5/4 23 - Kystseilas med MS Kong Harald, Kirkenes - Bergen

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Kirkenes
 • Gyldig fra
  05-04-2023
 • Gyldig til
  11-04-2023
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.795,-
Bli med Hurtigrutens skip MS Kong Harald på kystseilas i påsken fra Kirkenes til Bergen. Velkommen om bord!

På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges artktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I nærmere 130 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.

Dag 1: Oslo – Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter noen timer i luften, er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt på fire-stjerners hotell i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. 

Dag 2: Kirkenes - Berlevåg
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og sjekker inn på skipet.
Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 3: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. I Honningsvåg kan du (fra mai til oktober) bli med på en utflukt til Nordkapp, og få med deg Finnmarks skjulte skatter underveis og en deilig frokost. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 4: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø - Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 6: Trondheim - Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 7: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.MS Kong Harald

MS Kong Harald ble renovert i 2016 og har i dag et moderne arktisk-inspirert interiør. Om bord finner du tre restauranter, Multe bakeri og iskrembar, en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av de to boblebadene. Foran i skipet kan du ta deg en drink i den komfortable baren. Skipet har også et eget, stort område hvor du finner resepsjonen, en turguide, konferanserom og en butikk.

På øverste dekk finner du et soldekk, en observasjonssalong og en panoramasalong – velg selv hvor du vil nyte utsikten over det spektakulære landskapet vi seiler gjennom!• Byggeår:  1993
• Renovert:  2016
• Skipsverft:  Volkswerft
• Passasjerkapasitet:  590
• Senger:  498
• Bruttotonnasje:  11204 t
• Lengde: 121,8 m
• Skipsbredde: 19,2 m
• Fart:  15 knop

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Kirkenes Lufthavn (ca 08:00)
• Buss til- og en natt på Hotel i Kirkenes inkl. frokost
• Fem netter om bord på MS Kong Harald, del i innvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Kong Harald
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
(17:40 - 18:30)
  Dersom du ønsker å ta toget, vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen. Flytider kan endres.
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).
Tillegg for utvendig dobbeltlugar (kan ha redusert utsikt): fra kr. 1995,- per person
Tillegg for utvendig Arctic Superior - del i DBL lugar fra kr. 3995,- pr person (dobbeltseng)
Tillegg Innvendig enkeltlugar: 3995,-
Utvendig enkeltlugar
(kan ha redusert utsikt): 4495,-
Utvendig enkeltlugar Arctic superior: 5495,-

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer.

 

MS Kong Harald_foto: Karen Leigre_Hurtigruten
Ishavskatedralen, Tromsø
Tromsø_Baard Loeken_www.nordnorge.com
Vakkert lys i horisonten_Guest image_Hurtigruten
Raftsundet
De 7 søstre, Helgeland. Hurtigruten
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
Nidarosdomen, Trondheim