23/4 - Ekspedisjonsreise med MS Spitsbergen til Arktis

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Bergen
 • Gyldig fra
  23-04-2020
 • Gyldig til
  06-05-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 29.795,-
Bli med Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Spitsbergen på en spesiell seiling, fra Bergen til Svalbard. Denne reiseruten byr på meget flotte stopp med blant annet Bjørnøya!

Bli med på en helt spesiell vårtur! Se de ikoniske fjordene og lær om kystkulturen mens vi besøker fargerike fiskelandsbyer på vei nordover mot Arktis på denne klassiske sportsruten. Kom tett på naturen og opplev norsk friluftsliv på sitt beste.

Besøkshavner: Bergen, Værlandet, Ålesund, Geiranger, Åndalsnes, Frøya, Værøy, Reine, Svolvær, Sommarøy, Alta, Hornvika, Skarsvåg, Gjesvær, Bjørnøya og Longyearbyen.

 

Dag 1 - Bergen 
Utforsk det historiske havneområdet preget av trehus som stammer helt tilbake til 1300-tallet. Vandre i de smale brosteinsgatene, eller ta en tur opp til Fløyen før du går tilbake til skipet.
Om bord stigning mellom 14:00 - og absolutt senest kl. 20:00.
 
Dag 2 - Værlandet
Værlandet er en liten øygruppe og et fiskersamfunn som ligger nord for Sognefjorden. Her er det gode muligheter for friluftsliv og fine fotturer i alle vanskelighetsgrader. Gå gjerne en tur opp det 481 meter høye fjellet på øya Alden for å nyte utsikten.
Inkludert aktivitet: Museum, fotturer og sykkelutleie (2 t)
Strekk litt på beina på øyene Værlandet og Bulandet, ved å ta en fottur eller spasertur rundt i landsbyen. Du kan også leie en sykkel og utforske øya på egen hånd. På det lokale museet kan du lære om områdets kulturelle historie.
 
Dag 3 - Geiranger og jugendbyen Ålesund
 
Nyt omgivelsene mens vi seiler inn i den UNESCO-listede Geirangerfjorden. Ettermiddagen tilbringes i Ålesund, byen som gjenoppsto i jugendstil etter en katastrofal brann i 1904. Besøk Jugendstilsenteret eller gå opp de 418 trinnene til fjellet Aksla – vel verdt strevet for den utrolige utsikten!
Inkludert aktivitet: Stilfull spasertur (1 t 30)
Ålesund er kjent over hele verden for Jugendstilen, med sine spir, tårn og detaljerte dekor. En stor brann i 1904 førte til at byen ble bygget opp igjen i datidens moderne stil, Jugendstilen (Art Nouveau). Oppholdet i Ålesund begynner på kaia, hvor du vil bli møtt av en guide som tar deg med på en hyggelig tur gjennom de sjarmerende bygatene. I løpet av turen vil du blant annet få se Brosundet, Apotekertorget, Jugendstilsenteret og den vakkert dekorerte hovedgaten.
 
Dag 4 - Åndalsnes
Vi tilbringer en hel dag i Åndalsnes, som ligger ved foten av spektakulære fjell. Fjellveien til Trollstigen og Vermafossen er populære attraksjoner i området.
Inkludert aktivitet: Trollstigen og panoramautsikt på Trollveggen besøkssenter (4 t)
Bli med på en eventyrlig busstur på Trollstigen til Trollveggen besøkssenter, hvor du kan bli med på en guidet tur. Trollstigen er kjent for de krappe svingene, noe som har gjort den til en av de mest populære turistvegene i Norge. På Trollveggen Besøkssenter kan du se Europas høyeste fjellvegg gjennom store panoramavinduer.
 
Dag 5 - Frøya, avsidesliggende skjønnhet
Øygruppen Frøya ligger utenfor kysten av Trøndelag, og er hjemmet til omkring 4200 innbyggere som er stolte av det fantastiske friluftslivet og den rike kystkulturen på øyene.
Inkludert aktivitet: Konsert i Kulturhuset (1 t)
Besøk øya Frøya, og opplev rå natur, dyreliv og en helt spesiell konsert på Kulturhuset med et lokalt mannskor. Frøya er kjent for å være et paradis for fiskere. Etter at du har gjort deg kjent på øya og kanskje lært en ting eller to om fiskeriene på øya, er du klar for konsertopplevelsen.
 
Dag 6 - Værøy
Værøy er en liten øy i den vestlige delen av Lofoten med bare 780 innbyggere, hvorav nesten halvparten er i fiskeindustrien. Ta en spasertur på denne helt spesielle øya med sin rike historie og vakre utsikt.
 
Dag 7 - Idylliske Reine
Reine er en av perlene i Lofoten, og stedets skjønnhet har inspirert kunstnere siden 1880-tallet. Tradisjonelle røde og hvite rorbuer står på stylter over vannkanten, med et bakteppe av fjelltopper som skyter mot himmelen. Ta deg god tid til å oppleve stemningen på dette unike stedet.
Inkludert aktivitet: Fiskerimuseum i Å (2 t)
Her kan du bli med på en busstur gjennom det utrolige landskapet i Lofoten. Vi kjører helt til veien ikke går lenger, i fiskerlandsbyen Å. Vi skal besøke Norsk Fiskerimuseum, hvor vi får se og høre historien om Å – en av de best bevarte fiskerlandsbyene i Nord-Norge. Her får du hele historien om fiskeriene i Lofoten og fortidens helter i skjærgården.
 
