Kystopplevelser med Hjemmet og Redningsselskapet

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Nord-Norge
 • Gyldig fra
  01-09-2018
 • Gyldig til
  04-09-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.995,-
Kyststrekningen fra Trondheim til Lofoten regnes for å være noe av det vakreste som finnes. Hurtigrutens flotteste skip, MS Trollfjord, viser deg den unike Helgelandskysten. Bli med på opplevelsesreisen og møt kystens helter og hjelpere. Vi lar de gripende og sterke historiene røre oss.
Trondheims mektige katedral, Nidarosdomen, innleder denne reisen. Hurtigruteskipet MS Trollfjord seiler nordover, langs Helgelandskysten, til Stamsund. I Lofoten møter vi lokale helter som betyr mye for Redningsselskapets eksistens langs kysten. Kvinnene som strikker og syr, mens mennene er ute på havet.

På denne reisen får vi et innblikk i hvor viktig Redningsskøytenes arbeid er. Vi blir bedre kjent med historien om Liam Storm, gutten som ble født om bord i RS Stormbull en mai-natt i 2013. Skipper Glenn Pettersen satte full fart mot øygruppen Skrova, hvor en fødsel var nært forestående. Skipperen valgte korteste vei mot fastland og sykehus og benyttet skøytas kraftfulle maskiner til fulle. Lille "Storm" ville ikke vente lenger og dermed ble redningsskøyta fødestue. Alt gikk bra og den stolte skipperen ble naturligvis guttens gudfar. Hvem vet, kanskje får du møte heltene!

For å lose deg trygt gjennom de spennende dagene, vil de erfarne reiselederne Aud og Solfrid bidra med lokalkunnskaper og gode historier. Aud har lang fartstid fra Hurtigruten og som reiseleder i mer enn tredve år. Solfrid representerer Redningsselskapet og har i tillegg lang erfaring fra reisebransjen.
 
    
1. september:  Oslo - Trondheim

Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi sjekker inn på flyet til Trondheim Lufthavn Værnes. Vi bor godt og sentralt på  Thon Hotel Nidaros den første natten. Dagens lunsj spiser vi på Café To Tårn, som serverer hjemmelaget mat i storslåtte omgivelser. Like ved ligger den mektige katedralen,  Nidarosdomen, hvor en interessant omvisning venter. Med våre guider spaserer vi i de historiske gatene. På ettermiddagen møter vi Redningsselskapets mannskap og skøyte i Trondheim, som stolt viser frem en av RS' nyeste skøyter. På kvelden nyter vi en god middag på Thon Hotel Nidaros.  

2. september: Trondheim - Trøndelag/Helgelandsskysten
Denne dagen er viet kysten. Mange mener at strekningen fra Trondheim til Rørvik og videre nordover langs Helgelandskysten er noe av det vakreste av Norges kystlinje. Om bord får vi gleden av å spise herlige, kortreiste måltider. Hold kikkerten klar, for når Ørlandet er passert seiler vi forbi Kjeungskjær fyr. Det vakre fyret fra 1880 er et åttekantet steintårn på 20,6 meter. En gang bodde en fyrvokterfamilie her med tre små barn. Barna måtte sikres i tau og mor måtte få inn barna før tidevannet kom. Familien bodde på skjæret i hele 26 år! MS Trollfjord seiler på innsiden av holmer og skjær. Stå gjerne på dekk når skipet seiler inn det trange Stokksundet. Vakkert! Over Folda passerer vi Gjæslingen fyr og Grinna fyr, før skipet legger til kai i Rørvik like før klokken ni.

3. september: Bodø - Lofotveggen og Stamsund
Spis gjerne frokost litt tidlig denne dagen, så du rekker å få med deg innseilingen til Ørnes. Om skipet er i rute ligger det til kai klokken 09:15, men kun i femten minutter. Når Saltfjorden krysses er vi fremme i Bodø. Her ligger skipet til kai i vel to timer. De som ønsker det, kan bli med til Redningsselskapets lokaler på kaia i Bodø. Om ettermiddagen krysses Vestfjorden og den kjente fjellrekken - Lofotveggen - dukker opp. Mektig. Vi mønstrer av i Stamsund og kjører til Leknes. Vi er nå midt i Lofoten, mellom "yttersia og innersia". Vårt hotell for natten, Scandic Hotel Leknes, har middagen klar når vi kommer frem.  

