2/10 2019: MS Fridtjof Nansen, Vest-Europas kystperler

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Lisboa
 • Gyldig fra
  02-10-2019
 • Gyldig til
  11-10-2019
 • Varighet
  10 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 21.995,-
Bli med langs Vest-Europas kyst, på en reise gjennom spennende og variert historie, natur og kultur. På denne høstekspedisjonen med MS Fridtjof Nansen får du oppleve syv forskjellige havner, i seks forskjellige land – og et stort utvalg severdigheter og utflukter underveis.

2. oktober - Amsterdam
Ekspedisjonsreisen fra Amsterdam til Lisboa starter på Oslo Lufthavn, hvor vi flyr direkte til Schiphol Lufthavn. Navnet Amsterdam betyr «demningen på Amstelven», og en tur i kanalbåt på det 1000 kilometer lange nettverket av kanaler, er en fin og annerledes måte å oppleve byen på. Vil du oppleve byen fra land er det mulig å leie en sykkel. Amsterdam kan ikke akkurat skryte på seg bakker og høyder, så det er enkelt å komme seg rundt. Få europeiske byer kan sammenligne seg med Amsterdam når det gjelder museer og gallerier. Anne Franks hus, Van Gogh museet, Rijksmuseum og Rembrandt museet er de mest kjente, men Hermitage Amsterdam, Willet-Holthuysen og Museum Van Loon er også verdt å besøke. Utforsk byen før du går om bord på MS Fridtjof Nansen som kaster loss klokken syv om kvelden, og eventyret kan begynne.

3. oktober - Oostende
Oostende har en 9 km lang hvit sandstrand som er et svært populært sted for lokalbefolkningen. Men byen har også så mye mer å by på. Besøk strandpromenaden som er Oostendes viktigste turistattraksjon. Legg turen innom det lille, travle fisketorget. Gå i fotsporene til Marvin Gaye, den amerikanske sangeren som tilbrakte mye tid her. Opplev ditt eget personlige zen-øyeblikk i den vakre japanske hagen, Shin Kai Tei. Besøk det store Oostende kunstmuseum. Spaser gjennom de underjordiske festningsverkene i de best bevarte delene av den beryktede tyske Atlantikwall. Stå i kø for å få en stor, dampende gryte med deilig blåskjell og pommes frites, og avslutt måltidet med en belgisk vaffel, eller den berømte sjokoladen som landet har å by på. Om du ønsker, tar vi deg med på en tur til Brugge hvor du kan oppleve byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste.

4. oktober - Den engelske kanal
På vei til Guernsey, krysser vi Den engelske kanal, som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei – daglig passerer det mer enn 500 skip. Slapp av og nyt opplevelsen av å være på sjøen, eller sitt på dekk og se skip fra hele verden seile forbi. Du kan også bli med på spennende forelesninger med ekspedisjonsteamet.

5. oktober - Guernsey
Saint Peter Port er en by med en spennende historie. Helt siden romertiden har dette vært en travel havneby. Den dype sjøen, det trygge oppankringsstedet og den relativt store avstanden til Frankrike gjorde denne byen til den viktigste havnebyen på Kanaløyene. Byen er pittoresk med brosteinslagte gater, smale smug og bygninger i empirestil (også kjent som «regencystil»).

6. oktober - Belle-Île
Som navnet antyder (Vakker øy på norsk) er Belle-Île en av Frankrikes vakreste øyer. Med fantastiske klipper, sjarmerende fiskelandsbyer, pastellfargede hus, grønne landskap og steinete kystlinje, har Belle-îles inspirert forfattere som Dumas og impresjonistiske malere som Monet og Matisse. Øya er en godt bevart hemmelighet i Frankrike, og nå er det din tur til å oppdage den! Byen Le Palais er ’hovedstaden’ på øya. Den ligger rundt Bassin de la Saline med utsikt til det gamle fortet, Citadelle. Bli med på en av utfluktene våre, eller gå på oppdagelsesferd og få med deg et av stedets mange markeder, butikker eller severdigheter.

7. oktober - Bilbao, Spania
Bilbao ligger i hjertet av Baskerland. Her finner du en blanding av tradisjonell baskisk kultur og en ny fremtidsvisjon. Bilbao er både sofistikert og visjonær, samtidig som den får deg til å slappe av. Denne byen er et absolutt must for design- og kulturinteresserte: Guggenheim-museet er designet av arkitekten Frank Gehry. Det tidløse undergrunnssystemet er designet av Sir Norman Foster. Samfunnshuset er designet av Philippe Starck, og listen fortsetter og fortsetter. Som en kontrast kan du ta turen til Casco Viejo; Bilbaos gamleby, som er full av atmosfære. Kos deg med å rusle rundt i sjarmerende gater, besøke markedet og gå innom de forskjellige butikkene. I hjertet av Casco er Bilbaos opprinnelige syv gater, Las Siete Calles, fra 1400-tallet. Opplev denne fantastiske byen på egen hånd, eller bli med på en av utfluktene vi tilbyr her.

