12/10 - MS Finnmarken, Kirkenes - Bergen

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Kirkenes
 • Gyldig fra
  12-10-2019
 • Gyldig til
  18-10-2019
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.995,-
Høstseilas med hurtigruteskipet MS Finnmarken, fra Kirkenes til Bergen. Oktober er en fin måned å oppleve høstfargene langs kysten, samt ha muligheter for nordlys i Nord-Norge. Det klassiske og elegante hurtigruteskipet har svømmebasseng, og boblebad på dekk.
På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges artktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I mer enn 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.


Dag 1: Oslo – Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften, er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. 
Fra flyplassen kjører vi til vårt hotell i Kirkenes for innsjekking og lunsj. Det er muligheter for å blir med på en utflukt i Kirkenes etter lunsj (bestilles mot tillegg).

Kirkenes sightseeing & Russiske grense (mot tillegg)
Denne turen, gir på kun 2 timer, et interessant innsyn i historie, natur, klima og det moderne Kirkenes. Turen går med buss i Kirkenes, til den russiske grensen og til gruvebyen Bjørnevatn. Først drar vi til det historiske grensepasseringsstedet, Skafferhullet. Her ser vi grenselinja og det russiske samfunnet ”Boris Gleb” på den andre siden av grensen. Guiding vil bli gitt underveis om de skiftende historiske begivenheter vi har vært en del av. Deretter drar vi til Bjørnevatn og opplever et gruvesamfunn som har gått gjennom store forandringer. De store jernmalmgruvene ble nedlagt i 2015. Vi får et innblikk i den 90 år gamle gruvehistorien og kjører langs de store gråbergtippene helt til ”Storfjellet” hvor man har flott utsikt over Langfjorden og inn i Pasvikdalen.
Inkludert: Lokal guide, transport fra/til hotell.
Gjennomføres ved minimum 4 gjester.
Reisen bestilles samtidig med reisen eller hos Enjoy Travel i god tid før avreise.
Frist for bestilling: 25. september
Pris: NOK 650,- per person.

Dag 2: Kirkenes - Berlevåg
Neste formiddag sjekker vi inn på MS Finnmarken. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, det er klart for seilas.
På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 3: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. I Honningsvåg kan du (fra mai til oktober og avhengig av kjøreforhold) bli med på en utflukt til Nordkapp, og få med deg Finnmarks skjulte skatter underveis og en deilig frokost. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 4: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigrute-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden (kun dersom tid og sikkerhet tillater det). Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er ett av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. Ettermiddagen tilbringes i Brønnøysund, før Rørvik ankommes om kvelden.

Dag 6: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 7: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.


MS Finnmarken
Byggeår: 2002
MS Finnmarken er vakkert innredet og dekorert i Art Nouveau-stil, en type stil som var populært da det første skipet med dette navnet ble bygd i 1912. Masse farger, geometriske figurer og overdådige ornamenter i Art Nouveau-stil går igjen på hele skipet. MS Finnmarken er det eneste skipet i Hurtigrutens flåte som har både svømmebasseng og boblebad ute på dekk. Et særtrekk på MS Finnmarken er baugen: fra dekk 5 kan du faktisk gå hele veien til spissen.

Ekspedisjonsteam om bord
MS Finnmarken har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene Hurtigruten seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv, og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis.

Fasiliteter om bord:
• Ekspedisjonsteam
• Svømmebasseng og boblebad på dek
• Panoramasalong på øverste dekk
• Treningsrom
• Badstue med utsikt
• Babettes Café med sitteplasser på ute og inne
• Bar
• Trådløst nettverk
• Bibliotek
• Butikk
• Restaurant
• Á la carte-restaurant
• Heis

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Kirkenes Lufthavn (09:20 - 11:30)
• Buss til Thon Hotel Kirkenes

• En natt på Thon Hotel Kirkenes inkludert frokost og lunsj 
• Fem netter om bord på MS Finnmarken, del i innvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Finnmarken
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
(17:40-18:35)
  Dersom du ønsker en senere avreise fra Bergen, vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen.
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr. 1295,- per person (5 netter).
Tillegg for utvendig Arctic Superior - del i dobbeltlugar fra kr. 3495,- pr person (5 netter)
Tillegg for utvendig enkeltlugar: fra kr. 4395,-, og 7495,- for utvendig Arctic Superior lugar (6 netter).

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltlugarer.

 

MS Finnmarken - foto Hurtigruten
Thon Hotel Kirkenes
MS Finnmarken, Hammerfest - foto Thomas Riedel - Hurtigruten
Ishavskatedralen, Tromsø
MS Finnmarken - foto Hurtigruten
Sortland. Hurtigruten
De 7 søstre, Helgeland. Hurtigruten
Nidarosdomen, Trondheim
MS Finnmarken, foto Paul Kristian Olaussen - Hurtigruten
Norway's Coastal Kitchen, foto: Madis Särglepp_Hurtigruten.jpg
Norway's Coastal Kitchen, foto: Madis Särglepp_Hurtigruten