17/9 MS Midnatsol - Atlanterhavets perler

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Lisboa
 • Gyldig fra
  17-09-2018
 • Gyldig til
  28-09-2018
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 23.995,-
Bli med på et opplevelsestokt til Portugals øyrike, Azorene og Madeira.
Fra Portugals historiske fastland skal vi se de grønne og vulkanske øyene langt ute i Atlanterhavet. Vi tar deg med til vakre Madeira og de isolerte, gylne sandstrendene på Porto Santo. Vi ser vulkanfjellet Pico reise seg rett opp av havet og besøker den frodige øygruppen Azorene, hortensiaens hjemland. De flotte opplevelsene blir ytterligere forsterket av det kunnskapsrike og vennlige ekspedisjonsteamet om bord.

17. september - Fly til Lisboa og ombordstigning MS Minatsol
Om formiddagen sjekker vi inn på Oslo Lufthavn. Vårt direktefly til Portugal og Lisboa har avgang klokken 12:45. Fremme i Lisboa kjører vi direkte til havnen, og sjekker inn på MS Midnatsol. Skipet seiler klokken åtte denne kvelden og eventyret kan starte.

18. & 19. september - til havs
Dagene tilbringes til havs. Ekspedisjonsteamet har forberedt noen interessante foredrag for deg, eller du kan bare slappe av i panoramasalongen eller på dekk. I restauranten serveres de herligste retter.

20. september - Azorene, São Miguel
São Miguel, også kjent som ”den grønne øya”, er den største av Azorenes ni øyer. Her finner du innsjøer, åser, fjell og grønne sletter. Den sjarmerende universitetsbyen Ponta Delgada, er øyas hovedstad. Det er mulig å bli med på en flott utflukt til Sete Cidades for å se et vulkankrater på nært hold. Områdene rundt krateret og kalderaen med innsjø, gir preg av et utenomjordiske landskapet. Den vakre innsjøen Lagoa das Sete Cidades er et av høydepunktene i dette vernede landskapet, og anses som et av Portugals syv underverker. Vi du heller bruke tid på egen hånd, et Ponta Delgada en flott og spennende by. Et godt utvalg av restauranter, butikker - øyrikets største bysamfunn.

21. september - Azorene, Faial
Faial er kjent som “Ilha Azul” – eller den blå øya – på grunn av de mange fargerike hortensiaene. Øya byr på vakre, rolige omgivelser – et paradis for naturelskere.
Et kraftig vulkanutbrudd i 1957 har satt sine spor på øya, med en vakker blanding av lavastein og eksotisk vegetasjon. Med andre ord, Faial er et ideelt sted for turgåing og fuglekikking.

På en klar dag kan du se den 2351 meter høye vulkanen Ponta de Pico, Portugals høyeste fjell på naboøya Pico. 

Horta er Ihlas kjerne, og ligger sjarmerende til i en naturlig havn på østkysten. Her bor det rundt 7000 mennesker. Horta er godt kjent for seilere, som er på vei over Atlanterhavet. Her møtes utallige seilbåter og på bryggene finnes det mye maritim kunst.

22. september - Azorene, Terceira
Besøk øygruppens vakre og historiske hovedstad Angra. Byen ble grunnlagt på 1400-tallet, da dette var et foretrukkent stoppested for handelsmenn fra ”Den nye verdenen”. Her kan du se den historiske festningen São João Baptista fra 1500-tallet. Når vi drar til utkanten av byen og enda lenger utover, åpner det seg et vilt og vakkert landskap. I vest kan du se fjellet Serra de Santa Barbara.

23. september - til havs
Nyt en ny idyllisk dag på havet. Trekk inn den friske sjøluften, slapp av med en drink eller en god bok, og se etter spennende dyreliv fra dekk. Det finnes blant annet delfiner og hvaler i området.

24. september - Madeira, Funchal
Madeira, også kjent som ”Atlanterhavets perle”, er en flytende hage i Atlanterhavet og huser sjeldne, frodige planter og dyreliv. Laurissilva-skogen, med røtter tilbake i tertiærtiden, består av eviggrønne arter som dominerte Europa for 20 millioner år siden. I dag finnes de bare her og noen få andre isolerte steder. Funchal er en moderne by med koselige kafeer, spennende butikker, brosteingater og fantastisk vakker natur.

25. september - Porto Santo
Dette stedet har blitt kalt ”en lang strand med en liten bit av land”. Det sies at den vulkanske sanden på Porto Santo har helbredende krefter, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Se de gylne strendene med dine egne øyne. Porto Santo egner seg også godt for utflukter, turer og byr på interessant historie. Oppdageren Christopher Columbus bosatte seg faktisk på øyas hovedstad, Vila Baleira!

26. september - til havs
Denne dagen kan du roe ned og reflektere. Slapp av på dekk eller innendørs, lær mer i forelesningene, og se tilbake på opplevelsene fra reisen mens vi seiler mot fastlandet.

27. september - Lisboa
De som står opp tidlig denne dagen vil bli belønnet med en fantastisk utsikt over Lisboa når vi cruiser opp Tejo-elven. Denne reisen avsluttes med en ekstra natt i Portugals hovedstad
Lisboa, som er Europas nest eldste hovedstad etter Athen. Her finner du Beléudmtårnet og Hieronymittklosteret, som begge er UNESCO-verdensarvsteder. Gamlebyen ligger like ved havnen om du vil utforske og se berømte konstruksjoner som den 45 meter høye Santa Justa-heisen i nygotisk stil eller få en smakebit av Portugal i en av de mange restaurantene, kafeene eller barene. Det blir transport fra skipet til hotellet.

28. september - Lisboa og hjemreise
Etter frokost blir det transport fra hotellet til flyplassen. Direkteflyet til Oslo har avgang klokken 13:25, og forventet ankomst Oslo Lufhavn er satt til 18:25. Takk for turen!

Inkludert i Atlanterhavets perler:

• Flyreise direkte fra Oslo Lufthavn til Lisboa / Portugal
• Transport fra flyplassen til skipet
• 11 dagers ekspedisjonsreise fra Lisboa med MS Midnatsol, del i innvendig dobbeltlugar
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag
• Kaffe og te om bord
• Vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarne ekspedisjonsledere som holder faglige foredrag
• Transport fra skipet til hotellet
• En natt på hotell i Lisboa inkludert frokost 
• Transport fra skipet til flyplassen
• Flyreise direkte fra Lisboa til Oslo Lufthavn


NB!
Tillegg for utvendig lugar på dekk 7, delvis utsikt: fra kr. 995,- pr person.
Tillegg for utvendig lugar på dekk 4,  fra kr. 1995,- pr person.
Tillegg for utvendig "Arctic Superior" lugar på dekk 6,  fra kr. 2995,- pr person (UTSOLGT).
1 enkeltrom/enkeltlugar utvendig tilgjengelig, fra kr. 28490,-.
Tvillingsjøene, Azorene
Hortensia, Azorene
Delfin, Azorene
São Miguel, Azorene
Pico, Azorene
Horta, Azorene
Santana, Madeira
Funchal, Madeira
Madeira
MS Midnatsol
MS Midnatsol jacuzzi
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com