13/7 - Harstad, Senja, Sommarøy og Tromsø

 • Avreisested
  Bergen Flesland
 • Destinasjon
  Harstad
 • Gyldig fra
  13-07-2018
 • Gyldig til
  16-07-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.395,-
Bli med på en opplevelsesreise til de vakreste stedene i nord! Harstads skjærgård og det storslagne Trondenes fort. Videre til den trolske øya Senja, hvor fjellene strekker seg mot himmelen fra vidunderlig blått hav. Spaser på paradisøya Sommarøy med kritthvite strender og opplev Tromsøs store attraksjoner.

FÅ PLASSER IGJEN!

Dag 1: Evenes - Harstad
Lunsj på Røkenes Gård og middag i Harstad.

Velkommen til eventyrlige Nord-Norge. Fra Harstad/Narvik Lufthavn Evenes kjører vi nord-vestover til kystbyen Harstad. Trondenes fort er kjent for sine enorme Adolf-kanoner. I 1943 bygget tyskerne batteriet på fire kanoner, som er verdens største landbaserte kanoner (kaliber 40,6 cm). Adolf-granaten veier 600 kg og har en rekkevidde på hele 56 km. I løpet av 90 sekunder når den sitt mål. De største granatene veier hele 1030 kg! Vår lokalguide forteller oss hvordan livet på fortet artet seg under krigen. En av kanonene, Barbara, er operativ museumskanon.
Like i nærheten besøker vi Trondenes kirke, som ligger på historisk grunn. Allerede i vikingtiden var det aktivitet her. Det er funnet spor etter trekirker fra 1100-tallet. Dagens steinkirke antas ferdigstilt i 1440.
Etter kirkebesøket reiser vi til familiegården Røkenes Gård. Allerede i folkevandringstiden (år 400-600), var gården i drift. Gjennom vikingtiden og middelalderen, som odelsgård fra år 1300 og frem til dagens drift. Hovedbygningen på gården er fredet, og antas oppført rundt år 1750. Røkenes Gård kan skryte av å ha hatt kongelig gjestgiverbevilling allerede fra 1777. Om du har interesse for kunst, kan en utstilling fra Karl Erik Harr oppleves. Det er virkelig historisk sus rundt Harstad. Vi spiser lunsj på gården, for deretter å finne veien tilbake til Harstad sentrum. På kvelden spiser vi middag på hotellet.
   
Dag 2: Rundreise på eventyrlige Senja
Frokost på hotellet, lunsj på Senja, middag på Arctic Hotel Sommarøy

Etter frokost tar vi skjærgårdsruta fra Harstad til Skrolsvik på Senja. Vakre Senja har fått mye velfortjent oppmerksomhet de siste årene. Øyas mektige natur, med trolske fjell og små bygdesamfunn gjør reisen gjennom øyriket minneverdig. Første stopp blir ved "gammelbutikken" i Skrolsvik. Vi tar oss inn til midtre Senja, før kursen settes nordover. Her venter verdens største troll og trollkjerring, og det blir omvisning. Ferden går videre nord til Hamn, ytterst mot storhavet i nord.
Dagens lunsj skal vi spise på Senja Matstudio, der de skaper matglede og serverer måltider med høy kvalitet. Studioet ligger idyllisk til med panoramautsikt til den vakreste Senjanatur.
Senja Matstudio er et topp moderne, delikat innredet lokale for matkurs, selskaper og matopplevelser. Det entusiastiske vertskapet, Eirik og Marit, gjør hva de kan for at måltidet skal bli en opplevelse. Etter lunsj fortsetter reisen blant høye fjell og fagre fjorder. Et besøk på Husøy blir ettermiddagens høydepunkt. Med ferge tar vi oss over til Brensholmen og videre ut til Sommarøy. Her hilser Arctic Hotel Sommarøy oss velkommen og serverer en tre-retters middag.
 
Dag 3: Sommarøy
Frokost og lunsj på Sommarøy, middag i Tromsø

På formiddagen vandrer vi rundt i fiskeværet og ser hvordan lokalbefolkningen har det. Vi besøker blant annet Kongeparken, hvor Kong Harald og Dronning Sonja avduket en minnestein i 1992. Det bor 3-400 på øyene i dag, der de fleste arbeider innen fiskeri og turisme. Sommarøy er spesielt vakkert, med en rekke hvite og idylliske strender. Det er lett å finne roen og det er fort gjort å bli fortapt av idyllen som finnes her. En båttur i skjærgården står på programmet denne dagen. På ettermiddagen kjører vi inn til Tromsø. Vi spiser middag i Tromsø, og nyter livet i Nordens Paris.

