost på Nordkapp, og oppleve ukjente deler av Finnmark. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meridianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 4: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her tar vi en rask stopp for å levere passasjerer, gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene (væravhengig). Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 6: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, rosenes by.

Dag 7: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender. 

Følgende er inkludert i reisens pris:
 

• Flyreise Oslo Lufthavn - Kirkenes Lufthavn
• 1 natt på Thon Hotel Kirkenes, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
• Middag på Thon Hotel Kirkenes
• 5 netter om bord på MS Polarlys, del i innvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Polarlys
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
• 20 kg innsjekket bagasje, samt 10 kg håndbagasje


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter om bord på Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr. 795,- per person.
Tillegg for innvendig enkeltlugar / rom: fra kr. 2495,- (6 netter).
Tillegg for utvendig enkeltlugar / rom: fra kr. 3600,- (6 netter).

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer.
 

Ishavskatedralen, Tromsø
De 7 søstre, Helgeland. Hurtigruten
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
Trondheim