21/8 - Kystseilas Bergen - Kirkenes - Bergen med MS Midnatsol

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Bergen
 • Gyldig fra
  21-08-2019
 • Gyldig til
  01-09-2019
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 20.995,-
Bli med Hurtigrutens "ekspedisjonsskip" MS Midnatsol på en full rundtur, fra Bergen til Kirkenes og tilbake til Bergen. På tur nordover tar skipet turen inn Geirangerfjorden! Det flotte skipet har boblebad på dekk, samt badstue og treningsrom, i tillegg til flotte fellesarealer og panoramasalong. Len deg tilbake og nyt seilingen både nord- og sørover!
For mange er Norge blant de vakreste landene i verden. En 12-dagers reise med Hurtigruten langs den spektakulære kysten vår, er i stor grad med på å bekrefte det. På reisen fra Bergen til Kirkenes, og tilbake til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den vakre kysten på. Fra Nord-Norges arktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten, blant annet til Geiranger. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I mer enn 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.Dag 1: Oslo – Bergen med fly eller tog
Om din reise starter i Oslo, kan du fly fra Oslo til Bergen til ulike tider. Fra Oslo Lufthavn  kan du velge å reise kl. 08:55, 14:50 eller 16:20. 
Innsjekk på skipet starter fra kl. 16:00, og skipet seiler kl. 21:30. 

Dag 2: Florø - Molde
Vakre Nordfjord passeres tidlig morgen, før skipet seiler forbi selveste Vestkapp. Fra Ålesund seiler vi inn Geirangerfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste. Rosenes by Molde anløpes om kvelden.

Dag 3: Kristiansund - Rørvik
Ett av høydepunktene denne dagen er besøket i Norges tredje største by, Trondheim. Vikingkongen Olav Tryggvason grunnla byen allerede i år 997. Nidarosdomen er en av landets mest kjente bygninger, som du har muligheten til å besøke denne dagen.

Dag 4: Brønnøysund - Svolvær
66 grader og 33 minutter nord - vi krysser Polarsirkelen. Svartisen passeres og om ettermiddagen ser vi den magiske Lofotveggen, med 1000 meters fjelltopper. Stopp i Stamsund og Svolvær før Raftsundet og den svært kjente Trollfjorden skal oppleves. Trangt, bratte fjell, en mektig naturopplevelse!

Dag 5: Stokmarknes - Skjervøy
Den Arktiske hovedstaden Tromsø anløpes om ettermiddagen. Tromsø har flere spennende museer.

Dag 6: Øksfjord - Berlevåg
Ett av de nordligste punktene på det europeiske fastlandet passeres i dag - Nordkapp. Når skipet kommer til Honningsvåg har du mulighet for å melde deg på en tur opp på det 307 meter høye platået.

Dag 7: Båtsfjord - Kirkenes - Berlevåg
Om morgenen er endestasjonen nådd. Vi er nå lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg. Ved lunsjtider starter reisen sørover. 
På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden.

Dag 8: Mehamn - Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. I Honningsvåg kan du starte dagen med frokost på Nordkapp, og oppleve ukjente deler av Finnmark. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se "Bredegardsstøtten" som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underholdende!

Dag 9: Tromsø - Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer, samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur innom fjorden. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 10: Bodø - Rørvik
Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 11: Trondheim - Ålesund
I dag får du igjen en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 12: Ålesund - Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.

MS Midnatsol
Byggeår: 2003
MS Midnatsol har en sterk miljøprofil og et moderne design. Interiøret er lyst og fargerikt, inspirert av de lange, varme sommerdagene våre – noe som også reflekteres i den norske, moderne kunsten om bord. MS Midnatsol fikk mye oppmerksomhet da skipet var med i den NRKs dokumentarserie ”Hurtigruten 365” i 2006. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. Skipet har også en toetasjes panoramasalong over baugen, med store glassflater som slipper inn naturlig lys og gir fantastisk utsikt.

Ekspedisjonsteam om bord
Skipet har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene Hurtigruten seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv, og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis.

Fasiliteter om bord:
• Ekspedisjonsteam
• Boblebad på dekk
• Toetasjes panoramasalong
• Treningsrom og badstue
• Kafé
• Barer
• Trådløst nettverk
• Bibliotek
• Butikk
• Restaurant og separat à la carte-restaurant
• Heiser

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn - Bergen Lufthavn
• Elleve netter om bord på MS Midnatsol, del i utvendig lugar
• Helpensjon om bord på MS Midnatsol
• Flyreise Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn
(ca. kl. 17:40 - 18:35) eller togreise Bergen - Oslo
  Dersom du ønsker en senere avreise fra Bergen, vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen.
• Innsjekket bagasje, samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.
Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar Arctic Superior: fra kr. 4700,- per person.
Tillegg for utvendig enkeltlugar: fra kr. 7500,-.

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltlugarer.

MS Midnatsol
MS Midnatsol jacuzzi
Ålesund
Geirangerfjorden, foto: Hurtigruten
Molde
Kjeungen fyr, Bjugnfjorden
MS Finnmarken, Hammerfest - foto Thomas Riedel - Hurtigruten
Nidarosdomen, Trondheim
Tromsø_Baard Loeken_www.nordnorge.com
Ishavskatedralen, Tromsø
Nordkapplatået
Raftsundet
De 7 søstre, Helgeland. Hurtigruten