Dag 8 - Svolvær, hovedstaden i Lofoten
I hjertet av Lofoten ligger den sjarmerende fiskerlandsbyen Svolvær, hvor eldgamle tradisjoner for å dra til sjøs fortsatt praktiseres. Gå en tur i havna og se på fiskebåtene, eller i et av fjellene som ligger rett i nærheten.
Inkludert aktivitet: Fiskeværsvandring (1 t)
På denne kulturvandringen får vi i historien om fiskeriene, kjøpmenn og severdighetene i Svolvær sentrum. Hør fascinerende fortellinger om det tøffe livet i Nord-Norge. Vi gjør flere stopp i løpet av denne 3 kilometer lange turen. Når vi kommer til Svinøya, samler vi oss under fiskehjellene. Her får vi smake tørrfisk, samtidig som vi får høre hvor viktig dette produktet har vært siden de begynte å lage det for over tusen år siden.
 
Dag 9 - Sommarøy, et arktisk paradis
Sommarøy er en øygruppe med små øyer med hvite sandstrender og en livlig fiskerlandsby. Se lokalt håndverk i de små butikkene og legg merke til «Kaillkråa», hvor man kan plassere ektemenn mens man shopper.
 
Dag 10 - Alta, helleristninger
Altas historie strekker seg tilbake mer enn 5200 år, basert på de UNESCO-listede helleristningene i nærheten. Vi anbefaler en gåtur opp til Komsafjellet 212 meter over havet. Herfra får du en spektakulær utsikt over byen og fjorden.
Inkludert aktivitet: Samisk konsert i Nordlyskatedralen (1 t)
Bli med oss på konsert med det samiske bandet Máret i Nordlyskatedralen i Alta. Katedralens arkitektur og akustikk er perfekt for musikkstilen til de kjente artistene Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo. Sett deg tilbake, slapp av og nyt.
 
Dag 11 - Hornvika, Skarsvåg, Gjesvær - klippene ved Nordkapp
Tidlig om morgenen seiler vi forbi de berømte klippene på Nordkapp. Du kan velge mellom to aktiviteter her: en gåtur langs den bratte stien fra Hornvika, eller en busstur fra Skarsvåg til Nordkapp. Skipet fortsetter til Gjesvær, hvor de som har vært på en utflukt kommer tilbake om bord.
Inkludert aktivitet: Nordkapp (3 t 30)
Se det storslåtte landskapet der du krysser 71 grader nord på vei til Nordkapp, ett av de nordligste stedene på kontinentet. Nordkapp-platået ligger 307 meter over havet. Her kan du ta bilder foran det ikoniske Globe-monumentet. I Nordkapphallen kan du se en imponerende 180° panoramafilm om regionen. I tillegg kan besøke en suvenirbutikk, et lite kapell og, utrolig nok, et Thai museum.
 
Dag 12 - til sjøs, mot Svalbard
Bruk dagen på å forberede det til den siste delen av eventyret. Ekspedisjonsteamet holder foredrag i forskningssenteret, og du kan slappe av ved et av de mange vinduene med en god bok.
 
Dag 13 - Bjørnøya, isolert habitat
Denne isolerte øya har sannsynligvis den største tettheten av sjøfugl på den nordlige halvkule. Værforholdene vil avgjøre om vi kan gå i land på denne kuperte og vakre øya.
 
Dag 14 - Longyearbyen, slutten av ekspedisjonen
Eventyret avsluttes i den arktiske byen Longyearbyen, hvor vi vil kjøre deg til flyplassen for din flyvning til Oslo.

 
MS Spitsbergen
Skipet ble totalrenovert i 2016 og har i dag høy standard, skandinavisk design og komfortable, moderne fellesområder og lugarer. Oppgraderingen har gjort MS Spitsbergen til et mer miljøvennlig skip, tilpasset for å optimalisere drivstoffutnyttelsen og minimere utslipp.
            
• Byggeår:  2009
• Renovert:  2016
• Skipsverft:  Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
• Passasjerkapasitet:  335
• Senger:  243
• Bruttotonnasje:  7344 t
• Lengde: 100,54 m
• Skipsbredde: 18 m
• Fart:  14,5 knop

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Bergen Lufthavn Flesland 
• Tretten netter om bord på MS Spitsbergen, del i innvendig lugar
Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
• Kaffe og te inkludert hele dagen
• En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
• Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
• Gratis Wi-Fi, men fjerntliggende områder med begrenset tilkobling
• Det forventes ikke at du tipser
• En rekke inkluderte utflukter - se program dag for dag
• Busstransfer til flyplassen på Svalbard 
• Flyreise Longyearbyen Lufthavn - Oslo Lufthavn 
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Tillegg for:
Flere utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Utvendig dobbeltlugar O2D: fra kr. 7200,- per person (dobbeltseng / vindu / 13 m2 / dekk 4)
Utvendig Arctic Superior U2D: fra kr. 9200,- pr person (dobbeltseng / vindu / ca. 11-14 m2 / dekk 6 & 7)
Utvendig enkeltlugar O2D: på forespørsel

Begrenset antall plasser og kun få enkeltlugarer

Ekstra døgn på Svalbard?

Om det ønskes ekstra dager på Svalbard - ta kontakt.

Bjørnøya
Åndalsnes
visitnorthwest.no
Reinebringen
Mostad. Foto: Tom Torstensen
© Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com / Ålesund