4. september: Leknes, Henningsvær og Svolvær
Etter frokost kjører vi mot Stamsund og følger riksveien på "innersia" mot Henningsvær. Henningsvær er en perle og består av utallige holmer og skjær, med storhavet rett utenfor. Her besøker vi blant annet et av Norges beste gallerier, Galleri Lofotens Hus, som har Norges største samling av nordnorske malerier. Vi tar oss tid til å se de vakre bildene fra kunstnere som: Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl., samt en utstilling av arbeidene til Karl Erik Harr.
Etter galleribesøket spaserer vi gjennom "Nordens Venezia" hvor det finnes flere spennende kunst- og håndtverksbutikker. Lysstøperi, kjeramikk, glassblåseri og små koselige kafeer er noe av det som finnes. Fra Henningsvær går ferden til "storbyen" Svolvær, hvor en god lunsj venter. Redningsselskapets lokaler ligger flott til på kaikanten og vi besøker de ansatte og ser skøyta. På ettermiddagen blir det guidet bussreise mot Harstad/Narvik Lufthavn Evenes. Vi spiser reisens siste måltid ved det vakre Tjeldsundet.

Les mer om Redningsskøytene vi kan få være så heldige å besøke i løpet av reisen:
Trondheim
RS Uni: https://goo.gl/y97YVH
RS Jens Bye: https://goo.gl/4bMHJ1


Bodø
RS Ruth Opsahl: https://goo.gl/NpmUEQ

RS Skuld: https://goo.gl/WnPiMg

Svolvær
RS Sundt Flyer: https://goo.gl/tNhYYj


 

Følgende er inkludert:
• Flyreise Oslo Lufthavn – Trondheim Lufthavn Værnes (11:40 – 12:35)
• Bussreise til Trondheim sentrum
• Lunsj på Café To Tårn
• Omvisning i Nidarosdomen
• Besøk hos Redningsselskapet i Trondheim
• En natt på Thon Hotel Nidaros inkludert middag
• MS Trollfjord fra Trondheim til Stamsund, del i innvendig dobbeltlugar
• To lunsjer og en middag om bord på MS Trollfjord
• Besøk hos Redningsselskapet i Bodø
• Bussreise fra Stamsund til Leknes
• En natt på Scandic Hotel Leknes inkludert middag
• Bussreise fra Leknes til Henningsvær, videre til Svolvær
• Besøk og omvisning på Galleri Lofotens Hus
• Lunsj i Svolvær og besøk hos Redningsselskapet
• Guidet bussreise og lett middag på vei til flyplassen
• Flyreise fra Harstad/Narvik Lufthavn – Oslo Lufthavn (20:05 – 21:50)
• Turleder fra Enjoy Travel og fra Redningsselskapet er med på hele reisen
• Prisen inkluderer; kr. 1000,- per person til Redningsselskapet

Mot tillegg:
Utvendig dobbeltlugar med begrenset utsikt, fra kr. 295,- per person
Utvendig dobbeltlugar, fra kr. 595,- per person
Utvendig "Arctic Superior" lugar på øvre dekk, fra kr. 995,- per person
Enkeltrom / innvendig lugar, fra kr. 1295,-
Enkeltrom / utvendig lugar (begrenset utsikt), fra kr. 1495,-

Liten gruppe, begrenset antall plasser og enkeltrom/lugarer.


NB!
Redningsskøytene er i operativ drift, og må bistå ved eventuelle uhell og skipsforlis. Derfor tas det et forbehold om at skøytene ligger i havn på de aktuelle dagene.

 

MS Trollfjord_Guest image_Hurtigruten
Trondheim
Nidarosdomen, Trondheim
MS Trollfjord-Hurtigruten
Kjeungkjær fyr
RS i Svolvær
Eirik Ohna_www.nordnorge.com_Vaagan
Henningsvær, foto: Ole Holmestrand
Anitas sjømat_foto: Ole Holmestrand