MS Fram - Atlanterhavets perler

 • Avreisested
  Bergen
 • Destinasjon
  Lisboa
 • Gyldig fra
  21-09-2017
 • Gyldig til
  29-09-2017
 • Varighet
  9 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 19.995,-
Besøk europeiske kystperler fra nord til sør. Reisen starter i Bergen, og krysser Nordsjøen på sin vei til Amsterdam. I Frankrike opplever vi nydelige Normandie, for deretter å krysse Biscayabukten. Benytt kikkerten og speid etter delfiner, hvaler og sjøfugler. Herkules-tårnet, det eldste romerske fyrtårnet som fremdeles er i bruk i dag, ønsker oss velkommen til La Coruña i Spania med sin keltiske og romerske arv. Porto og Lisboa i Portugal avslutter et ni-dagers innholdsrikt eventyr.

21. september - Bergen
Ekspedisjonsreisen fra Bergen til Lisboa starter i vestlandets hovedstad. Om du ikke har vært i Bergen tidligere, så benytt anledningen til å oppleve byens stoltheter. Bryggen i Bergen står på UNESCOs verdensarvliste og er vel verdt et besøk. Fløybanen er også svært populær, da du vil få en storslått utsikt over den vakre byen og fjellene. MS Fram kaster loss klokken åtte på kvelden, og eventyret kan begynne.

22. september - til sjøs
Den andre dagen tilbringer vi til havs. Ekspedisjonsteamet har forberedt noen interessante foredrag for deg, eller du kan bare slappe av i panoramasalongen eller på dekk. I restauranten serveres de herligste retter.

23. september - Amsterdam
Amsterdam har vokst fra å være en liten fiskelandsby på 1200-tallet til en av verdens mest sjarmerende og kulturelt viktige byer. Det er ikke mange byer som kombinerer historie med et urbant og trendy liv like vellykket som Nederlands hovedstad. Opplev historiske steder og fascinerende museer til fots, på sykkel eller fra kanalbåtene. Skipet ligger til kai i nesten to døgn, så det blir bra med tid i den spennende byen.

24. september - Den engelske kanal
Lewis Pugh - utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtigrutens første ambassadør - har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom Den engelske kanal, en utfordring han beskrev som "the Everest of swims".

25. september - Honfleur
Om morgenen ankommer vi Honfleur ved munningen av Seinen. Utforsk denne fortryllende byen med interessante bygninger og museum, eller bli med på utflukter hvor vi lærer mer om denne spennende regionen. Besøk strendene fra D-dagen, minnesmerker, kirkegårder og museum for å lære mer om Normandies rolle i andre verdenskrig. I Normandie finner vi også byen Bayeux, kjent for et historisk sentrum med urørte bygninger fra middelalderen.

26. september - Biscayabukten
Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner - spesielt på Svalbard - hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord. Det finnes delfiner og hvaler i dette området, så hold utkikk. Ekspedisjonsteamet har også spennende forelesninger.

27. september - La Coruña
I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruña (galisisk: A Coruña) om kvelden.
Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra det Hellige Land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tilrekker seg tusenvis av pilgrimmer som går El Camino de Santiago - kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

28. september - Leixões
Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Ta en kombinasjon av monumenter laget av verdenskjente arkitekter før og nå samt noen fantastiske barokke utskjæringer. Legg så til den verdensberømte søte vinen og litt britisk krydder. Plasser det hele ved en stor elv, så har du Porto. Dette er Portugals nest største by og en av de mest karismatiske i Europa. Portos historiske sentrum, Ribeira, ved den nordlige bredden av elven Douro, er et UNESCO-verdensarvsted. På en båttur i en kopi av de gamle Rabelo-båtene får du perfekt utsikt til den historiske byen fra elven. Vi bruker en dag på å utforske Porto og de vakre omgivelsene.

29. september - Lisboa
Lisboa er Europas nest eldste hovedstad (nest etter Athen), og her finner du Belémtårnet og Hieronymittklosteret, som begge er UNESCO-verdensarvsteder. Gamlebyen ligger like ved havnen, så det er ikke langt å gå om du vil utforske og se berømte konstruksjoner som den 45 meter høye Santa Justa-heisen i nygotisk stil eller få en smakebit av Portugal i en av de mange restaurantene, kafeene eller barene før du flyr hjem.


Restaurant Imaq
Reisen din inkluderer frokost, lunsj og middag. Restauranten heter Imaq, som betyr «hav» på grønlandsk. Her har du en praktfull utsikt uansett hvor du sitter. I enden av rommet er det en balkong som er perfekt for fotografering. De valgfrie sitteplassene til frokost og lunsj skaper en avslappet atmosfære. Middagen varierer mellom buffet, 3-retters menyer og grillmat. Hva du får til middag blir annonsert på dagsprogrammet. Hovmesteren vil fordele bord og tidspunkt for måltider før ankomst, dette vil du få informasjon om på lugaren din. Vennligst informer om spesielle ønsker angående bordplassering ved bestilling av reisen. Der det er mulig vil vi ha meny basert på sesongens ingredienser, vi drar nytte av lokale råvarer for å få den beste retten. Vanlig kaffe/te er gratis. Andre drikkevarer og forfriskninger kan kjøpes i løpet av hele dagen.
 

Inkludert i Atlanterhavets perler:

• Flyreise fra Oslo Lufthavn til Bergen Lufthavn Flesland
• Ekspedisjonsreise fra Bergen til Lisboa med MS Fram i innvendig dobbeltlugar
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag
• Kaffe og te om bord
• Vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• Flyreise fra Lisboa til Oslo Lufthavn 29. september


NB!
Enkeltlugarer på forespørsel.
Tillegg for utvendig lugar på dekk 3 fra kr. 2700,- per person.

Ved ønske om forlengelse av reisen med 1 natt i Lisboa, ta kontakt med oss for pristilbud.
MS Fram. www.hurtigruten.com
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
A Coruna, Spain. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
A Coruna, Spain. Photo by: Andrea Klaussner, www.hurtigruten.com
A Coruna, Spain. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Leixoes,Portugal, HGR. www.hurtigruten.com
Porto, Portugal. Photo:Stefan Dall. www.hurtigruten.com
Porto, Portugal. Photo:Stefan Dall. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
MS Fram_Panoramasaalong. www.hurtigruten.com
Polar innvendig. MS Fram. www.hurtigruten.com
Polar utvendig. MS Fram. www.hurtigruten.com