10/11: Jakten på nordlyset - fra Bodø til Tromsø

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Bodø
 • Gyldig fra
  10-11-2017
 • Gyldig til
  12-11-2017
 • Varighet
  3 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.995,-
På denne reisen opplever vi de naturvakre og mest populære stedene i nord. Fra Bodø seiler vi mot den mektige Lofotveggen, forbi Henningsvær og inn i Raftsundet. Vi passerer Trollfjorden på vei til Vesterålen, før vi neste dag legger til kai i den arktiske hovedstaden, Tromsø. Polarhistorie og den spektakulære utsikten fra Fløyfjellet i Tromsø blir høydepunkter. På denne tiden av året vil mulighetene for å se nordlyset være gode.
Aurora Borealis – naturens eget fyrverkeri
Nordlyset oppstår når partikler fra sola kastes mot jorden. Sola slynger ut enorme gasskyer (solvind) av varierende styrke. Kraftig aktivitet på sola gir ofte stor nordlysaktivitet, tre til fire dager senere. Jorda er omgitt av et magnetisk felt - magnetosfæren - som beskytter oss mot mange av de høyenergetiske partiklene. Men en del partikler trenger gjennom det beskyttende “skjoldet” og gir opphav til det magiske nordlyset.

Dag 1
Reisen starter på Oslo Lufthavn fredag morgen. Vårt fly setter kursen nordover, krysser polarsirkelen og lander på Bodø Lufthavn. Vi kjører direkte til Norges beste og mest innholdsrike Luftfartsmuseum, som gir oss en reise gjennom luftfartens historie. Vi spiser lunsj på museet før reisen fortsetter til Hurtigrutekaia.

Tidlig ettermiddag skal vi seile nordover med et av Hurtigrutens flotteste skip, MS Trollfjord. Denne dagen går solen ned like før vi kaster loss.  Når vi nærmer oss Lofotveggen har mørket senket seg, som gjør det lettere å se nordlysaktivitet. Nordlyset skinner oftest og sterkest mellom klokken 20 og 02, men også før og etter denne tidsperioden kan man oppleve nordlyset. Det at du aldri helt vet når eller hvor lenge nordlyset vil åpenbare seg, er med på å gjøre nordlyset ekstra fascinerende.

Dagens middag spiser vi mens skipet seiler langs Lofotveggen – på vei til Henningsvær. I Svolvær ligger skipet til kai en times tid, som for eksempel kan benyttes til å oppleve is-galleriet «Magic Ice».  Like før midnatt stopper vi opp ved munningen av Trollfjorden. Lyskasterne kaster glans over de stupbratte fjellsidene, og mannskapet serverer «trollsuppe» på akterdekket.

Dag 2
Det er tid for frokost når skipet kommer til Harstad. Etter et kort stopp seiler skipet videre nordover og Finnsnes blir dagens siste stopp. To godbiter gjenstår, en rikholdig lunsjbuffet og seilingen gjennom den kraftige Rystraumen. Klokken halv-tre legger MS Trollfjord til kai i sentrum av Tromsø.
Vi spaserer til vårt sentrumshotell for innsjekking. Kveldstimene kan benyttes til å utforske den spennende byen. Det er flere restauranter i gangavstand fra hotellet.

Clarion Hotel The Edge - i Tromsø sentrum
Helt nede ved vannkanten i Tromsø sentrum ligger Clarion Hotel The Edge med sin innovative arkitektur og speiler seg i vannflaten. Hotellet har fokus på å være et miljøvennlig hotell, og er derfor bygget i miljøklasse A.
Hotellrommene har godt utformede kvadratmeter, og byr på arbeidsplass, gode lagringsmuligheter og minibar. Dobbeltrommene har en dobbeltseng (160 cm) eller to enkeltsenger (2 x 90 cm). Alle rom er utstyrt med minibar, gratis trådløst internett tilgjengelig og, strykejern og -brett. De fleste rom har safe.

Kitchen & Table Tromsø
Den svenske mesterkokken, Marcus Samuelsson, bosatt i New York, har i samarbeid med Clarion skapt et helt nytt matkonsept med fokus på fun dining, hvor gode råvarer og møter mellom mennesker står i fokus. Her møtes arktiske råvarer Manhattans smaker.

