31/12 - Nyttårstur til sagaøya Island

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Island
 • Gyldig fra
  31-12-2017
 • Gyldig til
  02-01-2018
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.795,-
Feir inngangen til det nye året på vår vakre naboøy i vest, sagaøya Island. Vi bor godt i den trivelige hovedstaden, bader i Den blå lagune og nyter en deilig nyttårsmiddag.
Island, med sine mange vulkaner, putrende varme kilder, sprutende geysirer, helsebringende laguner, mektige fossefall og isbreer tiltrekker stadig flere reisende. Reykjavik er en moderne og spennende by som er vel verdt et besøk. På denne reisen bor vi sentralt og godt på et av byens nyeste hotell og feirer nyttår i moderne Reykjavik.


Dag 1, 31. desember: Velkommen til Island
Om morgenen den 31. desember setter vi kursen vestover og noen timer senere er vi på islandsk jord. Vår bussjåfør for dagen tar i mot oss på flyplassen, og før vi reiser inn til Reykjavik skal vi innom en av Islands mest kjente attraksjoner. I Den blå lagune kan vi bade i behagelig varmt, geotermisk sjøvann, omgitt av månelignende lavaformasjoner. Den blå lagune er kjent for sitt blåhvite og mineralrike vann, som påstås å være helsebringende. Vannet i lagunen holder året rundt en snittemperatur på 37° C. På området finnes også sauna og dampbad, samt omkledningsrom og låsbare skap. Badetøy, håndklær, badekåper og slippers kan leies (mot kostnad) på lagunen. Å bade i Den blå lagune er en unik opplevelse som vi anbefaler alle å delta på! Etter besøket i lagunen, reiser vi inn til Reykjavik og sjekker inn på hotellet vårt, Fosshotel Reykjavik.

Dette stilfulle hotellet med 16 etasjer tilbyr flott utsikt over byen og sjøen. Fosshotel Reykjavik har mange fasiliteter, blant annet treningssenter, Concierge, minibank, døgnåpen resepsjon mm. Alle rom har TV, internett, moderne interiør og safe. Hotellet ligger nære shoppinggaten og alle andre attraksjoner i sentrum av Reykjavik.

Om kvelden tar vi på oss finstasen og kjører til den sjarmerende Restaurant Skolabru i sentrum av Reykjavik. Her blir det servert en deilig nyttårsmiddag som består av:
Forretter: 
Hummersuppe med grillet hummer og hvitløksbrød
&
Villand carpaccio med rødløk, urtesalat og sitron-trøffel dressing

Mellomrett:
Champagne sorbet med jorbærsmak

Hovedrett:
Lammesaddel med rødvinsstuet kål, urter, poteter og rosmarinsaus.

Dessert:
Fransk sjokoladekake med bærkompott og Creme Brulee.

Drikke til maten bekostes av den enkelte etter ønske.  

Etter middag kan du runde av det gamle året i restauranten eller besøke ett av de mange fyrverkeri som lyser opp byen ved midnatt. Feir nyttår med islendingene. De som vil gå videre, kan gjøre dette - sentrum med sine mange barer ligger innen gangavstand fra restauranten.
Retur tilbake til hotellet denne kvelden/natten skjer på egen hånd.


Dag 2, 1. januar: Dagen på egen hånd i Reykjavik
Frokost serveres på hotellet.
Denne dagen kan du ta en spasertur i byen. Det gamle sentrum med sine fargerike hus, Hallgrimskirkja hvor det er mulig å ta heis opp i tårnet og få panoramautsikt over byen og Reykjaviks friluftsbad er noen eksempel på hva du kan gjøre denne dagen. Konserthuset Harpa ligger ved havnen i sentrum og kan også besøkes. 1. januar er det en konsert her med islandske sanger og folkemusikk.

 
Dag 3, 2. januar: Reykjavik - hjemreise til Oslo Lufthavn
Frokost på Fosshotel Reykjavik
Om formiddagen kjører vi til flyplassen for returreise til Oslo Lufthavn.


Fosshotel Reykjavik
Nytt og moderne hotell i hjertet av Reykjavik.
Fosshotel Reykjavik åpnet dørene i 2015 og er et moderne sentrumshotell i trivelige Reykjavik. Hotellets interiør domineres av varme, naturlige materialer og gir et hjemmekoselig miljø. Med beliggenhet i hjertet av Reykjavik, kun et stenkast fra handlegaten, Laugavegur, er det behagelig nære til hovedstadens mange severdigheter.
Rommene er moderne, med komfortable senger, parkett og bad med dusj. Hotellet tilbyr gratis trådløst internett til alle gjester.

Benytt også sjansen til å besøke hotellets hyggelige spisesteder, Restaurant Haust og Beer Garden. Restaurant, Haust, fokuserer på ferske, islandske råvarer, tilberedt av deres dyktige kokker.
Beer Garden tilbyr et stort utvalg øl, og har satt sammen menyer hvor øl og mat harmonerer med hverandre. På menyen finnes også lokale ølsorter.

Følgende er inkludert i reisens pris:

• Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn – Keflavík Lufthavn Reykjavik
• Innsjekket- og håndbagasje på flyreisene
• Transport mellom flyplassen og hotellet i Reykjavik
• To netter på Fosshotel Reykjavik (del i dobbeltrom) inkludert frokost
• Inngang, leie av handduk og bading på Den blå lagune
• Nyttårsmiddag på Restaurant Skolabru i Reykjavik
• Transport fra hotellet til restaurant i Reykjavik for nyttårsmiddag en vei

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): fra kr. 2095,-.

Drikke er ikke inkludert til nyttårsmiddagen.


Flytider (lokale tider):
31. desember 09:15 - 11:05
2. januar  13:05 - 16:45

Den blå lagune
Den blå lagune
Reykjavik
Foto: Guro Skjelderup
Harpa, konsert- og operahus
Fosshotel Reykjavik
Fosshotel Reykjavik