22/2 - Jentetur til magiske Arktis

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Svalbard (Longyear)
 • Gyldig fra
  22-02-2019
 • Gyldig til
  25-02-2019
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.795,-
Bli med "Jentene på kyststien" til Svalbard, på en spennende og aktiv reise i Arktis. Eksotiske vinteropplevelser og nordlyset venter!
I februar preges Svalbard av "det blå lyset" mens solen fortsatt ligger under horisonten. Den trolske atmosfæren gir øygruppen en ekstra dimensjon. Det er også gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset i denne perioden, som tiltrekker reisende fra nær og fjern. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet, hele døgnet. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter. Hundesledetur og snøscootersafari er spennende aktiviteter å gjøre, selv i mørketiden.

Svalbard befinner seg mellom 74° og 81° nordlig bredde, og mellom 10° og 35° østlig lengde. Øygruppen dekker et areal på 61022 km². Spitsbergen er den største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen.
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og Svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Sju nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen, og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. Seksti prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.


Dag 1: Longyearbyen – Velkommen til 78°N, isgrottetur med snøscooter
Fredag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Ved ankomst Arktis - Longyearbyen, tar vi buss inn til sentrum. På denne reisen bor vi på ett av Svalbards beste hotell - Svalbard Hotell Polfarenen

Det blir pizzabuffet denne fredagen.

På ettermiddagen gjør vi oss klare for det første eventyret - isgrottetur med snøscooter-transport. Vi blir hentet på hotellet og drar til "basen" for å få utlevert bekledning og utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten og i løpet av ca. en time, utforsker vi denne magiske verdenen.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke, før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier. Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten.

Praktisk informasjon om turen:
•    Oppmøte utenfor hotellet.
•    Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
•    Transport til og fra hotellet. Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

Dag 2: Longyearbyen – dagen på egen hånd, mulighet for ekstra aktivitet
Frokost på hotellet. Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter etter eget ønske. En snøscootersafari i villmarken er meget populært.

Snøscootersafari til Tempelfjorden - ca. 7 timer, påmeldingsaktivitet
Dagens guide henter utenfor hotellet, og kjører oss til arrangørens lokale hvor vi får utstyr og introduksjon i snøscooterkjøring.
Etter gjennomgangen, går ferden mot øst, innover den mektige Adventdalen mot Sassendalen, en stor dal som skjærer fra øst mot vest. Ruten bestemmes etter vær- og føreforhold og underveis gjøres flere små stopp for å se på dyreliv og natur.
Sassendalen krysses og vi kjører mot Tempelfjorden, med det mektige Tempelfjellet tronende foran oss. Vi stopper ved Fredheim; Hilmar Nøis’ tidligere fangststasjon. Her ligger det 3 hytter, hvorav den eldste er mer enn 100 år gammel. Det var ikke uten grunn at man bygget en fangststasjon her. Det hekker tusenvis av fugler i fjellene rundt Tempelfjorden, er mye rein i Sassendalen og masser av sel på isen i fjorden. Vi kjører på isen innover Tempelfjorden, mot den kjente brefronten til Tuna/Von Post-breen som lyser blått i mot oss. Underveis stopper vi for å studere selene og deres pustehull nærmere. Kanskje ser vi spor av isbjørn på isen, hvor kongen av Arktis streifer rundt på jakt etter de vaktsomme selene. Vel fremme ved den mektige blå breen spiser vi lunsj i det fri. Etter lunsj vender vi nesen mot Longyearbyen igjen. Men det er ikke slutt på opplevelsene for det. Vi velger en annen rute om været tillater det og gjør flere stopp underveis.

Praktisk informasjon om scootertur til Tempelfjorden:
•    Oppmøte utenfor hotellet, transport til og fra hotellet.
•    Varighet ca. 7 timer (to personer deler en snøscooter).
•    Varm drikke, kjeks og ekspedisjonslunsj serveres i løpet av turen.
•    Snøscooter - Touring 4-takt inkludert drivstoff.
•    Bekledning til låns – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
•    Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
•    Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
•    Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen. Vegtrafikklovens bestemmelser gjelder for snøscooterkjøring.