Dag 4: Tromsø
Frokost på Clarion Hotel The Edge, lunsj på Emmas Drømmekjøkken

I Tromsø skal vi besøke flere av de store og kjente attraksjonene.
Polarmuseet ble etablert i forbindelse med 50-årsjubileet for Roald Amundsens skjebnesvangre flytur med flybåten Latham i 1978. Museet er i dag en av fire utstillingsarenaer under Tromsø Museum – Universitetsmuseet.
De faste utstillingene til Polarmuseet omhandler selfangst, overvintringsfangst, historiene til fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Wolstad, Fridtjof Nansen og Roald Amundsens ekspedisjoner og Svalbards kulturhistorie.
Polaria er et arktisk marint opplevelsessenter som formidler forskningsbasert kunnskap om Arktis. Attraksjonene er forskningsbaserte utstillinger, panoramafilmer og akvarier med sel, fisk og sjødyr fra arktiske områder.
Ølhallen - helt siden 1928 har Ølhallen vært en institusjon for både reisende og innbyggere i Tromsø. I dag er Ølhallen ett av de mest særpregede stedene i byen, et sted hvor folk i alle aldre møtes og får mulighet til å smake et bredt utvalg øl fra Mack og andre norske bryggerier. Her serveres kvalitetsøl fra 67 forskjellige tappekraner. Vi får en guidet omvisning og smaksprøver fra produksjonen.
Emmas Drømmekjøkken - vi avslutter besøket i Tromsø med lunsj på den svært populære restauranten Emmas Drømmekjøkken. Vår kongefamilie spiser ofte her når de er i den arktiske hovedstaden. 
Vi kjører til Tromsø Lufthavn, der vårt direktefly hjem til Bergen venter.

Følgende er inkludert i reisens pris:

• Flyreise Bergen Lufthavn – Harstad/Narvik Lufthavn Evenes (direkte)
• Bussreise fra Evenes til Harstad
• Besøk på Trondenes fort og kirke
• Omvisning og lunsj på Røkenes Gård
• En natt på Thon Hotell Harstad inkludert frokost og middag
• Båtreise fra Harstad til Senja
• Bussreise mellom Skrolsvik og Botnhamn
• Lunsj på Senja Matstudio
• Omvisning på "Senjatrollet" og på Husøy
• Ferge fra Botnhamn til Brensholmen, og buss til hotellet 
• En natt på Arctic Hotel Sommarøy inkludert helpensjon
• Omvisning i fiskeværet
• Båttur i skjærgården
• Bussreise til Tromsø
• En natt på Clarion Hotel The Edge inkludert frokost
• Middag i Tromsø 
• Besøk på Polarmuseet, Polaria og Ølhallen
• Lunsj på Emmas Drømmekjøkken
• Bussreise fra Tromsø til flyplassen
• Flyreise Tromsø Lufthavn – Bergen Lufthavn (direkte)
• Lokalkjent turleder

Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom og gjelder for BT-abonnenter.
Drikke til måltidene kommer i tillegg.

Enkeltromstillegg (begrenset antall enkeltrom): fra kr. 1050,- (UTSOLGT)
Tillegg for ikke BT-abonnenter: kr. 1000,-

Flytider:
13. juli: Bergen - Harstad/Narvik 07:00 - 08:50
16. juli: Tromsø - Bergen 17:05 - 19:05

Trondenes kirke, Harstad
Adolfkanonen, Destination Harstad
Hovedhuset Røkenes Gård, Destination Harstad
Hamn, Senja_Reiner Schaufler_www.nordnorge.com_Berg
Hamn, Senja_Baard Loeken_www.nordnorge.com_Berg
Husøy i Senja, sidevei fra Nasjonal turistveg Senja. ©Foto: Roger Ellingsen / Statens vegvesen
Utsiktspunktet Bergsbotn på Nasjonal turistveg Senja. Arkitekt: Code arkitektur as. ©Foto: Werner Harstad / Statens vegvesen
Senja Matstudio
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø, Gøran Mikkelsen
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø, Gøran Mikkelsen
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø, Gøran Mikkelsen
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø, Gøran Mikkelsen
Sommarøy Arctic Hotel Tromsø
Tromsø_Baard Loeken_www.nordnorge.com
The Edge_Standardrom