8. oktober - Biscayabukta
Fra Spania krysser vi Biscayabukta på vei til Portugal. I dette området herjer stormene i vintermånedene, og i gamle dager sank utallige skip på grunn av været. Grunnen til dette var at datidens skip ikke kunne gå mot vinden, og i stedet ble drevet inn i bukten når det var vestavind. Dessuten kunne Atlanterhavet piske opp uvær som gjorde mange av havnene utilgjengelige. Noen av de tøffeste værforholdene i Atlanterhavet er nettopp i Biscayabukten. Vi seiler langt til havs, uten å skimte land. Nyt den salte sjøluften, få et glimt av fugler og sjøpattedyr fra dekk og lytt til den fredelige lyden av havet. I løpet av dagen kan du også bli med på interessante foredrag fra ekspedisjonsteamet.

9. oktober - Leixões/Porto
Fra Leixões er det en kort, men interessant tur til en av Europas siste uoppdagede metropoler: Porto. Den gamle havnen bugner av historie og tradisjon, likevel har byen store innslag av moderne og ny arkitektur. Her finnes det mange og varierte attraksjoner – uansett hva du liker, vil du finne noe som passer for deg. Ta turen nedover den imponerende avenue Avenida dos Aliandos der du får se fantastiske barokke utskjæringer og kirker med nydelig interiør. I det historiske sentrumet, Ribeira, ligger fargerike hus langs elven og mange sjarmerende båter. Bli med på en elvetur i en kopi av de gamle Rabelo-båtene for å oppleve den historiske byen på en annerledes måte. Porto er portvinens hjemby, og vi anbefaler en vintur. Først kjører vi gjennom det vakre landskapet på vei til den av de gamle vingårdene. Smak på portvin og kos deg med et portugisisk måltid. Hvis du heller vil ha en smak av villmarken, kan du bli med på eventyr til den eneste nasjonalparken i Portugal: Gerês.

10. oktober - Lisboa
Beregnet ankomsttid til Lisboa er kl. 08:00 denne morgenen. Lisboa er en av verdens eldste byer og byr derfor på flere tusen år gammel historie, inspirert av mange forskjellige kulturer. Dette var hjembyen til oppdagelsesreisende som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren. Fra skipet kjører vi til hotellet i Lisboa og setter fra oss bagasjen. Du har hele dagen til disposisjon i denne spennende byen. Kos deg med å rusle rundt i de historiske distriktene, eller besøk Belémtårnet og Jeronimos-klosteret, som står på UNESCOs verdensarvliste. Lisboa er kjent for sine særegne, gamle trikker som nærmest skriker seg rundt i de smale gatene – så en trikketur er absolutt noe du burde få med deg. Dagen er på egen hånd i Lisboa.

11. oktober - Lisboa, hjemreise
Etter frokost denne dagen, reiser vi til flyplassen for innsjekking og direktefly til Oslo Lufthavn.

MS Fridtjof Nansen - lugarer og dekksplan
Arctic Superior lugarer på dekk 7 eller 8: er komfortable og romslige, og Arctic Superior lugarer bestilt hos Enjoy Travel har balkong. Fleksible sengeløsninger, sovesofa, TV og andre fasiliteter gjør at dette er en av våre mest populære lugarkategorier. Med en Arctic Superior-lugar følger vannkoker, te og kaffe.

Polar utvendig - flertallet av Polar utvendig lugarene finner du på midterste dekk. De er romslige, har vinduer, fleksible sengeløsninger og TV.
Kategori RR på dekk 4 eller 5: Større lugarer på midtre dekk, hvor flertallet er på 20 m², med fleksible sengeløsninger og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.
Kategori RS på dekk 4 eller 5: Romslig lugar (ca. 15-17 m²) med vindu, sovesofa og TV. Merk: denne lugaren blir automatisk bestilt med dobbeltseng. Vennligst informer oss ved bestilling om du vil ha enkeltsenger.

Dekk 11: Observasjonsdekk, løpebane og utendørs gym
Dekk 10: Basseng, bar, salonger og sauna
Dekk 09: Restaurant og lugarer
Dekk 08: Lugarer (Arctic Superior - XT)
Dekk 07: Lugarer (Arctic Superior - XT), gym
Dekk 06: Restaurant dekk, resepsjon, butikk, bibliotek, vitenskapssenter
Dekk 05: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 04: Lugarer (Polar utvendig - RR og RS)
Dekk 03: Medisinsk senter

Inkludert i Vest-Europas kystperler:

• Flyreise fra Oslo Lufthavn til Amsterdam Lufthavn
• Ekspedisjonsreise fra Amsterdam til Lisboa med MS Fridtjof Nansen i utvendig dobbeltlugar
• Fullpensjon; frokost, lunsj og middag om bord på MS Nansen
• Kaffe og te om bord
• Vind- og vannavstøtende jakke
• Erfarent engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
• Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
• En natt på godt hotell i Lisboa, inkludert frokost
• Flyreise fra Lisboa til Oslo Lufthavn 11. oktober


NB!
Tillegg for dobbelt utvendig RR-lugar: fra kr. 995,- per person.
Tillegg for dobbelt utvendig Arctic Superior-lugar med balkong: fra kr. 4495,- per person.
Enkeltlugarer på forespørsel.

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Valgfrie utflukter
• Bagasjeservice
• Valgfritt tips

MS Fridtjof Nansen - Hurtigruten
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Amsterdam, Netherlands. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Oostende_pixabay
Bilbao_Guggenheim_pixabay
Bilbao_pixabay
Guernsey_pixabay
Porto_pixabay
Leixoes,Portugal, HGR. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
Lisboa, Portugal. Photo: Andrea Klaussner. www.hurtigruten.com
MS Fridtjof Nansen - basseng dekk 11
Polar utvendig - MS Fridtjof Nansen