10/3 - Fra Kirkenes til Bergen med MS Nordnorge

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Kirkenes
 • Gyldig fra
  10-03-2019
 • Gyldig til
  16-03-2019
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.795,-
Opplev Norges langstrakte og vakre kyst med hurtigruteskipet MS Nordnorge. Ønsker du å se nordlyset danse på himmelen, er seilingen langs Finnmarkskysten et godt utgangspunkt - ha kamera og kikkert klar til bruk!

På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Arktisk villmark til sjarmerende byer – det å seile sørover med Hurtigruten er en helt unik opplevelse! Du begynner i Kirkenes, som ligger i Barentsregionen og like ved den russiske grensen. Først seiler skipet vestover, og deretter sørover – og underveis får du se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten.


Dag 1: Oslo – Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften, er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. Thon Hotel Kirkenes er et perfekt utgangspunkt for det første døgnet. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. På kvelden spiser vi middag på Thon Hotel Kirkenes.
 
Dag 2: Kirkenes - Berlevåg
Etter en god hotell-frokost gjør vi oss klare for seilas. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere. Er det klart vær, vil det være gode sjanser for å se nordlyset.

Dag 3: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø akkurat i tide for en magisk midnattskonsert i Ishavskatedralen for de som ønsker å bestille det.

Dag 4: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og fjorden ligger i Raftsundet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Om vinteren seiler ofte kapteinen til inngangen av fjorden. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 6: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 7: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender. 

Følgende er inkludert i reisens pris:
 

• Flyreise Oslo Lufthavn - Kirkenes Lufthavn (avreise omkring kl. 08:50-09:30)
• En natt på Thon Hotel Kirkenes, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
• Middag i Kirkenes første kveld
• Fem netter om bord på MS Nordnorge, del i innvendig dobbeltlugar
• Helpensjon om bord på MS Nordnorge
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn (17:40 - 18:35)
• 20 kg innsjekket bagasje, samt 10 kg håndbagasje


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr. 495,- per person (5 netter).
Tillegg for enkeltrom/utvendig enkeltlugar: fra kr. 3595,- (6 netter).

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer
(innvendige enkeltlugarer er ikke tilgjengelig på seilingen).

MS Nordnorge, Hurtigruten
Snøfylt dag i Kirkenes, foto Mrs Rebecca Filer - Guest image_Hurtigruten
Thon Hotel Kirkenes
Hammerfest, foto Thomas Wegner - Hurtigruten
Nordlys sett fra Hurtigruten
Hurtigruten og Tromsø i nordlys
Nordlys på dekk, Tromsø-Norge, foto Jan Holthe_Hurtigruten
Ishavskatedralen, Tromsø
Nordlys over Svolvær
Vakkert nordlys
Syv søstre, Helgelandskysten
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
Trondheim, foto: Amy Arthur, Hurtigruten
Nordlandet Kirke, Kristiansund
Hurtigruten i Bergen