Skybar i Tromsø
Clarion Hotel The Edge er en levende møteplass i Tromsø. I 11. etasje ligger hotellets stolthet; Tromsø sin eneste skybar! Hit kommer innbyggere i Tromsø, forretningsreisende og turister for å nyte forfriskende drikke, god musikk og en spektakulær utsikt på byens tak!

Dag 3
Etter en god frokost og en rolig morgen spaserer vi til Polarmuseet. Polarmuseet formidler historien om norsk fangst, arktisk vitenskap og polarekspedisjoner. Museet ble åpnet den 18. juni 1978, nøyaktig 50 år etter at Roald Amundsen dro ut på sin siste ferd. Polarmuseet har en større Roald Amundsen-utstilling.  Det finnes flere permanente utstillinger, som blant annet tar for seg arktisk fangst, fangsthistorier og kulturminner. Fridtjof Nansens ekspedisjon mot Nordpolen med «Fram» i 1893 – 1896, er noe av hva du får oppleve på museet. Dagens lunsj skal vi spise på en av byen mest anerkjente restauranter, Emmas Drømmekjøkken. Emmas Drømmekjøkken serverer sin "signaturrett", før vi fortsetter til Polaria. Polaria er et arktiskt marint opplevelsessenter som skal formidle forskningsbasert kunnskap om Arktis. Senterets attraksjoner er forskningsbaserte utstillinger, panoramafilmer og akvarier med sel, fisk og sjødyr fra arktiske områder. På ettermiddagen blir det en flott tur til fjells, med gondolen til utsiktspunktet. Fjellheisen starter fra Solliveien i Troms­da­len og bruker fire minutter opp til Stor­stei­nen, 421 meter over havet. Fra utsiktspunktet blir det panoramautsikt mot byen og omlandet. Dette er også et godt sted for å se etter nordlyset.

Etter en innholdsrik dag i Tromsø, kjører vi til flyplassen for hjemreise.
 

Inkludert i reisens pris:
- Flyreise fra Oslo Lufthavn til Bodø Lufthavn
- Bussreise til Bodø Luftfartsmuseum / sentrum
- Inngang og lunsj på Luftfartsmuseet i Bodø
- Seiling med MS Trollfjord fra Bodø til Tromsø (del i innvendig dobbeltlugar)
- Middag (dag 1) og lunsj (dag 2) om bord på MS Trollfjord
- En natt på Clarion Hotel The Edge inkludert frokost, del i dobbeltrom
- Fjellheisen / gondolen t/r Storsteinen
- Lunsj på Emmas Drømmekjøkken
- Omvisning på Polarmuseet
- Inngang til Polaria
- Busstransport til flyplassen i Tromsø
- Flyreise fra Tromsø Lufthavn til Oslo Lufthavn
- Bagasje, fly- og seteavgifter på flyreisene
- Reiseleder fra Enjoy Travel


Tillegg for lugar alene / enkeltrom fra kr. 895,-.
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med begrenset utsikt fra kr. 195,- per person.
Tillegg for utvendig dobbeltlugar fra kr. 295,- per person.
Begrenset antall plasser.

 
Tromsø_Gaute Bruvik_www.nordnorge.com
Flymuseet_Rune Nilsen_www.visitbodo.com
MS Trollfjord, ©Les Frey, Hurtigruten
Lofotveggen, ©Maggie Strutt - Guest image, Hurtigruten
©Maggie Strutt - Guest image, Hurtigruten
©Polly Lovegrove - Guest image, Hurtigruten
©Erhard Barwick, Hurtigruten
Tromsø_Shigeru Ohki_www.nordnorge.com
Polaria, foto: Ole Holmestrand
Tromsø, ©Sarah Williams, Hurtigruten
Fløya, øvre terasse, Fjellheisen
The Edge_Standardrom
The Edge_Bad
©Rob Wisdom LRPS - Guest image, Hurtigruten
Tromsø_Gaute Bruvik_www.nordnorge.com