Pris per person når to personer deler på å kjøre en snøscooter: fra kr. 1995,-.
Pris per person ved en person på egen snøscooter: fra kr. 2795,-

Dag 3: Longyearbyen – Arktisk hundesledetur med løpeglade Huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for nok et eventyr i Arktis.

Sammen med ivrige polarhunder skal vi dra på en lengre hundesledetur i det storslåtte og majestetiske landskapet. Guiden for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Deretter går ferden til hundegården i Bolterdalen, hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter er hundene ivrige og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Man skal ikke kjøre langt før man er i Svalbards villmark! Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Avhengig av føreforhold vil guiden bestemme ruten, mulige destinasjoner er Scott Turner breen, Fritthamn eller Janssondalen.  Vi stopper for lunsj underveis, med en kopp kaffe eller te å varme seg på.
Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, før vi returnerer til Longyearbyen.
Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
•    Oppmøte utenfor hotellet, transport til og fra hundegården
•    Varighet 6 timer (to personer deler et hundespann)
•    Ekspedisjonslunsj inkludert
•    Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
•    Deltagere bør ha normal, god helse.

Egen bekledning:
•    Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Ettermiddagen og kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Det finnes flere gode restauranter å velge mellom i kort gangavstand fra hotellet.

Dag 4: Longyearbyen - fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur på Nordpolet om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne, tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.


Svalbard Hotell Polfareren
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er ett av stedets nyeste hotell. Hotellets to bygninger, der den nyeste ble ferdigstilt i februar 2016, fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet, med et rustikt, arktisk preg. I hovedbygget finner du resepsjonen, hotellets restaurant, fellesarealer og hotellets nyeste rom, såkalte pluss-rom.

Alle rom har:
Baderom (badekar/dusj), hårføner, vannkoker, te og kaffe, wifi og TV


Alle turer på Svalbard er væravhengige, og påmeldingsaktivitetene må ha et minimum antall deltagere i tillegg til at det er begrenset antall plasser.

Følgende er inkludert i reisens pris:
•    Flyreise Oslo Lufthavn – Svalbard Lufthavn (08:45 - 11:45)
•    Flypassasjeravgift (lovpålagt)
•    20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
•    Busstransport tur-retur flyplass-hotell
•    Tre netter på Svalbard Hotell Polfareren inkludert frokost
     (del i dobbeltrom)
•    Pizzabuffet fredag på Svalbar Pub
•    Isgrottetur med snøscootertransport (dag 1)
•    6-timers hundesledetur inkludert ekspedisjonslunsj (dag 3)
•    Flyreise Svalbard Lufthavn – Oslo Lufthavn (13:35 - 16:35)
•    Reiseleder fra "Jentene på Kyststien"


Flyreisene mellom Oslo og Longyearbyen gjennomføres med Norwegian og går direkte begge veier.

Tillegg for standard enkeltrom: fra kr. 2495,-.


Begrenset antall plasser og enkeltrom, kun 18 tilgjengelige plasser på denne reisen.
Scootersafari_foto: Vemund Solli
Jentene på Kyststien
Jentene på Kyststien
Nordlys Svalbard. Photo: Noel Bauza
Svalbard Hotell Polfareren, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotel, fotograf: Terje Bjornsen
Svalbard Hotell Polfareren, plusrom
Svalbard Hotell Polfareren, Lobby med peis
Longyearbyen. Foto: Vemund Solli
Scooter og Longyearbyen, foto_ Svalbard Booking
Isgrotte, Svalbard Booking
Dog Sledding. Photos by Basecamp Explorer
Dog Sledding. Photos by Basecamp Explorer
Foto Marcela Cardenas_www.nordnorge.com_Longyearbyen.