2/8 - Skandinavias store perle, Gotland

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Gotland
 • Gyldig fra
  02-08-2018
 • Gyldig til
  05-08-2018
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.795,-
Sjarmerende Gotland er en perle med flotte strender og behagelig stemning. Øyas "hovedstad", Visby, står på UNESCOs verdensarvliste og var en av kronjuvelene i Hansa-riket på 1300-tallet. Innenfor de mektige bymurene gjør vi oss kjent med byens spennende historie. Med buss og sykkel tar vi oss til Ingmar Bergmans rike, Fårø. Idylliske strender og opplevelser på sitt beste. Velkommen til Gotland!
I de varme sommermånedene tiltrekker øya seg livsglade turister som setter pris på alle kroene, restaurantene og de mange gårdsbutikkene. Jordbruksnæringen blomstrer for fullt, og takket være det gode klimaet dyrkes råvarer som ikke er vanlige på disse trakter. En av Gotlands største spesialiteter er safran-pannekaker, toppet med røde bær og krem. På grunn av sin unike kulturelle verdi er Visby i dag på UNESCO sin verdensarvliste.


Dag 1: Oslo - Visby | Velkomstmiddag
Velkomstmiddag på Munkkjällaren

Torsdag formiddag flyr SAS oss direkte til Visby på Gotland, Sveriges største og vakreste øy! Noen få kilometer senere er vi fremme på Scandic Hotel Visby, som blir vårt «hjem» de kommende dagene. Hotellet ligger flott til utenfor bymurene, med ca. 15 minutters spasertur inn til sentrum.
Vi sjekker inn og får litt tid til å gjøre oss kjent i området.
På ettermiddagen samles vi i Almedalen, hvor en interessant byvandring venter. Visbys spennende historie venter. Vi besøker også en lokal pub og får høre mer om Gotlands bryggeritradisjoner. På vandringen ser vi også parken Almedalen, den botaniske hagen, Stora Torget samt klippekanten med panoramautsikt over byen og omlandet.
På kvelden spiser vi en tre-retters middag på Munkkjällaren, som ligger ved det "Stora Torget" (barn får evt. to retter).

Dag 2: Gotland – en dag i Ingmar Bergmans rike, på idylliske Fårø
Frokost på Scandic Hotel Visby, lunsj på Fårø

Denne dagen reiser vi til naboøya, Fårø. Et idyllisk sted på den nordre delen av Gotland. Vi samles utenfor hotellet, hvor vår buss er klargjort for eventyr. Med sykkeltilhenger på slep kjører vi nordover, og krysser Fårøsundet. I sykkelvognen har vi med sykler som skal benyttes på de absolutt fineste strekningene. Når vi kommer frem til de mektige basaltformasjonene ved Langhammars, setter vi oss på syklene. Vi sykler over ferister, mellom saueflokker og einebærbusker og nyter øyas fantastiske natur og arkitektur. Vi benytter også anledningen til å bade i havet ved Gotlands og Sveriges fineste strand, Sudersand. Etter en lett sykkeltur (10-25 km, du bestemmer selv hvor langt du vil sykle) setter vi syklene tilbake i vognen og kjører til vår lunsjrestaurant, Stora Gåsemora Krog. Etter lunsj besøker vi Ingmar Bergmans hjem, et populært og godt besøkt senter. Ingmar regnes for å være en av Europas fremste filmskapere gjennom tidene. Han besøkte Gotland for første gang i 1960, ved innspillingen av filmen "Såsom i en spegel". Han likte øya og Fårø svært godt, og kom tilbake i 1965 med ny innspilling. Etter dette flyttet Bergman til Fårø for godt, og levde lykkelig der resten av sitt liv.

Dag 3: Visby - dagen på egen hånd
Frokost på Scandic Hotel Visby

Denne dagen kan du se og oppleve Visby etter eget ønske. Visby er Gotlands eneste by og har omlag 23 tusen innbyggere. Byen har en lang og spennende historie, og ble grunnlagt allerede rundt år 900. På 1100-tallet var byen et viktig «sete» for Hanseatene, og i 1995 kom Visby på UNESCOs verdensarvliste. Leie av sykkel kan anbefales for en dagsutflukt til nærområdene.
Eller kanskje du har lyst til å besøke Kneippbyn Sommar- & vattenland, hvor de har 35 attraksjoner, 9 vannsklier, 7 basseng og ikke minst, Pippis Ville Villekulla. Det går busser mellom Visby og Kneippbyn fra tidlig morgen til sen kveld hver dag (ikke søndagskvelder).       
Kvelden nytes etter eget ønske i Visby.

Dag 4: Visby – hjemreise
Frokost på Scandic Hotel Visby

Hele søndagen står til egen rådighet i Visby.
På ettermiddagen gjør vi oss klare for hjemreise. En kort kjøretur til flyplassen, innsjekk og vi tar farvel med vakre Gotland.


 

Følgende er inkludert i reisens pris:

•    Flyreise Oslo Lufthavn – Visby Lufthavn, Gotland (SAS)
•    Bussreiser mellom flyplassen og hotellet i Visby
•    Tre netter på Scandic Hotel Visby, inkludert frokost
•    Tre-retters velkomstmiddag på Munkkjällaren
•    Byvandring i Visby, inkludert inngang på Gotland museum
•    Heldagsutflukt til nordre Gotland og Fårø, inkludert lunsj
•    Lett sykkelopplevelse på Fårø (10-25 km)
•    Skandinavisktalende lokalguide på utfluktene
•    Flyreise Visby Lufthavn, Gotland - Oslo Lufthavn (SAS)


Drikke til måltidene er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg: fra kr. 2.595,- (begrenset antall).

 
Visby
Visby Småbåtshavn og Skyline
St. Nikolai ruin, Gotland
Östergravar og Ringmuren, Visby
Ringmur og Valmuer, Gotland
Grend i Visby
Gotlands Museum - Fornsalen
Domkirken i Visby, Gotland
Almedalen og Domkirken, Visby
Sudersand på Fårö
Basaltformasjoner ved Langhammars på Fårö
Sykkeltur på Gotland, Hansa Incoming
Sykkeltur på Gotland, Hansa Incoming
Sykkeltur på Gotland, Hansa Incoming
Scandic Visby, jacuzzi
Kveldsidyll Gotland
Scandic Visby, hotellrom
Solnedgang Gotland